in English soon
Τα scones είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμάκι ή μπισκότο..
Απ’ έξω είναι τραγανά κι από μέσα μαλακά και αφράτα. Τρώγονται για πρωινό αλλά συνοδεύουν εξαιρετικά και τον απογευματινό καφέ..
Μπορούμε να φτιάξουμε scones με πολλές παραλλαγές.. cranberries, σταφίδες, σοκολάτα.. Εμείς διαλέξαμε με κομματάκια σοκολάτας γιατί είμαστε Chocoholic!!!
αρχική συνταγή με αναλυτικές φωτογραφίες εδώ (κλικ)
Υλικά (για 16 scones):
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ cup βούτυρο
- ¾ του φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας (120 γρ.)
- 1 αυγό (+ 1 ακόμα αυγό χτυπημένο με μια κουταλιά γάλα για επάλειψη)
- 1 κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια (ή 2 βανιλίνες)
- ½ φλιτζάνι γάλα
Πως το κάνουμε:
- Βάζουμε σε ένα μπολ (ή στο μίξερ) το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι και το βούτυρο (σε κομματάκια) και το ανακατεύουμε μέχρι να μοιάζει με χοντροκομμένα ψίχουλα.
- Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας
- Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ το αυγό, το γάλα και τη βανίλια και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
- Ανακατεύουμε τη ζύμη μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε κάθε μπάλα σε δίσκο (την πατάμε να απλώσει και να γίνει πιο επίπεδη) και χωρίζουμε κάθε δίσκο σε 8 τρίγωνα κομμάτια.
- Βάζουμε τα 16 τριγωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα!!
Μπορούμε να παραλείψουμε τα κομματάκια σοκολάτας και να φάμε τα scones με βούτυρο και μέλι, ή μαρμελάδα ή μερέντα…
Εξίσου σούπερ λαχταριστή επιλογή!!!
Ή να χρησιμοποιήσουμε σταφίδες και να φτιάξουμε μικρά σταφιδοψωμάκια (τους πάει πολύ και η κανέλα… )
Το καλύτερο όμως είναι οτι μπορούμε να φτιάξουμε τη ζύμη από την προηγούμενη μέρα… !!!
Την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη, τη βάζουμε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα την πλάθουμε σε δίσκο, την κόβουμε σε τριγωνάκια και την ψήνουμε!!
Και μόλις σε μισή ωρίτσα έχουμε αυτά τα σούπερ νόστιμα τριγωνάκια για ένα διαφορετικό Κυριακάτικο πρωινό!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Two boys and Hope
Είμαι η Ελπίδα, ή αλλιώς.. η μαμά του Νικόλα. Νηπιαγωγός κατά βάθος-καθηγήτρια αγγλικών κατά λάθος, φανατική βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης φωτογράφος, παθιασμένη ζαχαροπλάστισσα (με αδυναμία στη σοκολάτα), ανήσυχη crafter και μαμά Blogger...
Related posts
20 Comments
Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης
Σχετικά
Είμαι η Ελπίδα, ή αλλιώς.. η μαμά του Νικόλα. Νηπιαγωγός κατά βάθος-καθηγήτρια αγγλικών κατά λάθος, φανατική βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης φωτογράφος, παθιασμένη ζαχαροπλάστισσα (με αδυναμία στη σοκολάτα), ανήσυχη crafter και μαμά Blogger...
Learn more
Καλέ τη ωραία συνταγή είναι αυτή! Θα την κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Σε ευχαριστώ πολύ Ελπίδα! Νίκη
τελεια!! πςριμενω εντυπωσεις!!! πολλα φιλια Νικη μου!!
τέλεια Ελπίδα! Δεν εχω φτιάξει ποτέ ,θα τα κάνω σίγουρα! Αν και εχω ενα θεματακι με τις κουπες ,προτιμω συνταγες με γραμμαρια….φανταζομαι αν χρησιμοποιησω οποιαδηποτε κούπα ολα τα υλικα θα ειναι το ιδιο.
Καλό ΣΚ σέξυ νοικοκυρά!
(σε χλωρό κλαρί δε θα σε αφησω όπως κατάλαβες χαχαχαχα)
Νασια μου , αν πας στην αρχικη ανάρτηση της συνταγης (κατω απο την πρωτη εικονα)εχει τη συνταγη και με γραμμαρια!!! Θα σε βοηθησει περισσοτερο… χεχεχεχε… Και που εισαι.. σημερα η σεξυ νοικοκυρα εχει εξοδο για ποτο…χεχεχεχε πολλα φιλια
αααααααααααα,θα σε κανω ανάρτηση εγω εσένα! Εχουμε ξεφυγει έτσι ;χαχαχα
τα γραμμαρια τα ειδα ,τέλεια!
Άχ λατρεμένα scones!!τα κάνω πολύ συχνά και σχεδόν πάντα με σοκολάτα(chocoholic και εγώ). Το μόνο που κάνω διαφορετικά είναι πριν πλάσω τη ζύμη να τη βάλω μισή ώρα στο ψυγείο για να στέκεται καλύτερα.
Niki by Mama-Farma
πολυ καλο tip .. την αλλη φορα θα το δοκιμασω!! εχαριστω Νικη μου!! φιλια
Yum!!!! Λατρεύω τα scones!! Καλό ΣΚ Ελπίδα μου!!
Γιαμι, γιαμι!!! Τι μου κάνεις απόψε Ελπιδάκι!!! Τελεια!
Αγαπημένο πρωινό τα scones!
Μου αρέσουν που είναι τόσο εύκολα, βουτυράτα και με αυτή τη χαρακτηριστική υφή!
Τα κομμάτια σοκολάτας απαραίτητα 🙂
Σε φιλώ!
Και εγ΄΄ω νομίζω οτι με την σοκολάτα θα τα τιμούσα πιο ευχάριστα! Καταπληκτική συνταγή Ελπίδα!
Καλή εβδομάδα!
Δεν τα ξαναειχα ακουσει. Μου αρεσε πολυ η συνταγη και μαλιστα είναι πολυ βολικό που η ζυμη μπορει να φτιαχτει απο την προηγουμενη
Δεν έχω φτιάξει, νόστιμα φαίνονται! Και για κολατσιό στο σχολείο ή στη δουλειά μια χαρά τα βρίσκω, ευχαριστούμε για τη συνταγή!
Καλέ τι ωραία που δείχνουν; Δεν τα έχω φτιάξει ποτέ! Ερώτηση όμως, γιατί με την ζαχαροπλαστική είμαι και λιγο άσχετη: τι εννοείς την πλάθουμε σε δίσκο; Μη γελάς!
χαμογελαω …αλλα δεν γελαω Μαγδα μου!! Εννοω οτι την πατικωνουμε να απλωσει… Αν θες , δες στην αρχικη αναρτηση που εχει αναλυτικες φωτογραφιες!! φιλια
Πολύ δελεαστική λιχουδιά! Ούτε εγώ έχω φτιάξει αλλά θα τα δοκιμάσω σύντομα! Καλή εβδομάδα!
Θα σου πω ότι μια χαρά τρώγονται και για καθημερινό απογευματινό (όχι μόνο Κυριακάτικο πρωινό). Και μάλιστα με ξεσήκωσες τόσο πολύ που θα τα φτιάξω σήμερα κιόλας για τις μικρές μου 🙂 Φιλιά Ελπιδάκι μου <3
Καλά που μου τα θύμισες, έχω πολύ καιρό να φτιάξω scones, είναι τέλειο γλυκό σνακ! Σαν να βλέπω βέβαια τον μικρό να βγάζει τσουκου τσούκου τα κομματάκια σοκολάτας από μέσα και να παρακαλάει η δόλια μάνα "καλέ φάε και το υπόλοιπο…"
Εντάξει με αυτά και με εκείνα η δίαιτα και κάθε προσπάθεια για δίαιτα πάνε περίπατο!!! Και μας βάζεις και αυτές τις τέλειες φωτογραφίες και μετά πως να μην μπω σε πειρασμό και να μην τα κάνω… ε;;;
Σημερα την (πρωτο)είδα την ανάρτηση και με έκανες να σκέφτομαι dairy free scones! Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε 🙂