Τίποτα δεν φωνάζει φθινόπωρο όσο η κανέλα! Και αυτά τα μπισκότα κανέλας είναι ότι πρέπει για να τα βουτήξεις στον πρωινό καφέ σου ή να κάνουν παρέα σε ένα φλιτζάνι τσάι. Πεντανόστιμα και πανεύκολα! Δε θα μείνει ψίχουλο!
Υλικά (για περιπου 50 μπισκότα κανέλας):
- 210 γραμμάρια μαργαρίνη (βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου- αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βούτυρο αν θέλεις
- 125 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη
- 125 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες σκόνη ή μια κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 1/2 Κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 500 γραμμάρια αλέυρι για όλες τις χρήσεις.
Πως το κάνουμε:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ πολύ καλά μέχρι να γίνει σαν αλοιφή
- Ρίχνουμε ένα -ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
- Ανακατατεύουμετα υπόλοιπα υλικά – βανίλιες, μπέικιν, κανέλα, αλάτι
- Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια ζύμη
Η ζύμη είναι πολύ μαλακή γι’ αυτό την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα περίπου.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 1 εκατοστό σε πάχος και κόβουμε με κουπάτ το σχήμα που θέλουμε.
- Βάζουμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και από πάνω πασπαλίζουμε -αν θέλουμε- λίγη κανελοζάχαρη.
- Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου (στο δικό μου φούρνο ήθελαν 12 λεπτά) αναλόγως το μέγεθος που θα τα κάνετε.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά και μετά τα βάζουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς!
Περιττό να πω οτι μοσχομύριζε το σπίτι όσο ψήνονταν χτες και οσοι δοκίμασαν τα μπισκότα κανέλας , τους άρεσαν πολύ! Το λες και επιτυχία!
Το κουπάτ που έκοψα τα μπισκότα μου το πήρα από το sinsay και θα το βρείτε στο πατώντας εδώ:
Και επίσης θα βρείτε όλες τις λιχουδιές που μας αρέσουν στην καρτέλα ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αν πατήσεις στις διαφημίσεις θα με βοηθήσεις να διατηρήσω το blog και φυσικά να συνεχίσω να μοιράζομαι ιδέες μαζί σου. Ευχαριστώ !!
Ελπίζω να τα δοκιμάσετε! Και με την ευκαιρία μπορείτε να τα φτιάξετε με τα παιδάκια σας! Θα το χαρούν πολύ και αυτή η ζύμη είναι ιδανική γι’ αυτό!
Two boys and Hope
Related posts
Σχετικά
Είμαι η Ελπίδα, ή αλλιώς.. η μαμά του Νικόλα. Νηπιαγωγός κατά βάθος-καθηγήτρια αγγλικών κατά λάθος, φανατική βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης φωτογράφος, παθιασμένη ζαχαροπλάστισσα (με αδυναμία στη σοκολάτα), ανήσυχη crafter και μαμά Blogger...
Learn more