Η αλήθεια είναι οτι τα όσπρια δεν είναι στις αγαπημένες προτιμήσεις μας για φαγητό όμως σίγουρα είναι ένα από τα υλικά που αγαπήσαμε για να κάνουμε χειροτεχνίες. Με τόσα είδη και τόσα χρώματα , υπάρχουν απίθανες ιδέες για να τα χρησιμοποιήσεις!! Εμείς αποφασίσαμε να φτιάξουμε ψηφιδωτά με όσπρια. 

ψηφιδωτά με όσπρια 1

 Ήθελα να υπάρχει ένας χώρος για να μπορούμε να βάλουμε μέσα τα όσπρια ευκολότερα, οπότε προτίμησα να φτιάξω πλαίσια με χοντρό χαρτόνι από κουτιά συσκευασίας. Κάτι σαν κορνίζα δηλαδή. 

ψηφιδωτά με όσπρια 2

Δυο χαρτόνια κομμένα στο ίδιο μέγεθος και κολλημένα μεταξύ τους. Το κάτω χαρτόνι είναι η βάση και στο πάνω χαρτόνι είναι κομμένο το σχέδιο που ήθελα. Έκοψα δυο μικρά σε σχήμα φύλλων και ένα μεγαλύτερο σε σχήμα κολοκύθας. 

Ο Νικόλας άπλωσε κόλλα με ένα πινέλο και με ένα κουταλάκι έπαιρνε τα όσπρια και τους σπόρους και τα κολλούσε πάνω. 

ψηφιδωτά με όσπρια 2
ψηφιδωτά με όσπρια 3

Διαλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε : φασόλια άσπρα, φακές, φάβα, ηλιόσπορο και καλαμπόκι. 

ψηφιδωτά με όσπρια 4

Θα μπορούσαμε επίσης να βάλουμε : φακές κόκκινες ή μαύρες, κολοκυθόσπορους, σιτάρι, φασόλια γίγαντες ή μαυρομάτικα και ρεβύθια. 

Τα αφήσαμε να στεγνώσουν σε πρώτη φάση και μετά απλώσαμε από πάνω μια δεύτερη στρώση κόλλας για να είναι πιο σταθερά και να μη φεύγουν διαρκώς  μικρά κομματάκια όσπρια. Αν έχετε κόλλα σε σπρέι επίσης είναι πολύ καλή λύση. 

ψηφιδωτά με όσπρια 6

Τα ψηφιδωτά με όσπρια μας άρεσαν πολύ και το αποτέλεσμα βγήκε πολύ καλύτερο από ότι το περίμενα. 

Αν σας αρέσουν οι κατασκευές και οι χειροτεχνίες θα βρείτε πολλές άλλες ιδέες για απίθανες παιδικές χειροτεχνίες στη σελίδα μας «Το παιδί χειροτεχνεί»

Και φυσικά θα βρείτε πολλές ακόμα προτάσεις στην κατηγορία “Ιδέες για παιδιά” 

Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε με τα όσπρια και τους σπόρους;; Αν έχετε κάποια ιδέα, θα χαρώ να την μάθω.