Πέντε μέρες μετράει ήδη ο Δεκέμβρης και επιτέλους κατάφερα να βρω χρόνο για  να γράψω για το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο μας. Το φετινό μας advent calendar είναι χάρτης του Βόρειου Πόλου!!!

Ω ναι!! Με τα σπιτάκια των ξωτικών και το εργαστήρι του Άι Βασίλη και χριστουγεννιάτικα δέντρα και απ’ όλα.. 

χαρτης

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή..

Η αλήθεια είναι πως φέτος είχε στερέψει το μυαλό μου.. Δεν είχα ιδέα τι να κάνω για το advent calendar του Νικόλα. Σκεφτόμουν κάτι απλό και όμορφο, όπως αυτή η γιγάντια κάλτσα -advent calendar της φίλης μου της Γιάννας (aka όταν γεννήθηκα ξανά) ή το advent calendar punch box που είχα φτιάξει για το Νικόλα πριν μερικά χρόνια.

Τελικά τα πρότεινα στο Νικόλα και τότε ήρθε η απάντηση: Θέλω έναν χάρτη. Ένα χάρτη.. Χμμμ… Πως τον κάνουμε τον χάρτη παιδιά; 

Τα γρανάζια πήραν μπρος και τελικά κατέληξα με αυτήν την ιδέα:

Πήρα ένα μεγάλο χαρτόνι και με ένα κοπίδι έκοψα 25 πορτούλες  – μια για κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό ήταν το εύκολο μέρος.. 

Και τώρα πάμε στο πιο χρονοβόρο.. Η ζωγραφική!! Σχεδίασα με μολύβι τι περίπου ήθελα να κάνω  και μετά το χρωμάτισα με ακρυλικές μπογιές και πινέλα.

Μου πήρε αρκετό χρόνο να το ετοιμάσω αλλά κυρίως γιατί μπορούσα να το φτιάξω μόνο τις ώρες που έλειπε ο Νικόλας στο σχολείο ή το βράδυ που κοιμόταν.. Μπορεί να ήξερε τι θα ήταν το advent calendar αλλά δεν ήξερε πως θα ήταν!!!

Φαντάστηκα το Βόρειο Πόλο σαν το Whoville του Dr Seuss. Γεμάτο χρώματα και χαριτωμένα μικρά σπιτάκια!!

Πίσω από κάθε πορτούλα έκρυψα ένα χαρτάκι με οδηγίες. Κάποιες μέρες είναι γρίφοι ή χάρτης θησαυρού για να βρει το κρυμμένο δωράκι μέσα στο σπίτι κι άλλες φορές είναι οδηγίες για δραστηριότητες που θα κάνουμε μαζί ή μόνος του. 


Δείτε εδώ: 10+1 εκπλήξεις για advent calendar που δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα


Θα βρείτε τα καρτελάκια με τους αριθμούς στο blog my little world της φίλης μου, Σωτηρίας. 

Ο  Νικόλας ανυπομονεί κάθε μέρα να ανοίξει μια από τις εκπλήξεις του!! Κι εγώ μαζί του!! 

Ελπίζω να σας άρεσε το advent calendar χάρτης μας!! Εμείς τον λατρέψαμε!! 

Ένας αγαπημένος μήνας ξεκινάει!! Ας τον κάνουμε μαγικό!!!