Νομίζω οτι δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή… Αν και είχα τις επιφυλάξεις μου στην αρχή γιατί δεν είχα ξανακάνει χαλβά με σιμιγδάλι..Και το φοβόμουνα και λίγο..
Όμως τελικά είναι μια συνταγή εύκολη, γρήγορη (10 λεπτά το πολύ), οικονομική και μυρωδάτη..Αν και χειμερινή η μυρωδιά της κανέλας…εγώ τρελαίνομαι κάθε εποχή.

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο αλλά γίνεται λίγο πιο “βαρύ”)
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψιλό για διαφορετική υφή)
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη (αν το θέλετε λιγότερο γλυκό απλά βάζετε λιγότερη ζάχαρη)
  • 4 φλιτζάνια νερό 
  • Μυρωδικά (κανέλα, ξύλο κανέλας, φλούδα πορτοκάλι ή λεμόνι )

Πως το κάνουμε:

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και οτι μυρωδικό θέλουμε..Εγώ βάζω κανέλα φυσικά. Βράζουμε το σιρόπι.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο και το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην καεί το σιμιγδάλι.
  •  Μόλις πάρει την απόχρωση που θέλουμε (όσο πιο σκούρο γίνει τόσο πιο σκούρος θα γίνει ο χαλβάς) το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά μέσα στο ζεστό σιρόπι. (Με πολλή προσοχή γιατί αφρίζει και πετάγεται κι έξω…και καίει πολύ)
  • Ανακατεύουμε το χαλβά μέχρι να πήξει και μετά τον βάζουμε σε φόρμα ή ταψί για να κρυώσει.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε. 
Και κάτι ακόμα:

  • Μετράμε τα υλικά πάντα με το ίδιο φλιτζάνι (οπότε δεν χρειάζεται άλλο είδος μέτρησης..ούτε ml, ούτε γραμμάρια… )
 Καλό Σαββατοκύριακο !!!