Ένα από τα πιο όμορφα βιβλία με την αλφαβήτα που έχουμε διαβάσει ποτέ.. είναι το “Μαγειρεύοντας την άλφαβήτα” της Μαρίας Βιγγοπούλου-Χύτα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θύρα. 


 

Είναι ένα υπέροχο βιβλίο -ιδανικό για πρωτάκια και όχι μόνο, με τα γράμματα της αλφαβήτου. 


Η μαμά μαζί με παιδιά κι ανίψια, αγόρια και κορίτσια, μπαίνουν στην κουζίνα να φτιάξουν κουλουράκια..  Αλλά όχι ότι κι ότι κουλουράκια.. 

Κουλουράκια με τα γράμματα της αλφαβήτας. 

{Και μας έβαλε και ιδέες να φτιάξουμε κι εμείς!! }


Ζυμώνοντας και ψήνοντας κάθε γράμμα, φτιάχνεται και μια ιστορία, ένα ποιηματάκι, μια εικόνα. Για κάθε γράμμα λοιπόν υπάρχει ένα κείμενο σε ομοιοκαταλήξια γεμάτο με λέξεις που αρχίζουν ή περιέχουν το αντίστοιχο γράμμα. Λάτρεψα την πραγματικά υπέροχη εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά που μου θύμισε παιδικά βιβλία που είχα κι εγώ μικρή.. Αλλά και τα χαρούμενα στιχάκια, που χαίρεσαι να τα διαβάζεις κι ανυπομονείς να δεις τι λέξεις θα έχει το επόμενο γράμμα και τι ιστορία θα πλάσουν μαζί. Ο Νικόλας τρελαίνεται για κάτι τέτοια βιβλία με γράμματα, στιχάκια και λίστες..

Το διαβάσαμε άπειρες φορές και πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε.. Είναι ένα εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο. Ιδανικό για μικρά παιδάκια που σίγουρα θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τα γράμματα και θα λατρέψουν τις ιστορίες του.Αλλά σούπερ και για πρωτάκια που θα κάνουν εξάσκηση με τα γράμματα και θα μπορούν να το διαβάσουν και μόνα τους. 


Το “Μαγειρεύοντας την άλφαβήτα” της Μαρίας Βιγγοπούλου-Χύτα  θα το βρείτε από τις εκδόσεις Θύρα.(κεντρική διάθεση: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ Α.Ε. )


Και είμαι σίγουρη οτι θα σας αρέσει πάρα πάρα πολύ.