in English soon
Γενικά είμαι της άποψης του να μην πετάω τίποτα...Μαζεύω τα πάντα με την υποψία οτι κάποια μέρα θα τα χρησιμοποιήσω…Ιδίως τρόφιμα..λυπάμαι να τα πετάξω.. Ιδιαίτερα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς..Γι’ αυτό και προσπαθώ να τα χρησιμοποιήσω πριν χαλάσουν φυσικά..
Γενικά είμαι της άποψης του να μην πετάω τίποτα...Μαζεύω τα πάντα με την υποψία οτι κάποια μέρα θα τα χρησιμοποιήσω…Ιδίως τρόφιμα..λυπάμαι να τα πετάξω.. Ιδιαίτερα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς..Γι’ αυτό και προσπαθώ να τα χρησιμοποιήσω πριν χαλάσουν φυσικά..
Το αγαπημένο φρούτο του Νικόλα είναι η μπανάνα.. Οπότε έχουμε πάντα στο σπίτι..Το κακό είναι οτι δεν τρώει πάντα ούτε βέβαια καθημερινά οπότε ξεμένουν μερικές και μαυρίζουν…Γνωστό φαινόμενο υποθέτω…Γι’ αυτό και έψαχνα μία συνταγή για κέικ με μπανάνα που να μου αρέσει..κι έτσι να μην πάνε χαμένες…Και βρήκα αυτήν εδώ.
Κέικ για μαϊμουδάκια
ή αλλιώς
κέικ με μπανάνα
Υλικά:
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 2 1/2 κουταλιές του γλυκού baking powder
- 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 55 γρ. λάδι (εγώ έβαλα λιωμένη μαργαρίνη)
- 180 γρ. πολτοποιημένες ώριμες μπανάνες (περίπου δυο μπανάνες)
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ή άλλο άρωμα (εγώ έβαλα βούτυρο-βανίλια)
Πως το κάνουμε:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το baking powder, το άρωμα, και το λάδι (ή μαργαρίνη) σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε μέσα τις λιωμένες μπανάνες και χτυπάμε για μισό λεπτό.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για μισό λεπτό ακόμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο (και αλευρωμένο) ταψάκι 20 εκ. Στον πάτο του ταψιού έχουμε στρώσει και λαδόκολλα.
- Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C (πάνω κάτω το έβαλα εγώ) για 40 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει με ελάχιστα υγρά ψιχουλάκια. (Στο δικό μου φούρνο έκανε 40 λεπτά ακριβώς)
Και κάτι ακόμα:
- Στην κανονική συνταγή το σερβίρει με γλάσο κρέμα τυριού,αλλά εγώ το ήθελα πιο απλό και δεν το έφτιαξα.
- Το κέικ δεν φουσκώνει πολύ και είναι πιο συμπαγές αλλά μαλακό. Και είναι και χορταστικό.
- Δεν είναι τόσο έντονη η μυρωδιά της μπανάνας και μπορεί να το δοκιμάσει και κάποιος που δεν τρελαίνεται για μπανάνες.
- Νομίζω οτι θα ήταν πολύ καλό και για κεκάκια (θα το δοκιμάσω..
Δοκιμάστε και πείτε μου …!!!
Καλό Σαββατοκύριακο !!!
Two boys and Hope
Είμαι η Ελπίδα, ή αλλιώς.. η μαμά του Νικόλα. Νηπιαγωγός κατά βάθος-καθηγήτρια αγγλικών κατά λάθος, φανατική βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης φωτογράφος, παθιασμένη ζαχαροπλάστισσα (με αδυναμία στη σοκολάτα), ανήσυχη crafter και μαμά Blogger...
Related posts
29 Comments
Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης
Σχετικά
Είμαι η Ελπίδα, ή αλλιώς.. η μαμά του Νικόλα. Νηπιαγωγός κατά βάθος-καθηγήτρια αγγλικών κατά λάθος, φανατική βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης φωτογράφος, παθιασμένη ζαχαροπλάστισσα (με αδυναμία στη σοκολάτα), ανήσυχη crafter και μαμά Blogger...
Learn more
Καλησπέρα!Φαίνεται πολύ νόστιμο!!Καλό σαβ/κο να έχεις!
καλό σαββατοκύριακο Κατερίνα μου!! Να το δοκιμάσεις και να μου πεις!! φιλιά!
Ότι συνταγή μας έχεις δώσει μέχρι τώρα, εκτός οτι ήταν απόλυτα πετυχημένη και εξαιρετική, γινόταν και διάσημη στη μπλογκόσφαιρα!!!
Ειναι δυνατόν Ελπίδα να μη δοκιμάσουμε αυτό το κέικ για μαιμουδάκια;; Τα δικά μου ειναι τυραννοσαυράκια. Λες να το φάνε:) Και ποιός δεν εχει μπανάνες σπίτι;; Έχουμε το ιδιο πρόβλημα. Τις θέλουν άγουρες τα πιτσιρίκια και μόλις λιγο μαυρίσουν τις απαξιώνουν!
Θα το φτιάξω σήμερα κιόλας!!! Υπόσχεση!
Ξανάρθααααααα και το έφτιαξα!!! Ελπιδάκι δεν εχω λόγια!!! Ειναι πανεύκολο. Σε 10' το ειχα φτιάξει κ ηταν έτοιμο για φούρνο. Μόλις το δοκιμάσαμε κιόλας!!! Τα παιδιά το λάτρεψαν και το λεω με χαρά διότι εχω φτιάξει cupcakes με μπανάνα και δεν τους αρεσαν!!!! Σ'ευχαριστούμε πολυ και καλό μαιμουδοσαββατοκύριακο!!!!!
(Στα υλικά αναφέρεις το άρωμα αλλά μετά στη συνταγή όχι. Το εβαλα εγω απλά στο λέω να το συμπληρώσεις).
ευχαριστώ Δημητρούλα μου!! θα το συμπληρώσω..
εντάξει βρε πουλάκι μου τα παραλές…υπερβάλεις και λίγο..με κάνεις και κοκκινίζω… πολλά φιλιά Δημητρούλα!!
Πεντανόστιμο το κεικ σου!!!
🙂 ευχαριστώ Βάσω μου!!
φαινεται πολυ ωραιο!!πες μου κατι,ειναι σαν το κανονικο κεικ ή ειναι λιγο υγρο μεσα;δεν φουσκωνει πολυ;ευχαριστωωω!!!Αλεξανδρα
οχι δεν είναι υγρό. είναι κανονικό αλλά πιο σφιχτό νομίζω. δεν φουσκώνει πολύ..σχεδόν καθόλου μη σου πω..
Ωραίο κέικ! Και θα αξιοποιηθούν οι μπανάνες που ξεμένουν πολλές φορές! Μπράβο!
Καλό σ/κ και πολλά φιλάκια!
Ναι ναι!! αυτό σκέφτηκα κι εγώ!! καλό σαββατοκύριακο!! πολλά φιλιά!
Ελπιδάκι, το φαινόμενο της μαυρισμένης μπανάνας είναι πολύ συχνό τελικά!
Ωραίος τρόπος να αξιοποιήσεις μερικές! Γίνονται έτσι ένα εξαιρετικό σνακ για τα μαϊμουδάκια μας!
Θα το προτιμήσω με βούτυρο αντί για λάδι όμως!
Πολλά φιλιά!
κι εγώ δεν είμαι του λαδιού..δεν μου αρέσει η γεύση του στα γλυκά και στα κέικ. Βάζω πάντα μαργαρίνη ή βούτυρο..φιλιά πολλά Ερμιόνη μου!!
XAXAXA!Ο τίτλος σου φοβερός!
🙂
θα το δοκιμασω κι εγω!!!
Ελένη μου, δοκίμασε και πες μου!! πολλά φιλιά!
Λαχταριστό Κεκάκι! Κ εγώ λατρέυω τα κεικοειδή με μπανάνα και με βολεύει γιατι οι ώριμες μπανάνες καταψύχονται κιόλας πολύ ωραία και έτσι τις έχω πάντα ευκαιρες!
Φιλιά!
Ααααα, θα το κάνω κι εγώ! Παντού υπάρχουν μπανάνες..χεχε!
Μπράβο,μπράβο~
Εμείς τα κεκάκια τα κάψαμε.
χαχα
καλό σκ:))
Μπανάνα + Κεικ = ο συδυασμός που ολα τα παιδάκια (μικρα&μεγαλα χιχι) τρώνε!!! Άσε που δεν πανε χαμένες και οι απειρες μαυρισμένες μπανανες που ξεμένουν σε ψυγείο ή φρουτιέρα!
Πολύ ωραιο!!!!
(από το πάρτυ http://parentsland-gr.blogspot.gr/2014/06/link-party-no-5.html)
ευχαριστώ 🙂
Τα παιδιά μου λατρευουν τα κεικ. Μια φορα εβαλα μπανανα και βγηκε χαλια αλλα ειχα αυτοσχεδιάσει. Θα δοκιμλασω και αυτη την εκδοχή που ειμαι σιγουρη αυτη τη φορα θα μου πετυχει.Φιλάκια πολλά.
ελπίζω να σας αρέσει Μαρία μου!!! φιλιά
Εντάξει. Διάβασα κεικ για μαιμουδάκια και φυσικά τρελάθηκα! Καλέ η συνταγή μας!! Θα μπει στο αρχείο μόλις μπορεί να φάει το μαιουδάκι θα το φτιάξω!!
χαχαχα… ελπίζω να αρεσει και στο μαιμουδάκι!!! φιλιά
Ελπίδα μου ότι πρέπει για τον μικρό μου, αφού το χαϊδευτικά του απο όταν γεννήθηκε ειναι μαιμουδάκι! Και λατρεύει και τις μπανάνες 🙂
ωωω τελεια!!! οτι πρεπει θα ειναι λοιπον το μαιμουδοκέικ μου!!! φιλιά Ελένη μου!!