in English soon


Το κόψιμο της πάνας είναι ένα στάδιο που κάθε μαμά – νομίζω δηλαδή…- το έχει ένα άγχος..Πάντως εγώ το έχω… Αλλά και για το παιδί είναι ένα μεγάλο βήμα, ένα ορόσημο (milestone..που λένε οι φίλοι Αγγλοαμερικάνοι..) προς την ανάπτυξη.. 

Από εκεί δηλαδή που ο Νικόλας μου ήταν μια χαρά αραχτός κι όποτε ήθελε να κατουρήσει, ούτε και τον ένοιαζε.. απλά το έκανε.. τώρα πρέπει να τρέχει στην τουαλέτα…Και μαζί και η μάνα (εγώ δηλαδή) να βγάζει στη διαδρομή τα ρούχα…χαχαχα..
Όπως καταλάβατε είμαστε σε φάση κοψίματος πάνας…


Λένε ότι το δύσκολο κομμάτι είναι τα κακά.. Αυτό ο Νικόλας το κάνει από 16 μηνών περίπου… Τον ρωτούσα κάθε φορά που τον άλλαζα και το έμαθε κι εκείνος..Και έτσι ξαφνικά  τον έβαλα στην τουαλέτα και από τότε μόνο εκεί τα κάνει..(ζήτωωωωω!!!)
Έχουμε ένα στεφάνι τουαλέτας και όχι γιογιό.. Ήθελα να μάθει κατευθείαν εκεί..για να μην έχουμε και τη φάση της αλλαγής από το γιογιό στην τουαλέτα…
Το θέμα μας λοιπόν είναι να μάθει να κατουράει στην τουαλέτα πλέον.. Το είχα δοκιμάσει και πέρυσι το καλοκαίρι αλλά τελικά δεν ήταν έτοιμος…Κι αν έπλυνα βρακιά και σορτσάκια … κι αν σφουγγάρισα τα πατώματα εκατό χιλιάδες φορές… Σταμάτησα την προσπάθεια μόλις πιάσαν τα πρώτα κρύα και έστρωσα τα χαλιά..
Εδώ και κανένα μήνα τον έχω αρχίσει στον πρόλογο.. “Νικόλα μου, τώρα είσαι μεγάλο παιδί.. Θα βγάλουμε την πάνα και θα φοράς βρακάκι.. Τώρα θα κατουράς στην τουαλέτα.. Όταν θέλεις να κατουρήσεις (τα κακά είπαμε τα έχουμε ξεπεράσει..) θα το λες στη μαμά..Δεν θα κατουράς επάνω σου..Έτσι;; Που κατουράμε είπαμε;;;” Και άλλα τέτοια..
Φάνηκε να πιάνει το υπονοούμενο..χεχε..

Καλού κακού όμως επιστράτευσα και το γνωστό κολπάκι με τα αυτοκόλλητα..Αυτό που κολλάς αυτοκόλλητα σε μια καρτέλα κι όταν την συμπληρώσεις παίρνεις δωράκι;;; Καρτέλες επιβράβευσης τις λένε και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για πολλά πράγματα..Κι ένα από αυτά είναι και η εκμάθηση τουαλέτας..
Εμείς την έχουμε ξεκινήσει με μεγάλη επιτυχία… Ο μαμά τρίβει τα χέρια της και ο δε Νικόλας έχει ξετρελαθεί.. Περιμένει πως και τι να κολλήσει το αυτοκόλλητο του.. Η καρτέλα του έχει στερεωθεί με μαγνήτες σε περίοπτη θέση πάνω στο πλυντήριο και το πρώτο πράγμα που κάνει ο Νικόλας μόλις τελειώσει..είναι να διαλέξει το αυτοκόλλητο του..χαχαχα.. Χώρια που αρχίζει και το λέει μόνος του (οτι θέλει να κατουρήσει δηλαδή..) μερικές φορές και δεν χρειάζεται να τον ρωτάω εγώ τρεις στην ώρα…
Ακόμα δεν του έχω βγάλει εντελώς την πάνα.. Σκέφτομαι όμως να κάνω το εξής κολπάκι: Να του βάζω βρακάκι από μέσα και μετά την πάνα.. έτσι ώστε να νιώθει την υγρασία και να μην του αρέσει αλλά ταυτόχρονα να μην κάνει χάλια τα ρούχα του και όλο το σπίτι… Βέβαια θα μου πεις..θα πλένω πάλι βρακιά… αλλά δεν πειράζει βρε… Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια…(πςςςς και κάθε άλλο κόλπο ευπρόσδεκτο!!!)

Τις καρτέλες τις έφτιαξα εγώ.. (οι εικόνες είναι από το teacherspayteachers και είναι δωρεάν.) Διάλεξα τον αστροναύτη..επειδή είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα..(κι επειδή δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιηθεί η καρτέλα μόνο για τουαλέτα..) Κι όπως είπα, ο Νικόλας τη λάτρεψε την καρτέλα του..

Κι επειδή.. ποιος λέει οτι και τα κορίτσια δεν μπορούν να γίνουν αστροναύτες.. (by the way έχετε δει το Gravity ;; Εκπληκτικές εικόνες -πήρε και το Όσκαρ Φωτογραφίας) .. έφτιαξα και μια κοριτσίστικη.. Έτσι μήπως τη θελήσει καμία..

Αν τις θέλετε μπορείτε να πατήσετε εδώ (κλικ) και να τις κατεβάσετε… Τυπώνετε και έτοιμες να υποδεχτούν τα αυτοκόλλητα σας!! 


καλή εβδομάδα!!!