in English soon
Οι πρώτες φράουλες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους.. Σίγουρα τις έχετε δει.. Κόκκινες κόκκινες και χαρούμενες, αραδιασμένες σε μικρά μικρά κεσεδάκια (με τσουχτερή προς το παρόν τιμή..) στο πάγκο του σούπερ μάρκετ.
Θα περιμένω αρκετά ακόμα για να ζεστάνει ο καιρός, να πέσει λίγο η τιμή και να μεγαλώσουν τα κεσεδάκια. Ο Νικόλας ανυπομονεί!! Τρελαίνεται για φράουλες… και τώρα τελευταία τρελαίνεται και για μαρμελάδα φράουλα.. οπότε προς το παρόν αδειάζουμε τα περσινά βάζα με τη σπιτική φουρνιστή μαρμελάδα φράουλα, αναμένοντας την καινούρια σοδειά.
Βάζουμε τα ρολάκια σε βουτυρωμένα ταψάκια και τα αφήνουμε 20 λεπτά να
φουσκώσουν.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15-18 λεπτά
μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή μην τα παραψήσετε!!!
Και αυτά τα αφράτα ρολάκια είναι ο καλύτερος τρόπος να την αξιοποιήσουμε.
Υλικά για τη ζύμη:
- ½ λίτρο γάλα
- ½ φλιτζάνι (125 ml) σπορέλαιο
- ½
φλιτζάνι ζάχαρη - 4
φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ 1 επιπλέον για αργότερα) - 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού Baking Powder
- 1 κοφτή
κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού - 1 κουταλιά
της σούπας αλάτι - Και
λίγο λιωμένο βούτυρο.
Πως το κάνουμε:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το
γάλα, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη, λίγο πριν βράσει. - Το αφήνουμε λίγο να
κρυώσει, ρίχνουμε από πάνω τη μαγιά και αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό. - Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να γίνει ένα μείγμα.
- Αφήνουμε το
μείγμα σε ζεστό μέρος , σκεπασμένο με μια πετσέτα, για να φουσκώσει, περίπου 1
ώρα. - Μόλις φουσκώσει, προσθέτουμε το Baking Powder , τη σόδα ,το αλάτι και το επιπλέον
φλιτζάνι με αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά για να γίνει μια ενιαία ζύμη.
{Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως μπορούμε
να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 3 μέρες , τυλιγμένη με μεμβράνη}
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε
τη ζύμη σε ορθογώνιο.
- Βουτυρώνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα.
- {Προσοχή: Να αφήσετε ένα εκατοστό
γύρω γύρω χωρίς να το αλείψετε με φράουλες. Έτσι θα τυλιχτεί καλύτερα το ρολό.}
- Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε
κομμάτια.
φουσκώσουν.
μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή μην τα παραψήσετε!!!
Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή με το υπέροχο γλάσο βανίλιας που σας προτείνω παρακάτω!!
Για το γλάσο βανίλιας θα
χρειαστούμε:
χρειαστούμε:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά
του γλυκού υγρή βανίλια ή μερικές σταγόνες άρωμα φράουλα - 2 κουταλιές της σούπας γάλα
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσει την
επιθυμητή ρευστότητα, προσθέτοντας ζάχαρη ή γάλα αν χρειαστεί.
επιθυμητή ρευστότητα, προσθέτοντας ζάχαρη ή γάλα αν χρειαστεί.
Και κάτι ακόμα:
? Η ζύμη γίνεται εξίσου καλή και
στον αρτοπαρασκευαστή (δοκιμασμένη επιτυχία). Το βάζουμε στο πρόγραμμα
ζυμώματος και μόλις φουσκώσει, συνεχίζουμε όπως η αρχική συνταγή (δηλαδή
προσθέτοντας το baking powder, τη σόδα, το
αλάτι και το αλεύρι και φτιάχνοντας το ζυμάρι). Εγώ 9 στις 10 φορές τα ζυμώνω εκεί.
στον αρτοπαρασκευαστή (δοκιμασμένη επιτυχία). Το βάζουμε στο πρόγραμμα
ζυμώματος και μόλις φουσκώσει, συνεχίζουμε όπως η αρχική συνταγή (δηλαδή
προσθέτοντας το baking powder, τη σόδα, το
αλάτι και το αλεύρι και φτιάχνοντας το ζυμάρι). Εγώ 9 στις 10 φορές τα ζυμώνω εκεί.
? Αν δεν βάλετε γλάσο, μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη χωρίς πρόβλημα. Τα ζεσταίνετε μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων και έχετε ζεστά ρολάκια όποτε θέλετε!!
Κι αν θέλετε να ξοδέψετε την περσινή σας μαρμελάδα, ή απλά αγαπάτε τις φράουλες , δοκιμάστε τα γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα και το ονειρεμένο κέικ με φράουλα.
Two boys and Hope
Είμαι η Ελπίδα, ή αλλιώς.. η μαμά του Νικόλα. Νηπιαγωγός κατά βάθος-καθηγήτρια αγγλικών κατά λάθος, φανατική βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης φωτογράφος, παθιασμένη ζαχαροπλάστισσα (με αδυναμία στη σοκολάτα), ανήσυχη crafter και μαμά Blogger...
Related posts
17 Comments
Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης
Σχετικά
Είμαι η Ελπίδα, ή αλλιώς.. η μαμά του Νικόλα. Νηπιαγωγός κατά βάθος-καθηγήτρια αγγλικών κατά λάθος, φανατική βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης φωτογράφος, παθιασμένη ζαχαροπλάστισσα (με αδυναμία στη σοκολάτα), ανήσυχη crafter και μαμά Blogger...
Learn more
Και εγώ μαζί με τον Νικόλα.. Λατρεύω φράουλες!!! Έχω δοκιμάσει μόνο με σφολιάτα να φτιάξω τέτοια πιτάκια αλλά νομίζω με αυτό το τρόπο θα είναι πολύ καλύτερα, φαίνονται λαχταριστά!! Με ένα καφέ από δίπλα!!! Μία γλυκιά καλημέρα!! :)))
ω ναι!! σιγουρα με εναν καφέ από δίπλα!! Είναι όντως λαχταριστά Ελεάνα μου!! Και πανευκολα!! Καλημερα κι απο μας!! φιλια
Έχω φράουλες από πέρσι στην κατάψυξη και μαρμελάδα, εν αναμονή της νέας σοδειάς είναι ένας φανταστικός τρόπος να τα ξεπατώσουμε!
θα σας αρεσουν πολυ!!
Οι φράουλες είναι το αγαπημένο μου φρούτο και εννοείται δεν ζώ χωρίς μαρμελάδα φράουλα! Φαίνονται τέλεια θα τα δοκιμάσω σίγουρα!
Φιλάκια,
Ιωάννα
http://thecolourfulbouquet.com/
Ειμασι σιγουρη πως θα σου αρεσουν Ιωαννα μου!! φιλια
Λοιπόν, Ελπίδα φαίνονται τόσο τέλεια!!! Εγώ φτιάχνω σουηδικά ρολλάκια κι ατομικά, αγγλικά τσουρεκάκια με παρόμοια τεχνική αλλά αυτά θέλω οπωσδήποτε να τα δοκιμάσω!! Φιλάκια και καλή σου συνέχεια!
σουηδικα ρολακια και αγγλικα τσουρεκακια εεε;;; Εχεις τις συνταγες στο Blog ;; Παω να ριξω μια ματια!! φαινονται πολυ ενδιαφερουσες συνταγες!!! φιλια
Γιάμι γιάμι, τι λες τώρα; υπέροχη ιδέα με λατρεμένες φράουλες!!!
πραγματικα Μαρια μου!! Θα σας αρεσουν πολυ!! φιλια
Φαίνονται σαν να έχουν σερβιριστεί σε μία καλή καφετέρια αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είναι ακόμα πιο νόστιμα! Θα τα φτιάξω το Σαββατοκύριακο Ελπίδα μου! Γεια στα χέρια σου!
ευχαριστω Κατερινα μου!! Δοκιμασε και πες μου!! φιλια
οριστε τι μου εκανες μεσημεριατικα…ψαχνω φραουλες!
χαχαχαχαχα…. Εμεις εχουμε τελειωσει ολα τα βαζα μαρμελαδα….να δω τι θα κανουμε τωρα!!! φιλια
Πω πω, yummy!!δείχνουν λαχταριστά! Λίγο απαιτητική η ζύμη,αλλά θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!
Να τα φτιαξεις!! θα σου αρεσουν πολυ Χρυσή μου!! φιλια
Δείχνουν πολύ λαχταριστά και νομίζω ότι θα αγαπηθούν περισσότερο από της κανέλας!