Ναι, ξέρω τι σκέφτεσαι.. Είχαμε Haloween και στο χωριό μας.. χαχαχαχα.. Όμως αυτή η γιορτή όσο ξενόφερτη κι αν είναι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Τη βλέπουμε παντού, σε ταινίες, σε σειρές ,στα καταστήματα που φέρνουν πράγματα για το Halloween σιγά σιγά.. Και βάζω στοίχημα οτι την ξέρει κάθε πιτσιρίκι αυτή τη μαγική γιορτή, που μια μέρα το χρόνο τα παιδιά πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα , ντυμένα μασκαράδες και τους μοιράζουν γλυκά. Που την ξέρουν; Από την τηλεόραση φυσικά! Στο δικό μας σπίτι το γιορτάζουμε με family party κάθε χρόνο. Και μαζί με τα παιδιά φτιάχνουμε κατασκευές και παιχνίδια για το Halloween. Φέτος έφτιαξα ένα Halloween bingo και άρεσε σε όλους. Ακόμα και στο εφηβάκι της οικογένειας.

Τι είναι το bingo;

Το bingo είναι ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους και είναι πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό.. Το αρχικό παιχνίδι είναι με αριθμούς όμως πλέον μπορείς να παίξεις bingo με οτιδήποτε… Εικόνες. λέξεις.. και φυσικά με αριθμούς.. Είναι αγαπημένο  παιχνίδι και παρόλο που φαίνεται απλό, τα παιδιά τρελαίνονται..

Το bingo είναι παιχνίδι τύχης… χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν μπορεί να γίνει και εκπαιδευτικό.. Να μάθει το παιδί αριθμούς, γράμματα, λέξεις.. παίζοντας…  

Παίζω συχνά με τους μαθητές μου το τελευταίο πεντάλεπτο του μαθήματος και αρέσει σε όλους!! 

Για να παίξεις bingo χρειάζεσαι καρτέλες bingo. Δηλαδή καρτέλες με αριθμούς ή εικόνες όπως αυτές που έφτιαξα εγώ. 

Το bingo είναι ουσιαστικά μια κλήρωση. 
Μπορείς να παίξεις με 2 τρόπους. Ο κανονικός τρόπος είναι να συμπληρώσεις μια ολόκληρη σειρά.. Όμως εμείς προτιμήσαμε να γεμίσουμε ολόκληρη την καρτέλα!!! Ο πρώτος που τη συμπληρώνει και φωνάζει bingo!!! Κερδίζει!!! 

Οι εικόνες που έχουν οι καρτέλες μπαίνουν σε ένα σακουλάκι ή κουτί.. και τραβάς μία μια εικόνα. Σαν κλήρωση.. Εμείς τις βάλαμε σε μία κολοκύθα. Αφού είναι Halloween bingo !

Τραβάς μια κάρτα, τη δείχνεις σε όλους και οποίος έχει την εικόνα στην καρτέλα του βάζει πάνω ένα σημαδάκι : πετρούλα, καπάκι , καραμέλα για να ξέρει οτι την έχουμε τραβήξει αυτή την εικόνα. Όποιος συμπληρώσει μια σειρά ή την καρτέλα(αναλόγως πως θέλετε να παίξετε) φωνάξει Bingo και κερδίζει την παρτίδα! Προσοχή: Αν δεν φωνάξει bingo δεν κερδίζει!!

Λοιπόν.. πάμε να παίξουμε halloween bingo ;;; 
Είναι σούπερ διασκεδαστικό!!

Για να πάρεις το Halloween bingo πρέπει να πατήσεις ΛΗΨΗ ,για να κατεβάσεις δωρεάν το αρχείο. {Παρακαλώ μόνο για προσωπική σας χρήση}

Το εκτυπώνεις , το κόβεις και αν θέλεις να κρατήσει περισσότερο, το πλαστικοποιείς κιόλας!!

Ελπίζω να σας αρέσει όσο και σε μας.

Αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες και κατασκευές θα βρείτε πολλές ιδέες στην ομάδα  το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά.