in English soon


Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρα με βρήκε στο χωριό, δίπλα στο τζάκι αγκαλιά με μια στοίβα καινούριων βιβλίων.. 

Δεν ξέρω γιατί αλλά εκεί διαβάζω πολύ περισσότερο από όταν είμαι στο σπίτι.. Ίσως οι δουλειές, οι υποχρεώσεις.. η κούραση της ημέρας.. δεν μου αφήνουν τον ελεύθερο χρόνο που θα ήθελα.. Στο χωριό όμως επανέρχομαι στον καλό βιβλιοφάγο εαυτό μου.. και κυριολεκτικά ξεκοκκαλίζω βιβλία… 

Αυτό που μοιράζομαι σήμερα.. το διάβασα σε ένα βράδυ..
{Διαβάζω πραγματικά γρήγορα αλλά και δεν μπορούσα να το αφήσω πριν μάθω τι θα γίνει}


Πρόκειται για το βιβλίο “Σ’ άφησα” της Clare Mackintosh και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ξεκίνησα να το διαβάζω χαλαρά και από τις πρώτες σελίδες – από τον πρόλογο δηλαδή- μου κόπηκε η ανάσα.. 


Ένα μικρό αγόρι που αφήνει το χέρι της μαμάς του, ένα αυτοκίνητο, λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου.. και όλα τελειώνουν.. 


Σα γροθιά το στομάχι.. σα να σφίχτηκε η καρδιά μου.. 
Ο χειρότερος εφιάλτης ενός γονιού.. 
Μέχρι που το έκανα και εικόνα στο μυαλό μου.. Ανατριχιαστικό.. 


Πήρα βαθιά ανάσα και συνέχισα.. 


Τροχαίο με εγκατάλειψη θύματος.. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση, ψάχνει για μάρτυρες, στοιχεία…  Στο μεταξύ η μητέρα του παιδιού εξαφανίζεται.. 


Κάπου μακρυά , σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Ουαλίας ,η Τζένα Γκρέι έχει εγκαταλείψει την προηγούμενη ζωή της και προσπαθεί  να ξεχάσει εκείνο το βροχερό βράδυ, να ξεχάσει το ατύχημα.. και να κάνει μια καινούρια αρχή. 
Νοικιάζει ένα απομονωμένο αγρόκτημα, βρίσκει νέους φίλους και αρχίζει να δημιουργεί και πάλι.. 
Μέχρι που το παρελθόν θα βγει στην επιφάνεια μέχρι εκείνο το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος.. Και όλα θα αλλάξουν.. 


Τα κεφάλαια εναλλάσσονται με την αφήγηση της Τζένα, σε πρώτο πρόσωπο και τη διήγηση του επιθεωρητή Ρέι Στίβενς,που αναζητά το δράστη του δυστυχήματος, σε τρίτο πρόσωπο . 
Διαβάζοντας την αφήγηση της Τζένα, μου θύμισε κάτι λίγο από τη γραφή της Ρόζαμουντ Πίλτσερ… 
{Νέα γυναίκα, πληγωμένη, που κάτι κρύβει και προσπαθεί να ξεχάσει  από το παρελθόν της, οι βραχώδεις ακτές της Ουαλίας, ένας άντρας με το δικό του τραγικό παρελθόν κλπ κλπ}


Και φτάνω στο δεύτερο μέρος και όλα ανατρέπονται.. Μικρά μικρά κομματάκια παζλ αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους.. Η συμπεριφορά της Τζένα, οι αντιδράσεις και οι φόβοι της, η εξήγηση για το ατύχημα, το παρελθόν της.. αρχίζουν να βγάζουν νόημα και να εξηγούνται με λεπτομέρειες.. 


Ότι είχε ζήσει μέχρι εκείνο το μοιραίο βράδυ… βγαίνει στο φως.. 


Και όλα αλλάζουν σε δευτερόλεπτα.. Ότι πίστευα, ότι νόμιζα ή φανταζόμουν  οτι είχε συμβεί ανατρέπεται δραματικά.. Περιττό να πω οτι δεν το άφησα από τα χέρια μου, παρά μόνο όταν το τελείωσα.. 


Πρόκειται για ένα καλογραμμένο και συναρπαστικό βιβλίο, με πλοκή γεμάτη εναλλαγές, ανατροπές και συγκίνηση. 


Το βιβλίο “Σ’ άφησα” της Clare Mackintosh κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και 2 τυχεροί θα το κερδίσουν συμμετέχοντας στην κλήρωση. 


1. Κάντε like στις σελίδες μας για να μαθαίνετε τα νέα μας 


2. Κοινοποιήστε δημόσια την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ


3. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 


[1] Δεκτές γίνονται οι συμμετοχές μόνο την Ελλάδα (ή με ελληνική διεύθυνση τουλάχιστον) αλλά μόνο μία συμμετοχή ανά προφίλ στο facebook επιτρέπεται. Οι διπλές συμμετοχές θα διαγράφονται.  (αν δεν έχετε facebook συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής κανονικά και βάλτε όνομα προφίλ “δεν έχω facebook” )

[2] Δεκτές γίνονται οι συμμετοχες που θα ακολουθήσουν απαραίτητα και τα 3 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.
νονται μόνο συμμετοχές που θα δηλώσουν συμμετοχή μέσω της παραπάνω φόρμας και θα ακολου
[3] Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από την Πέμπτη 01/03/2018 έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 07/03/2018. 

[4] Ο τυχερός θα αναδειχθεί με κλήρωση μέσω του random.org και το όνομά του θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Two boys and Hope στο facebook και στο blog .


[5] Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί μέσω προσωπικού μηνύματος στο facebook και με e-mail στη διεύθυνση e-mail που έχει δηλώσει, για να στείλει την ταχυδρομική διεύθυνση και να παραλάβει το βιβλίο του. Αν δεν απαντήσει εντός 2 ημερών από τη στιγμή που θα λάβει την ειδοποίηση,  η κλήρωση θα επαναληφθεί.
[6] Αν ο τυχερός είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το βιβλίο του από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα. Αν είναι εκτός Αθηνών, θα του αποσταλεί με courier. Τα έξοδα αποστολής βαραίνουν τον δωροθέτη. 

Καλή επιτυχία!!