Two Boys and Hope https://twoboysandhope.gr Μεγαλώνοντας (με) το Νικόλα Wed, 15 Jan 2020 18:59:04 +0000 el hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 Πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας https://twoboysandhope.gr/pos-na-organosete-ta-epitrapezia-paixnidia/ https://twoboysandhope.gr/pos-na-organosete-ta-epitrapezia-paixnidia/#comments Wed, 15 Jan 2020 08:18:36 +0000 https://twoboysandhope.gr/?p=8455 Ο Ιανουάριος είναι για μένα μήνας αναδιοργάνωσης και αναδιαμόρφωσης. Αποφάσισα λοιπόν πως ήρθε η ώρα να βάλω μια τάξη και ξεκίνησα να οργανώσω τα επιτραπέζια μας. Μοιράζομαι λοιπόν μερικές ιδέες για το πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας, που μας έχουν βολέψει πολύ . ...

The post Πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
Ο Ιανουάριος είναι για μένα μήνας αναδιοργάνωσης και αναδιαμόρφωσης. Αποφάσισα λοιπόν πως ήρθε η ώρα να βάλω μια τάξη και ξεκίνησα να οργανώσω τα επιτραπέζια μας. Μοιράζομαι λοιπόν μερικές ιδέες για το πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας, που μας έχουν βολέψει πολύ . 

Αγαπάμε τα επιτραπέζια παιχνίδια. Είναι ενδιαφέροντα, εκπαιδευτικά και σίγουρα διασκεδαστικά. Και έχουμε -τελικά – υπερβολικά πολλά (αλλά τα θέλουμε όλα!!). Αρκετά από αυτά τα έχουμε αγοράσει εμείς.. Τα περισσότερα όμως είναι δώρα που μας έφεραν φίλοι και συγγενείς. Άλλωστε τα επιτραπέζια είναι κλασικό δώρο για παιδιά.. και προφανώς ποτέ δεν είναι αρκετά..

Όμως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα.. Δεν χωράνε πλέον  ΠΟΥ ΘΕ ΝΑ !!!

Κυρίως γιατί τα περισσότερα επιτραπέζια είναι σε μεγάλα κουτιά τα οποία μερικές φορές είναι εντελώς δυσανάλογα με το περιεχόμενο τους..

Μα πραγματικά πόση σπατάλη χαρτιού και πλαστικού για ένα τεράστιο κουτί που περιέχει μέσα ένα πακετάκι κάρτες και μια βόμβα ή πλαστικές λωρίδες για το κεφάλι ή ένα πλαστικό χαλάκι..

πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας 8

Τα επιτραπέζια του Νικόλα ήταν κυρίως μέσα στο ένα φύλλο της ντουλάπας του. Στην αρχή είναι ωραία και τακτοποιημένα το ένα κουτί πάνω στο άλλο , ανά μέγεθος κλπ.. Αλλά κάθε φορά που έρχονται στο σπίτι οι ξαδέρφες ή οι φίλοι του, βάλε -βγάλε τα κουτιά.. σχηματίζεται ένα μικρό χάος.

Άλλωστε την ώρα του παιχνιδιού τα παιδιά δεν νοιάζονται για την τακτική σειρά των κουτιών -και πολύ καλά κάνουν- αλλά μετά δεν είναι εύκολο να χωρέσουν όλα..

Αφού μόνο η μαμά ξέρει τη μαγική τοποθέτηση τζένγκα για να τα χωρέσει όλα και να μην περισσεύει κανένα. Μερικές φορές , όλο και κάποιο πιόνι ή κάρτα ξεμένει πίσω και μετά πρέπει να ψάχνουμε τα κουτιά για να το βάλουμε στη θέση του.

{Το ζείτε κι εσείς αυτό;;}

πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας 7

Ώρα για αλλαγή λοιπόν!!! 

Έβγαλα έξω από το ντουλάπι τα επιτραπέζια. 

πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας 6

Πως οργάνωσα τα επιτραπέζια με κάρτες :

Τα παιχνίδια που είναι σε μικρό μέγεθος και περιέχουν μέσα μόνο κάρτες όπως κουίζ γνώσεων, σουπερατού, ντόμινο, memory game , uno κλπ, τα έβαλα σε ένα μεγάλο διαφανές κουτί.

Λόγω του μικρού τους μεγέθους, χωράνε όλα εκεί και είναι τακοτοποιημένα. Τα παιδιά ξέρουν οτι εκεί θα βρουν τέτοιου είδους παιχνίδια, μπορούν  να ξεχωρίσουν εύκολα αυτό που θέλουν να παίξουν και αφού τελειώσουν ξέρουν που να το τοποθετήσουν εύκολα και γρήγορα.  

πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας 5

Πως οργάνωσα τα άλλα επιτραπέζια:

Έβγαλα από κάθε κουτί τα παιχνίδια. Έκοψα από κάθε κουτί ένα μεγάλο κομμάτι της μπροστινής εικόνας. Έβαλα μέσα σε σακουλάκια που κλείνουν με ziplock, την εικόνα  κάθε παιχνιδιού και τα αντίστοιχα αντικείμενά του : πιόνια, ζάρια, κάρτες και τις οδηγίες του.

Έτσι αντί να έχουμε πλέον ένα ογκώδες κουτί, έχουμε για κάθε παιχνίδι ένα σακουλάκι με τα αντικείμενά του.

πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας 4

Έβαλα όλα τα σακουλάκια σε ένα μεγάλο διαφανές κουτί που χώρεσε περίπου 20 {ω ναι!!} επιτραπέζια!!! 

{Τα υπόλοιπα μέρη των κουτιών έφυγαν για ανακύκλωση}

πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας 3

Τι γίνεται με τα επιτραπέζια που έχουν ταμπλό; 

Κράτησα ένα κουτί το οποίο μετέτρεψα σε θήκη. Μαζί με το Νικόλα το ντύσαμε με αυτοκόλλητο και χρωματιστό χαρτί και σχεδιάσαμε πάνω και έναν βασικό κανόνα : “Παίζω δίκαια – Δεν πειράζει αν χάσω”

Εκεί βρίσκονται όλα τα ταμπλό των παιχνιδιών. 

παιζω δικαια
παίζω δίκαια 2

Έτσι όταν τα παιδιά θέλουν να παίξουν :

 • Ξέρουν που θα βρουν εύκολα τα επιτραπέζια παιχνίδια
 • Μόλις τελειώσουν το παιχνίδι μπορούν να το μαζέψουν πανεύκολα. Απλά ρίχνουν τα αντικείμενα του παιχνιδιού στο αντίστοιχο σακουλάκι και το σακουλάκι στο κουτί. Κι αν χρησιμοποίησαν ταμπλό, βάζουν κι εκείνο στη θήκη του. 
πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας 2

Σε ένα μικρό κουτί με καπάκι, έβαλα έξτρα κλεψύδρες και έξτρα ζάρια {ποτέ δεν είναι αρκετά και πάντα χάνουμε μερικά!!}. Έτσι δεν χρειάζεται να ψάχνουμε παντού για το χαμένο ζάρι και να σταματήσουμε το παιχνίδι. (Η ηλεκτρική σκούπα τα βρίσκει πάντα άλλωστε..χαχαχα)

ζάρια

Πλέον τα επιτραπέζια μας είναι τακτοποιημένα χωρίς να καταλαμβάνουν τόσο πολύ χώρο. Τα παιδιά έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτά και κυρίως … μπορούν να τα βάζουν στη θέση τους εύκολα και γρήγορα!! 

πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας 1

Ελπίζω να σας άρεσαν οι ιδέες μου για το πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας. 


Αν έχετε άλλα tip ή συμβουλές για την οργάνωση παιχνιδιών θα χαρώ να τα μάθω.


Αν σας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια δείτε πως να φτιάξετε το δικό σας επιτραπέζιο παιχνίδι εδώ. Και αν σας αρέσει να παίζετε παντού , φτιάξτε οπωσδήποτε τα μίνι επιτραπέζια μας, που μπορείτε να τα παίρνετε μαζί σας όπου πάτε. 

The post Πως να οργανώσετε τα επιτραπέζια παιχνίδια σας appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
https://twoboysandhope.gr/pos-na-organosete-ta-epitrapezia-paixnidia/feed/ 3
Ζωάκια memo holders https://twoboysandhope.gr/animal-memo-holders/ https://twoboysandhope.gr/animal-memo-holders/#comments Fri, 10 Jan 2020 11:50:26 +0000 https://twoboysandhope.gr/?p=8436 Σίγουρα έχετε παλιά παιχνίδια στο σπίτι που τα παιδιά σας δεν παίζουν πλέον. Ίσως γιατί μεγάλωσαν και τα έχουν ξεπεράσει, είτε γιατί δεν τους αρέσουν.. Ε ήρθε λοιπόν η ώρα να τα μεταμορφώσετε σε κάτι άλλο και να τους δώσετε ευκαιρία για νέα ζωή. Τουλάχιστον...

The post Ζωάκια memo holders appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
Σίγουρα έχετε παλιά παιχνίδια στο σπίτι που τα παιδιά σας δεν παίζουν πλέον. Ίσως γιατί μεγάλωσαν και τα έχουν ξεπεράσει, είτε γιατί δεν τους αρέσουν.. Ε ήρθε λοιπόν η ώρα να τα μεταμορφώσετε σε κάτι άλλο και να τους δώσετε ευκαιρία για νέα ζωή. Τουλάχιστον αυτή είναι η ιδέα πίσω από το concept του μήνα για την ομάδα των creative bloggers: Τα παιχνίδια στη διακόσμηση. Ανακάτεψα κι εγώ τα παιχνιδο-κουτιά του Νικόλα , βρήκα πλαστικά ζωάκια (που σίγουρα έχουμε όλοι μας) και τα μετέτρεψα σε χρωματιστά ζωάκια memo holders. 

ζωακια memo holder

Memo holders είναι μικρά πραγματάκια σε διάφορα σχήματα και σχέδια που έχουν πάνω ένα πιαστράκι, συνδετήρα ή μανταλάκι. Πιάνεις εκεί ένα σημειωματάκι {memo} και το έχεις μπροστά σου να το βλέπεις.


Χρειάστηκα :

 • Πλαστικά ζωάκια
 • Κόλλα σιλικόνης
 • ξυλάκια από σουβλάκια
 • μικρά μανταλάκια
 • ακρυλικά χρώματα και πινέλο 

Βήμα 1 

Κόβουμε το ξυλάκι μέγεθος που θέλουμε και κολλάμε στην άκρη το μανταλάκι. 

Βήμα 2 

Κολλάμε με σιλικόνη το ξυλάκι πάνω στο πλαστικό ζωάκι και το κρατάμε σταθερά μέχρι να κρυώσει η κόλλα και κολλήσει καλά. 

 

memo holder diy

Βήμα 3 

Βάφουμε το ζωάκι με ακρυλική μπογιά και το αφήνουμε να στεγνώσει.

blue dinosaur memo holder

Και έτοιμο το memo holder !!! 

animal memo holder

Πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;

Μπορείτε να τσιμπήσετε με το μανταλάκι μια φωτογραφία ,  ένα σημείωμα για κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσετε, ένα ρητό για να σας φτιάχνει τη διάθεση όταν το κοιτάτε. 

Μπορείτε να στολίσετε με αυτά το μπουφέ σε παιδικό -ή και όχι- πάρτι. Να γράψετε πάνω τα ονόματα των καλεσμένων για να έχει ο καθένας τη θέση του. Μπορεί να γίνει ένα όμορφο δωράκι για φίλους. 

diy animal memo holder


Άλλες ιδέες : 

 • Βουτήξτε τα σε κόλλα και glitter 
 • Σχεδιάστε πάνω τους με ανεξίτηλους μαρκαδόρους 
 • Βάψτε τα με μπογιά μαυροπίνακα και γράψτε πάνω τους με μαρκαδόρους κιμωλίας.

Ελπίζω να σας άρεσαν τα ζωάκια memo holders και να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας. 

ζωακια memo holder diy

Θα βρείτε κι άλλες υπέροχες ιδέες για να ανακυκλώσετε δημιουργικά τα παλιά παιχνίδια των παιδιών σας στις αναρτήσεις των κοριτσιών της ομάδας μας. 

Αν σας αρέσουν οι κατασκευές ελάτε στην ομάδα μας Creative Corner για να μοιραστείτε τις δημιουργικές σας ιδέες. 

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί  για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά. 

The post Ζωάκια memo holders appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
https://twoboysandhope.gr/animal-memo-holders/feed/ 14
Διαβάζουμε: Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι θησαυρού https://twoboysandhope.gr/george-kai-to-diastimiko-kinigi-thisavrou/ https://twoboysandhope.gr/george-kai-to-diastimiko-kinigi-thisavrou/#comments Sun, 05 Jan 2020 16:22:24 +0000 https://twoboysandhope.gr/?p=8422 Το ξέρετε ότι ο Stephen Hawking – ένας από τους πιο καταπληκτικούς επιστήμονες στον κόσμο – έγραψε μαζί με την κόρη του Lucy, μία σειρά παιδικών βιβλίων, η οποία έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες σε όλο τον κόσμο; Το πρώτο βιβλίο της σειράς...

The post Διαβάζουμε: Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι θησαυρού appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
Το ξέρετε ότι ο Stephen Hawking – ένας από τους πιο καταπληκτικούς επιστήμονες στον κόσμο – έγραψε μαζί με την κόρη του Lucy, μία σειρά παιδικών βιβλίων, η οποία έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες σε όλο τον κόσμο; Το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο “Ο Τζορτζ και το μυστικό κλειδί για το σύμπαν” κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αnubis το περασμένο καλοκαίρι. Το δεύτερο βιβλίο θα κυκλοφορήσει τέλη Ιανουαρίου, με τίτλο “Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι θησαυρού” και είμαστε από τους τυχερούς που το διαβάσαμε ήδη. 

book review

Ο Τζορτζ και το μυστικό κλειδί για το σύμπαν 

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, γνωρίζουμε το Τζορτζ, ένα συνηθισμένο αγόρι που έχει όμως ένα ασυνήθιστο κατοικίδιο. Ένα γουρουνάκι που του έδωσε δώρο η γιαγιά του κάποια Χριστούγεννα. Όταν μία μέρα το γουρουνάκι του Τζορτζ το σκάει και περνάει στο διπλανό κήπο, ο Τζορτζ γνωρίζει τους καινούργιους γείτονες: Την Ανι και τον επιστήμονα πατέρα της, τον Έρικ. Ο μπαμπάς της Aνι έχει εφεύρει το πιο έξυπνο κομπιούτερ στη γη, τον Κόσμο, που μπορεί να σε μεταφέρει σε οποιοδήποτε σημείο στο σύμπαν. Από τη μια στιγμή στην άλλη  ο George βρίσκεται να ταξιδεύει πάνω σε ένα κομήτη από πλανήτη σε πλανήτη και μόλις που προλαβαίνει να γλυτώσει από μια μαύρη τρύπα!!!

o tzortz kai to diastimiko kinigi thisavrou_ book review

Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι θησαυρού

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς , η Άνι χρειάζεται επειγόντως τη βοήθεια του Τζορτζ. Ο πατέρας της , εργάζεται πάνω σε ένα πολύ πολύ σημαντικό διαστημικό πρόγραμμα αλλά όλα πάνε στραβά. Το ρομπότ που έχει σταλθεί για εξερεύνηση στην επιφάνεια του Άρη φέρεται περίεργα. Τι να συμβαίνει άραγε; Και τι είναι αυτό που ανακάλυψε η Άνι στον υπερυπολογιστή τους;; Μήπως είναι μήνυμα από εξωγήινους;; Μήπως υπάρχει πραγματικά ζωή σε άλλους πλανήτες;; Ο Τζορτζ θα τη βοηθήσει να λύσουν τους γρίφους σε ένα απίθανο κυνήγι θησαυρού ως την άκρη του γαλαξία. 

διαστημικό κυνήγι θησαυρού- 2 βιβλίο

Ένα συναρπαστικό βιβλίο γεμάτο περιπέτεια , δράση και χιούμορ για παιδιά που αγαπούν τις επιστήμες και το διάστημα. 

{Extra bonus οι σελίδες με τις επιστημονικές πληροφορίες.. Ουσιαστικές , κατανοητές και πολύ ενδιαφέρουσες. Και επιπλέον στο τέλος του βιβλίου υπάρχει qr code, που μπορείτε να σκανάρετε και να δείτε πραγματικές φωτογραφίες της NASA!!!}

Ανυπομονούμε ήδη για τα επόμενα βιβλία !!! 


Θα βρείτε κι άλλες προτάσεις για παιδιά που αγαπούν τα βιβλία στη στήλη  Διαβάζουμε : “Μικρός βιβλιοφάγος”


 

4 σούπερ τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να  κερδίσουν το βιβλίο “Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι θησαυρού”  συμμετέχοντας στις κληρώσεις που τρέχουν στο facebook και στο instagram

Καλή Επιτυχία!!!

The post Διαβάζουμε: Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι θησαυρού appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
https://twoboysandhope.gr/george-kai-to-diastimiko-kinigi-thisavrou/feed/ 1
Το 2019 σε μία σελίδα {έμπνευση από Aspa on line} https://twoboysandhope.gr/to-2019-se-mia-selida/ https://twoboysandhope.gr/to-2019-se-mia-selida/#comments Fri, 03 Jan 2020 11:05:38 +0000 https://twoboysandhope.gr/?p=8407 Μια από τις αγαπημένες μας παραδόσεις για τη χρονιά που πέρασε είναι να συμπληρώνει ο Νικόλας αυτή τη σελίδα με τα σημαντικά σημεία της προηγούμενης χρονιάς.   Το 2019 σε μία σελίδα θα το βρείτε στην αγαπημένη Aspa on line , αφού το σχεδιάζει η απίστευτη...

The post Το 2019 σε μία σελίδα {έμπνευση από Aspa on line} appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
Μια από τις αγαπημένες μας παραδόσεις για τη χρονιά που πέρασε είναι να συμπληρώνει ο Νικόλας αυτή τη σελίδα με τα σημαντικά σημεία της προηγούμενης χρονιάς.   Το 2019 σε μία σελίδα θα το βρείτε στην αγαπημένη Aspa on line , αφού το σχεδιάζει η απίστευτη κόρη της, η Εβίτα!! Είναι η 4η φορά που το συμπληρώνει και πραγματικά είναι εντυπωσιακό να βλέπω τις αλλαγές του από χρονιά σε χρονιά. {Δείτε εδώ του 2018, του 2017, και του 2016 }

2019 σε μία σελίδα

Η καλύτερη στιγμή της περσινής χρονιάς ήταν -λέει- το πάρτι για τη γιορτή του, τον προηγούμενο μήνα. 

το 2019 σε μία σελίδα

Το καινούριο πράγμα που έμαθε είναι .. να τηγανίζει αυγά. Πολύ σημαντικό cooking skill!! Και σίγουρα από τα πιο βασικά.. 

to 2019 se mia selida

Ανακάλυψε τη σειρά “Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα” και τη λάτρεψε.. {Εννοείται πως ο Harry Potter θα είναι πάντα νούμερο 1}

Το αγαπημένο του τραγούδι είναι το ” backflip” από τη σειρά “Green eggs and ham” . Απίστευτα εθιστικό !! Το βάζουμε δυνατά και τραγουδάμε μαζί!!

nikolas 2019

Αγαπώ που είναι περήφανος για την επίδοσή του στο σχολείο!!! Και που εξακολουθεί να είναι βιβλιοφάγος..

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι που θέλει να μάθει καλλιγραφία.. Να κάτι που δεν φανταζόμουν οτι θα μπορούσε ποτέ να του τραβήξει το ενδιαφέρον.. 

Άλλη μια χρονιά γεμάτη όμορφες στιγμές…  γιατί αυτές επιλέγουμε να θυμόμαστε!! 
 
Κατεβάστε κι εσείς το εκτυπώσιμο , το 2019 σε μία σελίδα, από την Aspa-on-line και αρχίστε φέτος μια όμορφη παράδοση!! 
 
Και του χρόνου!!! 
 

The post Το 2019 σε μία σελίδα {έμπνευση από Aspa on line} appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
https://twoboysandhope.gr/to-2019-se-mia-selida/feed/ 1
Οι 15 πιο αγαπημένες αναρτήσεις για το 2019 https://twoboysandhope.gr/oi-15-pio-agapimenes-anartiseis-gia-to-2019/ https://twoboysandhope.gr/oi-15-pio-agapimenes-anartiseis-gia-to-2019/#comments Tue, 31 Dec 2019 09:22:02 +0000 https://twoboysandhope.gr/?p=8372 Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της. Με τα όμορφα της και τα δύσκολά της.. Μια νέα χρονιά πλησιάζει φέρνοντας την ελπίδα για χαρούμενες στιγμές, νέες αρχές, ευκαιρίες και υποσχέσεις για πολλά πολλά όμορφα πράγματα.. Προς το παρόν όμως ας ξαναθυμηθούμε ποιες ήταν οι πιο...

The post Οι 15 πιο αγαπημένες αναρτήσεις για το 2019 appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της. Με τα όμορφα της και τα δύσκολά της.. Μια νέα χρονιά πλησιάζει φέρνοντας την ελπίδα για χαρούμενες στιγμές, νέες αρχές, ευκαιρίες και υποσχέσεις για πολλά πολλά όμορφα πράγματα.. Προς το παρόν όμως ας ξαναθυμηθούμε ποιες ήταν οι πιο πολυδιαβασμένες και αγαπημένες  αναρτήσεις για το 2019. 

#1 Σπιτική κεραλοιφή 

κεραλοιφη
Η κεραλοιφή είναι μια μαγική αλοιφή φτιαγμένη από κερί και λάδι. 
Πραγματικά θαυματουργή αφού έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές, επουλωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Από το σπίτι μας δε λείπει ποτέ – και μια φορά που τελείωσε η δικιά μου και αναγκάστηκα να αγοράσω, πλήρωσα χρυσάφι ένα μικρό μικρούτσικο βαζάκι. Και ποιος ο λόγος να αγοράζεις πανάκριβα μικροσκοπικά βαζάκια όταν μπορείς πανεύκολα και σούπερ γρήγορα να φτιάξεις τη δικιά σου..πολύ πολύ πιο οικονομικά;; 

#2 Boho γλαστράκια

Το boho είναι μια διαχρονική τάση βασισμένη στη φιλοσοφία μποέμ.. Μποέμ σημαίνει ανεμελιά, έντονα χρώματα, διαφορετικές υφές ,φύση, ηρεμία..Είναι η καλύτερη ιδέα για όσους αγαπούν τα ζωηρά χρώματα και τα έντονα μοτίβα. Τώρα γιατί τα λέω όλα αυτά;; 
Γιατί αυτά τα υπέροχα γλαστράκια ήταν η δικιά μου δημιουργική ιδέα για την ομάδα των Creative bloggers. Μα δεν είναι πανέμορφα;;

#3 Rainbow Pasta

rainbow pasta
Rainbow Pasta.. δηλαδή χρωματιστά μακαρόνια… 
Όχι.. αυτά τα μακαρόνια δεν τρώγονται.. αλλά παίζονται.. Και είναι καταπληκτικό υλικό για πολλές χειροτεχνίες και δραστηριότητες!
Μακαρόνια ουράνιο τόξο λοιπόν.. και ελάτε να δείτε πως φτιάχνονται!! 

#4 Πολύχρωμοι παπαγάλοι

Κάθε πειρατής που σέβεται τον εαυτό του έχει έναν πολύχρωμο παπαγάλο. Εμείς είπαμε να φτιάξουμε τους δικούς μας με υλικά που είχαμε στο σπίτι και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό!! 

#5 Ανοιξιάτικο στεφάνι

στεφάνι

Το πιο πολύχρωμο ,ανοιξιάτικο στεφάνι που έχω φτιάξει ποτέ!! Και δημιουργία και ανακύκλωση αφού είναι ολόκληρο φτιαγμένο από χάρτινες αυγοθήκες!!

#6 Πασχαλινά βαζάκια με γλυκά

Σίγουρα έχετε στο σπίτι άδεια βαζάκια.. Ευκαιρία να τα μετατρέψετε σε αξιολάτρευτα δωράκια για τους μικρούς της οικογένειας σας. Τα γεμίσαμε με γλυκά και φτιάξαμε όμορφα πομ πομ για να τα στολίσουμε!!

#7 Σοκολατένια donut στο φούρνο

Να σηκώσουν το χέρι όλες οι ταλαίπωρες μαμάδες που ψάχνουν τι κολατσιό να πάρουν τα παιδιά τους στο σχολείο!!! Για μένα αρκεί το νόστιμο και το υγιεινό (τουλάχιστον πιο υγιεινό από τα ετοιματζίδικα του κυλικείου και του περιπτέρου) και σίγουρα να γίνεται εύκολα. 
Και αυτά τα σούπερ σοκολατένια ντόνατ μας καλύπτουν πλήρως, μαμά και γιο.

#8 Το πιο μαγικό Χάρι Πότερ Πάρτι

Το περίμενα κι εγώ αυτό το πάρτι πως πως.. 
Νομίζω οτι ήταν αναμενόμενο το θέμα για τα 8α γενέθλια του Νικόλα!!! Αγαπάμε τον Χάρι Πότερ, τα βιβλία του και τον μαγικό του κόσμο..Και για τα γενέθλια του Νικόλα έφερα αυτόν μαγικό κόσμο στο σπίτι μας!!! Το Χάρι Πότερ πάρτι μας ήταν πραγματικά μαγικό… Από την αρχή μέχρι το τέλος!!! 

#9 Πως να κάνεις το παιδί σου να αγαπήσει τα βιβλία 

Πως να κάνεις κι εσύ το παιδί σου να αγαπήσει τα βιβλία;; 
ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ!!!  
 Δ Ι Α Β Α Σ Ε  Τ Ο Υ  Β Ι Β Λ Ι Α ! ! ! 
Μέχρι να μάθει να διαβάζει μόνο του, εσύ θα πρέπει να είσαι αυτή που θα το κάνει να τα αγαπήσει..Να του διαβάζεις βιβλία.. Να του διαβάζεις βιβλία κρατώντας το αγκαλιά.. Να του διαβάζεις βιβλία πριν κοιμηθεί το βράδυ… Να το κάνετε σαν μικρή αγαπημένη συνήθεια.. Στο άρθρο θα βρεις κι άλλες συμβουλές για να αγαπήσει το παιδί σου τα βιβλία. 

#10 Μάσκες σούπερ ήρωες 

Με το Νικόλα θέλαμε να φτιάξουμε σούπερ ήρωες..
Όμως όχι τους συνηθισμένους σούπερ ήρωες.. Θέλαμε να φτιάξουμε δικούς μας. Και άρα ιδιαίτερες μάσκες για κάθε έναν και με τη δική του ονομασία φυσικά. Και έγιναν απίθανες!!

#11 Πως να μεταφέρετε φωτογραφίες πάνω σε ξύλο

Αποφάσισα να δοκιμάσω μια τεχνική για να μεταφέρω φωτογραφίες πάνω σε  ξύλο. Σίγουρα θα έχετε δει στο pinterest και σε πολλά ξένα site αυτήν την τεχνική. Και πιστέψτε με είναι πολύ πιο εύκολη από ότι φαντάζεστε!! Και υπάρχουν άπειρες εφαρμογές και ιδέες για να φτιάξεις!! 

#12 Ψηφιδωτά πασχαλινά αυγά 

Φτιάξαμε πασχαλινά αυγά με την τεχνική του ψηφιδωτού.. 
Μικρά μικρά κομματάκια πολύχρωμου χαρτιού κολλημένα πάνω στο χάρτινο αυγό μας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε μερικές από τις άπειρες σερπαντίνες που μας είχαν μείνει από τις Απόκριες.. 

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομματάκια πολύχρωμου χαρτιού που σας έχουν μείνει ίσως από άλλες χειροτεχνίες.. Μπορούν να γίνουν όμορφες πασχαλινές κάρτες!!

#13 Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου 

Το Μουσείο Φυσικής ιστορίας του Λονδίνου είναι πραγματικά ένα μαγικό μέρος!! Είναι τόσο καταπληκτικά όλα αυτά που είδαμε που πραγματικά εύχεσαι να είχες 1000 μάτια για να τα δεις όλα!!! Δεν ξέραμε που να πρωτοκοιτάξουμε..και τι να χορτάσουμε.. 
Ο κόσμος μας είχε και έχει τόσο υπέροχα και μαγευτικά πράγματα και πλάσματα.. Και πόσα από αυτά θα έχουμε άραγε την ευκαιρία να ξαναδούμε;; Το Μουσείο μας άφησε σούπερ εντυπωσιασμένους και γοητευμένους. Είναι οπωσδήποτε Must να το επισκεφτείτε αν πάτε Λονδίνο. 

#14 Πως να κάνετε την ορθογραφία παιχνίδι 

Έχετε πρωτάκι, δευτεράκι ή τριτάκι ;; Δυσκολεύονται με την ορθογραφία; Με τις καινούριες , περίεργες και δύσκολες λέξεις; Πάρτε έναν μικρό άσπρο μαγνητικό πίνακα , μαγνητικά γράμματα, πολύχρωμους μαρκαδόρους πίνακα και ελάτε να δείτε πως μπορείτε να κάνετε την ορθογραφία παιχνίδι. 

#15 Welcome to London day 1 

Το πόσο ανυπομονούσαμε γι’ αυτό το ταξίδι δε λέγεται.. 
Ειδικά εγώ που λατρεύω τα ταξίδια αλλά τα τελευταία χρόνια δεν είχα καταφέρει να πάω πουθενά (new year’s resolution :να αλλάξει αυτό!!) 
Αλλά και ο Νικόλας που θα ήταν το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό.
Το είχαμε κανονίσει ήδη από τον Οκτώβριο να περάσουμε τις γιορτές στο Leeds μαζί με τους κουμπάρους μας – το νονό του Νικόλα και την οικογένειά του. (άλλη ιστορία αυτή)
Και εννοείται πως έπρεπε οπωσδήποτε να πάμε και Λ ο ν δ ί ν ο!!! 
Και μείναμε 3 υπέροχα βράδια και 4 μοναδικές μέρες.. 
 
 

Αυτές λοιπόν ήταν οι 15 πιο πολυδιαβασμένες και αγαπημένες αναρτήσεις για το 2019. Ήταν κάποια από αυτές και δική σας αγαπημένη; 

Μια χρονιά τελειώνει και μια νέα έρχεται!! Σας ευχαριστώ που ήσασταν μαζί μας για ακόμα μια όμορφη χρονιά..

Εύχομαι το 2020 να φέρει στον καθένα μας ότι λαχταρά η ψυχή του. Καλή χρονιά σε όλους μας με υγεία και αγάπη!!!

The post Οι 15 πιο αγαπημένες αναρτήσεις για το 2019 appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
https://twoboysandhope.gr/oi-15-pio-agapimenes-anartiseis-gia-to-2019/feed/ 4
Μπισκοτο-ανθρωπάκια γεμάτα με εκπλήξεις https://twoboysandhope.gr/mpiskotanthropakia-gemata-me-ekplixe/ https://twoboysandhope.gr/mpiskotanthropakia-gemata-me-ekplixe/#comments Sat, 21 Dec 2019 12:56:35 +0000 https://twoboysandhope.gr/?p=8362 Έψαχνα έναν όμορφο και διαφορετικό τρόπο για να δώσω γλυκάκια στο Νικόλα και στις ανιψιές μου για τα Χριστούγεννα. Και τελικά έφτιαξα μεγάλα μπισκοτο-ανθρωπάκια γεμάτα με γλυκάκια και εκπλήξεις.  Είναι πραγματικά πανεύκολα για να τα φτιάξετε!!  Χρειάστηκα μόλις 3 πράγματα :  καφέ χαρτί περιτυλίγματος  μαλλί...

The post Μπισκοτο-ανθρωπάκια γεμάτα με εκπλήξεις appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
Έψαχνα έναν όμορφο και διαφορετικό τρόπο για να δώσω γλυκάκια στο Νικόλα και στις ανιψιές μου για τα Χριστούγεννα. Και τελικά έφτιαξα μεγάλα μπισκοτο-ανθρωπάκια γεμάτα με γλυκάκια και εκπλήξεις. 

Είναι πραγματικά πανεύκολα για να τα φτιάξετε!! 

Χρειάστηκα μόλις 3 πράγματα : 

 1. καφέ χαρτί περιτυλίγματος 
 2. μαλλί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κορδέλα ή σπάγκο)
 3. μαρκαδόροι

Σχεδίασα πάνω στο χαρτί ένα μεγάλο μπισκοτοανθρωπάκι. Μπορείτε να βρείτε πολλά πατρόν στο pinterest αλλά είναι εύκολο να το σχεδιάσετε και χωρίς αυτό. 

Χρειαζόμαστε 2 μπισκοτάκια για κάθε ανθρωπάκι , μπρος – πίσω. 

Κρατώντας σφιχτά και τα δυο κομμάτια , έκανα τρύπες με διακορευτή (αυτό το γκατζετάκι γραφείου που κάνει τρύπες) γύρω γύρω στα μπισκοτάκια. Προσοχή όχι εντελώς στην άκρη. 

Μετά πέρασα μαλλί από τις τρύπες ενώνοντας τα δυο κομμάτια. Άφησα ανοιχτό ένα σημείο στην κορυφή για να το γεμίσω. 

Με μαρκαδόρους χρωμάτισα τις λεπτομέρειες στο μπισκοτανθρωπάκι μου : γραμμές στα χέρια και στα πόδια, κουμπάκια και προσωπάκι. 

Δεν είναι αξιολάτρευτο!!! 

Έβαλα μέσα μερικά γλυκάκια και μικρές εκπληξούλες όπως αυτά:

μπισκοτο-ανθρωπάκι

Μικρά γλυκάκια, αυτοκόλλητα, στολιδάκια, σφραγιδούλες, μικρο-δωράκια..

{Προσοχή να μην το γεμίσετε πολύ και βαρύνει. }

Έδεσα το μαλλί σε φιογκάκι κλείνοντας το άνοιγμα..  και έτοιμα τα μπισκοτο-ανθρωπάκια μου!!! 

Ανυπομονώ να τους τα δώσω!!! 

Είναι πολύ ωραίος τρόπος για να ετοιμάσετε μικρά δωράκια για τα παιδάκια σας. Γίνονται επίσης πολύ όμορφο δωράκι σε χριστουγεννιάτικο πάρτι ή γιορτή. 

χαρτινα μπισκοτοανθρωπάκια

Θα βρείτε κι άλλες ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές στην κατηγορία “Χριστούγεννα“. 

Αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά. 

The post Μπισκοτο-ανθρωπάκια γεμάτα με εκπλήξεις appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
https://twoboysandhope.gr/mpiskotanthropakia-gemata-me-ekplixe/feed/ 1
Ξωτικά από πηλό https://twoboysandhope.gr/ai-vasilides-kai-xotika-apo-pilo/ https://twoboysandhope.gr/ai-vasilides-kai-xotika-apo-pilo/#respond Mon, 16 Dec 2019 06:54:17 +0000 https://twoboysandhope.gr/?p=8325 Δεν είμαι σίγουρη αν τους μοιάζουν περισσότερο με χαρούμενους και εναλλακτικούς  Άι Βασίληδες ή ξωτικά από πηλό.. Η ουσία είναι μια.. Είναι όμορφα στολίδια , χειροποίητα και μοναδικά. Τα φτιάξαμε με το Νικόλα πριν αρκετό καιρό και επιτέλους ήρθε η ώρα να βρουν τη θέση...

The post Ξωτικά από πηλό appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
Δεν είμαι σίγουρη αν τους μοιάζουν περισσότερο με χαρούμενους και εναλλακτικούς  Άι Βασίληδες ή ξωτικά από πηλό.. Η ουσία είναι μια.. Είναι όμορφα στολίδια , χειροποίητα και μοναδικά. Τα φτιάξαμε με το Νικόλα πριν αρκετό καιρό και επιτέλους ήρθε η ώρα να βρουν τη θέση τους εδώ. 

ξωτικα απο πηλο 2

Μα δεν είναι αξιολάτρευτοι;;

Και οι τρεις είναι φτιαγμένοι από τα χέρια του Νικόλα. Ο αγαπημένος μου είναι αυτός εδώ.. ο ημιγυμνούλης..χαχαχα . Πεθαίνω για τις τιράντες του!!! 

αι βασιλης απο πηλό

Τους φτιάξαμε με άσπρο πηλό που στεγνώνει ή και ψήνεται.

Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε με τη λευκή ζύμη σόδας αλλά και αλατοζύμη.

Χρησιμοποιήσαμε το κουπάτ για μπισκοτοανθρωπάκι για να φτιάξουμε την αρχική φιγούρα. 

 

Και μετά συμπληρώσαμε με πηλό σκουφάκι και παπούτσια. 

ξωτικό πήλινο

Τα αφήσαμε να στεγνώσουν σε λαδόκολλα, γυρνώντας τα για να στεγνώσουν καλά {αλλά θα μπορούσαμε να τα είχαμε ψήσει} και μετά τα χρωματίσαμε με ακρυλικές μπογιές. 

βαφουμε ξωτικά απο πηλό

Έφτιαξα κι εγώ μερικά μαζί με το Νικόλα. Τα δικά μου τα πέρασα σε ξυλάκι (πριν στεγνώσουν) για να τα βάλω σε γλάστρα ή σε βάζο.

ξωτικό από πηλό σε ξυλάκι

Έφτιαξα κι ένα κοριτσάκι ξωτικό – που όσο το κοιτάζω μου θυμίζει περισσότερο τη στρουμφίτα, αλλά δεν πειράζει.. 

ξωτικό απο πηλο -κοριτσακι

Τα αγάπησα αυτά τα ξωτικούλια. Μα δεν είναι αξιολάτρευτα;; Ήδη παίρνουν μέρος στο Χριστουγεννιάτικο στολισμό μας!!!

ξωτικά από πηλό

Μπορείτε να τα περάσετε με άχρωμο βερνίκι για να είναι πιο ανθεκτικά και να γυαλίζουν.

Ελπίζω να σας άρεσαν κι εσάς τα ξωτικά από πηλό και να φτιάξετε τα δικά σας!!!

Θα βρείτε κι άλλες ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές στην κατηγορία “Χριστούγεννα“. 

Αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά. 

The post Ξωτικά από πηλό appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
https://twoboysandhope.gr/ai-vasilides-kai-xotika-apo-pilo/feed/ 0
Η επίσκεψη του ξωτικού μας {Χριστούγεννα 2019} https://twoboysandhope.gr/i-episkepsi-toy-xotikoy-mas-christoygen/ https://twoboysandhope.gr/i-episkepsi-toy-xotikoy-mas-christoygen/#respond Sun, 15 Dec 2019 09:09:41 +0000 https://twoboysandhope.gr/?p=8335 Ο Θανάσης το ξωτικό μας επέστρεψε και φέτος.. Ο Νικόλας τον περίμενε με ανυπομονησία. Το έγραψε μάλιστα και στο γράμμα του για τον Άγιο Βασίλη. Η αλήθεια είναι οτι φέτος καθυστέρησε η επίσκεψη του ξωτικού μας. Αλλά δεν πειράζει , ευτυχώς ήρθε και θα μείνει...

The post Η επίσκεψη του ξωτικού μας {Χριστούγεννα 2019} appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
Ο Θανάσης το ξωτικό μας επέστρεψε και φέτος.. Ο Νικόλας τον περίμενε με ανυπομονησία. Το έγραψε μάλιστα και στο γράμμα του για τον Άγιο Βασίλη. Η αλήθεια είναι οτι φέτος καθυστέρησε η επίσκεψη του ξωτικού μας. Αλλά δεν πειράζει , ευτυχώς ήρθε και θα μείνει μέχρι την Πρωτοχρονιά.  

επισκεψη ξωτικου

Εννοείται πως η επίσκεψη του ξωτικού μας, απαιτεί ιδιαίτερο πρωινό!! Ω ναι!! Οι αγαπημένες μας ταρανδο-τηγανίτες και σοκολατούχο γάλα περίμεναν το Νικόλα να ξυπνήσει. 

τηγανιτες ταρανδος

Ξετρελάθηκε!!!

Ο Θανάσης , το ξωτικό μας, δεν έρχεται με άδεια χέρια. Φέρνει πάντα μικρά δωράκια στο Νικόλα και φυσικά το γράμμα του με τα τελευταία νέα από το Βόρειο Πόλο. 

παγοτέρας

Αυτή τη φορά του έφερε ένα από τα αγαπημένα του βιβλία Το παγοτέρας του David Walliams και είμαι σίγουρη οτι θα αρέσει πολύ στο Νικόλα γιατί είμαστε φαν του. 

Πέντε χρόνια τώρα , η επίσκεψη του ξωτικού μας , φέρνει στο σπίτι μας τη μαγεία των Χριστουγέννων. Και θα συνεχίσει να τη φέρνει μέχρι να κουραστεί ο Νικόλας..

Μεγαλώνει γρήγορα και ήδη έχει κάποιες αμφιβολίες για το Θανάση, για τον Άγιο Βασίλη, το Βόρειο Πόλο με τα ξωτικά.. Δεν πειράζει όμως,  θα κρατήσουμε τη μαγεία όσο αντέξουμε.. Άλλωστε, για ένα Νικόλα γίνονται όλα!! Για τη λάμψη στα μάτια του και το πονηρό του χαμόγελο!!! 


Δείτε εδώ όλες τις προηγούμενες επισκέψεις του ξωτικού μας. Από την πρώτη επίσκεψη του το 2014 – τότε που άρχισαν όλα αυτά τα μαγικά πρωινά, το 2015, το 2016, το 2017 και η περσινή του επίσκεψη το 2018


 

 Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και με αυτό το ξεχωριστό πρωινό, μια υπέροχη, μαγική Κυριακή μόλις ξεκίνησε για μας. 

The post Η επίσκεψη του ξωτικού μας {Χριστούγεννα 2019} appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
https://twoboysandhope.gr/i-episkepsi-toy-xotikoy-mas-christoygen/feed/ 0
Χριστουγεννιάτικα στολίδια με CD https://twoboysandhope.gr/christoygenniatika-stolidia-me-cd/ https://twoboysandhope.gr/christoygenniatika-stolidia-me-cd/#comments Wed, 11 Dec 2019 12:00:15 +0000 https://twoboysandhope.gr/?p=8286 Σίγουρα έχετε στο σπίτι σας παλιά CD που δεν τα χρησιμοποιείτε πια και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε!!  Εγώ τα κρατάω για να τα χρησιμοποιήσω σε κατασκευές και χειροτεχνίες. Όπως αυτά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια με CD.  Γίνονται πανεύκολα και γρήγορα και είναι πολύ πολύ...

The post Χριστουγεννιάτικα στολίδια με CD appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
Σίγουρα έχετε στο σπίτι σας παλιά CD που δεν τα χρησιμοποιείτε πια και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε!!  Εγώ τα κρατάω για να τα χρησιμοποιήσω σε κατασκευές και χειροτεχνίες. Όπως αυτά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια με CD. 

Γίνονται πανεύκολα και γρήγορα και είναι πολύ πολύ όμορφα!!! 

Για να φτιάξω τα μαύρα στολίδια χρησιμοποίησα υλικά από το σετ χειροτεχνίας GIOTTO CRAZY BLACK, που περιλαμβάνει μαύρο χαρτί κανσόν, κόλλες glitter GIOTTO και τους απίθανους μαρκαδόρους Deco materials που γράφουν παντού – ακόμα και σε μαύρο χαρτί!! Τους λατρεύω και του χρησιμοποιώ παντού!!! 

Κόλλησα με κόλλα τα Cd πάνω στο μαύρο χαρτόνι και μετά τα έκοψα γύρω γύρω. {Μου φαίνεται πιο εύκολο από το ανάποδο: δηλαδή να κόψω το χαρτόνι και να το κολλήσω πάνω στα Cd}

Και μετά αρχίζει το δημιουργικό κομμάτι!! Με τους μαρκαδόρους Giotto Deco Materials ζωγράφισα σχέδια πάνω στο χαρτόνι μου και έδωσα έξτρα λάμψη με τις κόλλες glitter. Mόλις στέγνωσε η κόλλα glitter, κόλλησα με κόλλα σιλικόνης την κορδελίτσα στο πίσω μέρος!! 

Και έτοιμα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια με cd !!!

Δεν είναι πανέμορφα;; Μου αρέσουν πολύ γιατί μοιάζουν με σχέδια σε μαυροπίνακα!!! 


Αν σας αρέσουν τα στολίδια μαυροπίνακα δείτε οπωσδήποτε και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια με φελλό.


 

Επειδή ήθελα μερικά πιο παιχνιδιάρικα έφτιαξα και κάποια στολίδια με χρωματιστά χαρτιά. 

Χρησιμοποίησα χρωματιστά μονόχρωμα χαρτιά από το σετ χειροτεχνίας GIOTTO FUNNY COLLAGE και τα κόλλησα πάνω στα cd. Αυτή ήταν η βάση για να φτιάξω πάνω το κολλάζ. Κόλλησα χαρτιά με χριστουγεννιάτικα σχέδια και λωρίδες κομμένες με διακοσμητικό ψαλίδι. Και τα στόλισα με κόλλα glitter. 

Δεν είναι πανέμορφα;;

Είναι μια πολύ ωραία χειροτεχνία για μεγαλύτερα παιδιά , αλλά και για μικρότερα, αν τα βοηθήσουμε όπου χρειάζεται.

Μπορεί να γίνει ένα όμορφο δωράκι για τους αγαπημένους μας.. Για γιαγιάδες, παππούδες, νονούς ή δασκάλες. Έξτρα ιδέα: Μπορείτε να κολλήσετε άσπρο χαρτί πάνω στο Cd και να το ζωγραφίσουν τα παιδιά με μαρκαδόρους, κηρομπογιές ή τέμπερες.


Μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος  για δυο σετ χειροτεχνίας GIOTTO ART LAB, που τρέχει στη σελίδα μας στο FACEBOOK.  

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά. 

The post Χριστουγεννιάτικα στολίδια με CD appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
https://twoboysandhope.gr/christoygenniatika-stolidia-me-cd/feed/ 1
Στολίδια χιονάνθρωποι https://twoboysandhope.gr/stolidia-chionanthropoi/ https://twoboysandhope.gr/stolidia-chionanthropoi/#comments Thu, 05 Dec 2019 20:11:12 +0000 https://twoboysandhope.gr/?p=8256 Ο πιο αγαπημένος μήνας του χρόνου είναι εδώ και η ομάδα των Creative bloggers μοιράζεται μαζί σας υπέροχες ιδέες για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια. Η δική μου ιδέα είναι αυτά τα πολύ πολύ γλυκούτσικα στολίδια χιονάνθρωποι.   Είχα ήδη διαφανείς πλαστικές μπάλες που είχα αγοράσει πέρυσι...

The post Στολίδια χιονάνθρωποι appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
Ο πιο αγαπημένος μήνας του χρόνου είναι εδώ και η ομάδα των Creative bloggers μοιράζεται μαζί σας υπέροχες ιδέες για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια. Η δική μου ιδέα είναι αυτά τα πολύ πολύ γλυκούτσικα στολίδια χιονάνθρωποι.  

Είχα ήδη διαφανείς πλαστικές μπάλες που είχα αγοράσει πέρυσι από το Jumbo. Είχαν μέσα γυαλιστερές κλωστές τις οποίες έβγαλα με τσιμπιδάκι. 

Γέμισα τις μπάλες με ψεύτικο χιόνι και με ανεξίτηλους μαρκαδόρους ζωγράφισα προσωπάκια στους χιονάνθρωπους. 

Ήθελα κάθε ένας να είναι διαφορετικός, οπότε έπαιξα με τα αξεσουάρ τους.. 

Ο ένας έχει ψηλό καπέλο, ο άλλος προστατευτικά για τα αυτιά και ο τρίτος καπελάκι ξωτικού. 

  

Το καπέλο είναι φτιαγμένο από μαύρο χαρτόνι, τα προστατευτικά γα τα αυτιά από σύρματα πίπας και πομ πομ, και το πράσινο καπελάκι ξωτικού είναι φτιαγμένο από τσόχα. Τα κόλλησα με κόλλα πάνω στις μπάλες και έτοιμα τα στολίδια χιονάνθρωποι!!!

Μπορείτε να τους φτιάξετε εύκολα και είναι πολύ χαριτωμένοι. Είναι ένας τρόπος να ανανεώσετε τις παλιές σας μπάλες και μπορούν να γίνουν ένα όμορφο δωράκι. 

Μην χάσετε τις άλλες υπέροχες ιδέες για να φτιάξετε στολίδια από τα υπόλοιπα ταλαντούχα και δημιουργικά κορίτσια της ομάδας μας. 

02/12/2019…..Χριστίνα από Art Decoration Crafting
03/12/2019…..Λαμπρινή από Lamprouka
04/12/2019…..Μαρίνα από to e-periodiko mas
05/12/2019…..Ελπίδα από Two Boys and Hope
06/12/2019…..Νικολέττα από Crafty Details
07/12/2019…..Ρένα από δια χειρός Ρένας Χριστοδούλου
09/12/2019…..Ελεάνα από My Home My Memories
10/12/2019…..Κικίτσα από DIY My Day
11/12/2019…..Σωτηρία από My Little World
12/12/2019…..Νίκη από Ονειροποιείο 
13/12/2019…..Ελένη από Καρυδότσουφλο
14/12/2019…..Κική από Creative Moments

Αν σας αρέσουν οι κατασκευές ελάτε στην ομάδα μας Creative Corner για να μοιραστείτε τις δημιουργικές σας ιδέες. 

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά. 

Ελπίζω να σας άρεσαν τα στολίδια χιονάνθρωποι και να φτιάξετε τα δικά σας!! 

Χριστίνα από Art Decoration Crafting  02/12/2019
Λαμπρινή από Lamprouka  03/12/2019
Μαρίνα από to e-periodiko mas 04/12/2019
Ελπίδα από Two Boys & Hope  05/12/2019
Νικολέττα από Crafty details  06/12/2019
Ρένα από δια χειρός Ρένας Χριστοδούλου 07/12/2019
Ελεάνα από My Home My Memories  09/12/2019
Κικίτσα από DIY My Day  10/12/2019
Σωτηρία από My Little World  11/12/2019
Νίκη από Ονειροποιείο  12/12/2019
Ελένη από καρυδότσουφλο  13/12/2019
Κική από Creative Moments  14/12/2019

The post Στολίδια χιονάνθρωποι appeared first on Two Boys and Hope.

]]>
https://twoboysandhope.gr/stolidia-chionanthropoi/feed/ 15