in English soon

Αυτό το κέικ… θα μπορούσα να το ονομάσω με πολλούς διαφορετικούς τρόπους… Τρυπητό κέικ (θα δείτε γιατί…), κέικ ψυγείου, σούπερ λαχταριστό και δροσερό κέικ , φραουλένιο κέικ με κρέμα…. 

Αλλά τελικά κατέληξα στο ονειρεμένο… Πραγματικά ένα φραουλένιο όνειρο είναι…. Και το λέω εγώ… που οι φράουλες δεν είναι το αγαπημένο μου φρούτο… 

συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ
Υλικά: 
  • (για το κέικ)

  • 3/4 του φλιτζανιού κρύο βούτυρο 
  • 1 και 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια 
  • 2 κουταλιές του γλυκού Baking Powder
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού 
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 και 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 και 1/2 του φλιτζανιού ξινόγαλα
Πως το κάνουμε: 
  • Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα για να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  • Ρίχνουμε τη βανίλια, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το ξινόγαλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα ορθογώνιο ταψί 25×35 εκ. περίπου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο.  
  • Το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτάκια… και μετά με μια ξύλινη κουτάλα, κάνουμε τρύπες στο κέικ.. (τα κέικ αυτά τα λένε Poke cake-δηλαδή με τρύπες. Τα περιχύνουν με σιρόπι ή γλάσο και μένουν ζουμερά και αφράτα)


Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την επικάλυψη. 


  • (για την επικάλυψη)


Ανακατεύουμε το βραστό νερό με το ζελέ σε σκόνη, προσθέτουμε το κρύο νερό και το ρίχνουμε πάνω στο κέικ. Απλώνουμε μια γενναία στρώση μαρμελάδα φράουλα. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και ψιλοκομμένες φράουλες. 


Φτιάχνουμε την κρέμα…. 
  • (για την κρέμα)
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 φακελάκι garni Γιώτης
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 600 ml γάλα
  • μερικές σταγόνες άρωμα φράουλας
Χτυπάμε το γάλα με τα φακελάκια (κρέμα και σαντιγί), το άρωμα και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. 

Η κρέμα αυτή έγινε κατά λάθος… Δεν έπηζε με τίποτα η σαντιγί και δοκίμασα να την πήξω με κρέμα ζαχαροπλαστικής. Έβαλα και κρέμα τυρί και απογειώθηκε!!! 

Και απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κέικ ( εννοείται οτι το διατηρούμε στο ψυγείο) και το κόβουμε σε υπέροχα ζουμερά κομμάτια… 


Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες, ή σιρόπι φράουλα ή μαρμελάδα…


Είναι πραγματικά ένα φραουλένιο όνειρο…. 
Ζουμερό, αφράτο, δροσερό και αρωματικό κέικ… 
Δεν θα μείνει ψίχουλο!!! 

Καλή εβδομάδα!!!