in English soon


Πολύ πριν πέσουν τα πρώτα δόντια του Νικόλα (δες εδώ την επίσκεψη της νεράιδας των δοντιών) , είχα σκοπό να τον πάω σε παιδο-οδοντίατρο… Για έναν έλεγχο… και κυρίως για μια πρώτη επαφή… 

Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για την συγκεκριμένη παιδο-οδοντίατρο και έτσι έκλεισα ραντεβού. 

Ο Νικόλας δεν είχε ξαναπάει σε οδοντίατρο…Βέβαια, είχε έρθει μια φορά στον δικό μου ,για ένα δικό μου σφράγισμα… Και ήταν και μια ευκαιρία να δει οτι δεν φοβόμαστε τον οδοντίατρο.. αλλά δεν του άρεσε και πολύ… Πολύ αυστηρός του φάνηκε ο Βασίλης -ο οδοντίατρος μου. 

Όμως το ιατρείο που πήγαμε τώρα δεν είχε καμία σχέση με το αυστηρό λευκό οδοντοιατρείο που πηγαίνω εγώ.. 

Χαρούμενο, πολύχρωμο .. λες και ξεπήδησε από παραμύθι…

Παιχνίδια, βιβλία, ζωγραφιές παντού… 


Το αγαπημένο σημείο του Νικόλα είναι ο πίνακας με τους μαγνήτες… 


Την πρώτη φορά που πήγαμε -για τον πρώτο έλεγχο- η Δήμητρα,η οδοντίατρος μας έδειξε πως να βουρτσίζουμε σωστά τα δόντια του Νικόλα… Και μας χάρισε και την πορτοκαλί οδοντόβουρτσα που διάλεξε μόνος του.. 


Μου έκανε εντύπωση οτι πριν μπούμε να την γνωρίσουμε, μας ζήτησαν να συμπληρώσουμε ένα μίνι ιστορικό του παιδιού.. Από το αν γεννήθηκε φυσιολογικά, αν θήλασε.. αν είχε πιπίλα… μέχρι και να υπογράψουμε αν θέλουμε να είμαστε μέσα κατά τη διάρκεια των επισκέψεων… (αυτό εννοείται…χεχεχε)  Οργανωμένα πράγματα… 


Η Δήμητρα , η οδοντίατρος μας, είναι απίστευτα καλή και γλυκιά και πολύ ευγενική… Όπως και οι βοηθοί της… Σου εξηγούν τα πάντα και σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα και να γελάς από την πρώτη στιγμή… 


Πάνω από την καρέκλα του οδοντίατρου-η οποία είναι μωβ παρεπιπτόντως.. μα πόσο τέλειο!! – έχει  οθόνη που παίζει κινούμενα σχέδια.. 


Στον μικρό ασθενή δίνουν γυαλιά ηλίου για να μην τον ενοχλεί το φως της λάμπας, και καθρεφτάκι για να βλέπει τι γίνεται στο στόμα του… 


Να και το δικό μου τυπάκι!!! super cool !!! Στο επόμενο ραντεβού ο Νικόλας έκανε καθαρισμό και φθορίωση… Και χρειάστηκε και ένα σφράγισμα… -γιατί παρόλο που έπλενε τα δόντια του- δεν τα πλέναμε με το σωστό τρόπο.. 


Η οδοντίατρος μας τόνισε οτι πρέπει να του τα πλένω εγώ μέχρι τα 8 του χρόνια για να πλένονται σωστά… Εννοείται πως θα τα πλένει κι εκείνος μόνος του αλλά οπωσδήποτε και εγώ.. 


Περιττό να πω οτι ο Νικόλας ήταν τόσο συνεργάσιμος – που δεν το περίμενα… Συνήθισε αρκετά γρήγορα τη διαδικασία και ήταν πολύ ήσυχος… 


Στο τέλος κάθε επίσκεψης, έπαιρνε ένα μικρό δωράκι… Σφυρίχτρα, μπαλόνι, καραμούζα… 


Την τελευταία φορά, που τελειώσαμε και με το σφράγισμα… πήρε μετάλλιο και επίσημο δίπλωμα, βεβαίως βεβαίως… Και σούπερ αυτοκόλλητα… Και είναι πλέον μέλος της χώρας των δοντιών και παιδί χωρίς τερηδόνα!!! 


Περιττό να πω οτι τρελάθηκε από τη χαρά του… Και πόσο καμάρωνε για το μετάλλιο του!!! Είναι λέει κι εκείνος τώρα “φρουρός των δοντιών”. Επίσημα πράγματα!!!Εννοείται οτι πλένει τα δόντια του πολύ πιο τακτικά και σωστά… Και χωρίς γκρίνια.. Κι αν καμιά φορά ξεχαστώ… φωνάζει…. “Έλα μαμά… πρέπει να πλύνουμε τα δόντια μας… Είμαι φρουρός των δοντιών!!! Μην το ξεχνάς!!! ” 


Πόσο τον χαίρομαι… Και κυρίως που αρχίζει να αποκτά καλές συνήθειες για την υγιεινή του στόματος και των δοντιών και δεν έβγαλε φοβίες με τον οδοντίατρο και τα εργαλεία του.. 


Το αγόρι μου.. Ο γενναίος φρουρός των δοντιών…


 photo signature_zps72gyx3qr.png