in English soon

Αγαπητό 2013,
το ξέρω δεν φταις εσύ για αυτήν την κατάσταση…Κι ας σε λένε γρουσούζικο επειδή τελειώνεις σε 13. Άλλωστε και το 2012 δεν ήταν και ιδιαίτερα τυχερό..Άλλοι φταίνε, το ξέρω, αλλά τι να κάνουμε που δεν βλέπω να αλλάζουνε τα πράγματα.. Ή κι αν αλλάξουνε, πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι για το καλύτερο.. Ξέρω.. Ξεκίνησες με κάθε καλή πρόθεση κι εμείς σε δεχτήκαμε με κάθε καλή διάθεση..παρά τις προλήψεις λόγω του αριθμού σου…Τα είπαμε αυτά.. Όμως κάπου στην πορεία στράβωσε η κατάσταση.. Ξέρω δεν φταις εσύ για όλα τα άσχημα που μας συνέβησαν..
Δεν φταις που μείναμε άνεργοι, που βρήκαμε μπροστά μας οικονομικά εμπόδια, προσωπικά προβλήματα κι ένα σωρό δυσκολίες.. Όμως εν μέρη..ούτε κι εμείς.. Θα μου πεις.. είχες και τις καλές σου στιγμές.. Ναι δε λέω.. Πάλι καλά που ήταν κι αυτές να μας δώσουν χαρά και ελπίδα και αισιοδοξία… Για να αντέξουμε και να το παλέψουμε.. Όχι, δεν παραπονιέμαι.. Ευτυχώς το σπίτι μας είναι ζεστό.. έχουμε φαγητό, ρεύμα, νερό.. Το παιδί μας έχει ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια.. Έχουμε δίπλα μας φίλους και συγγενείς.. Δόξα το Θεό είμαστε σε καλύτερη φάση από άλλους .. Απλά να.. εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να μετράμε περισσότερο τις άσχημες στιγμές.. Κακώς το ξέρω.. Αλλά άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε.. Εγώ πάντως το έβαλα στόχο να κρατάω μόνο τις καλές..Από δω και πέρα τουλάχιστον.. Δεν λυπάμαι που σου λέω ότι πραγματικά ανυπομονώ να φύγεις.. μπας και η καινούρια χρονιά είναι λίγο καλύτερη..τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μας..
Μετράω τις μέρες.. Όχι οτι μόλις αλλάξει η χρονιά θα γίνει κάτι το συνταραχτικό αλλά να..ελπίζουμε για το καλύτερο όπως είπα.. Γι’ αυτό λοιπόν σε χαιρετώ και δεν λυπάμαι που δεν θα σε ξαναδώ.. Θα κρατήσω από σένα μόνο τις όμορφες στιγμές που μου χάρισες. Εκείνες που έκαναν τα μάτια μου να λάμψουν και την καρδιά μου να φτερουγίσει.. Αυτές είναι οι μόνες που αξίζουν άλλωστε.. Και θα δώσω μια γερή κλωτσιά σε όλες τις άλλες τις σκοτεινές και μαύρες.. Ευχαριστώ για ότι καλό μου έδωσες.. Νιώθω πιο ώριμη και πιο δυνατή..Αντίο λοιπόν 2013…Δεν θα ξανασυναντηθούμε πια..αλλά να ξέρεις οτι δεν φταις εσύ..απλά έτυχε.. 

Και τώρα… αγαπητό μου 2014,
να ξέρεις οτι σε περιμένουμε πως και πως.. Με όλα τα καινούρια – ελπίζω χαρούμενα- που θα μας φέρεις..Σε περιμένουμε με κάθε επιφύλαξη αλλά πάντα με καλή διάθεση, να το ξέρεις… Έκανα μια πρόχειρη λίστα με αυτά που θα ήθελα μπορούσες ίσως να μου φέρεις..

  • Ελπίδα …αλλά τελικά μη φέρεις.. Ελπίδα είμαι μόνη μου.. Φτάνω και περισσεύω…
  • Χαρά… Μπα.. χαρά είναι το παιδί μου..Έχουμε κι απ’ αυτή.. 
  • Αγάπη …Χμμμ…  Άσε έχουμε κι από αυτό.. Δεν μας λείπει..Όχι οτι παραπάνω θα μας πείραζε.. αλλά οκ δεν είμαστε αχάριστοι..
  • Αισιοδοξία… Οχι, εντάξει.. Έχουμε μπόλικη.. Μη σου πω οτι έχουμε και υπερβολικά πολύ… και τώρα που το σκέφτομαι ίσως θα έπρεπε να τη μοιράζουμε..χεχε..
  • Ευτυχία.. Αυτό το φτιάχνουμε και μόνοι μας..Απλά να καμιά φορά μας λείπει κάποιο υλικό αλλά οκ το αναπληρώνουμε.. 
  • Τύχη… Ααααα από αυτό να φέρεις.. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε αλλά αν δεν έχεις εύκαιρη.. τότε θα φτιάξουμε κι αυτήν μόνοι μας..

Τελικά αγαπητό μου 2014, το μόνο που πραγματικά θέλω να φέρεις για μας, είναι  Υ Γ Ε Ι Α.. Μόνο αυτό.. Υγεία για το παιδάκι μου, να είναι γερός, δυνατός, υγιής.. Υγεία για μένα, για τον άντρα μου, για τους δικούς μου αγαπημένους ανθρώπους.. Να είναι γεροί και υγιείς και πάντα δίπλα μας.. Μόνο αυτό.. Όλα τα άλλα.. τελικά μπορούμε να βρούμε, να τα φτιάξουμε, να τα ψάξουμε, να τα διατηρήσουμε, να τα κρατήσουμε, να τα δημιουργήσουμε, να τα ανακαλύψουμε..και μόνοι μας!!!  Φέρε μας μόνο υγεία και όλα τα άλλα θα τα παλέψουμε..Σύμφωνοι…;;;   

Με αγάπη
Ελπίδα