in English soon

Είμαι γλυκατζού (και πολύ πολύ γλυκιά επίσης χεχεχε..)..
Προφανώς το έχετε καταλάβει αφού μόνο γλυκές συνταγές κάνουν την εμφάνιση τους στο Blogοσπιτάκι μου..Μου αρέσουν τα γλυκά αλλά είμαι κυρίως της σοκολάτας..
Όχι οτι δεν θα τιμήσω και τα άλλα γλυκά (σε μια ανάγκη βρε αδερφέ..) αλλά με τη σοκολάτα…εεε έχουμε άλλη σχέση..πως να το κάνουμε.. Παρόλα αυτά το αμέσως επόμενο γλυκό που λατρεύω μετά από οτιδήποτε περιέχει σοκολάτα είναι το cheesecake…
Δροσερό και τυρένιο, όχι πολύ γλυκό (για να μην σε λιγώνει..) το φτιάχνω όλο το χρόνο κι όχι μόνο τους ανοιξιάτικους – καλοκαιρινούς μήνες, που έχει συνήθως την τιμητική του..
Η συνταγή αυτή είναι δική μου μετά από πολλούς πειραματισμούς…και πάντα πετυχαίνει..όσες φορές κι αν την έχω κάνει..


Εύκολο κι αγαπημένο 
Cheesecake

Υλικά : 

  • 2 κυπελάκια τυρί κρέμα (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τύπου Φιλαδέλφεια ή Mascarpone.Eγώ τα αγοράζω από το Lidl.)
  • 1 πακέτο Morfat Cornet Βανίλια (Έχει μέσα 2 φακελάκια.Τα χρησιμοποιούμε και τα 2.) 
  • 400 ml γάλα  (για το Μorfat)
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive (αλλά γίνεται εξίσου καλό με Petit-beurre ή Μιράντα ή οποιοδήποτε άλλο μπισκότο.) 
  • 125 γρ. λιωμένη μαργαρίνη (Είναι περίπου μισό φλιτζάνι αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αναλόγως τα μπισκότα.)
  • 2 βανίλιες (εγώ βάζω σπιτική υγρή βανίλια αλλά είναι και προαιρετικό) 
  • αγαπημένη μαρμελάδα ή κομπόστα 

Πως το κάνουμε: 

  • Χτυπάμε το γάλα με το Morfat να γίνει σαντιγί.
  • Μετά ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα τη μαργαρίνη μέχρι να ενωθούν. Τα απλώνουμε στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα.
  • Αν έχουμε χρόνο το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα. Αν πάλι δεν κρατιόμαστε ρίχνουμε από πάνω τη μαρμελάδα ή την κομπόστα και το απολαμβάνουμε κουταλιά κουταλιά..

Και κάτι ακόμα: 

  • Σ’ αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα σπιτική μαρμελάδα φράουλα. Μπορείτε να ζεστάνετε τη μαρμελάδα με ελάχιστο  νεράκι για να είναι πιο αραιή ή τη χρησιμοποιείτε έτσι πηχτή. 
  • Αντί για μαρμελάδα βάζω καμιά φορά και κομπόστα. Τη ζεσταίνω (φρούτα και ζουμί) και τη δένω με λίγο corn flour για να γίνει σαν σάλτσα. Δεν παίζεται!!
  • Η κρέμα μπορεί να γίνει και με μια συσκευασία τυρί (250 γρ.) Αλλά με 2 έχει πιο πλούσια γεύση. Εγώ την έκανα με μια εδώ γιατί δεν είχα άλλη..χεχε.
  • Ζάχαρη δεν βάζω γιατί η σαντιγί είναι ήδη γλυκιά..

 

***********************************************************************************



Η συνταγή αυτή είναι αφιερωμένη στη Δημητρούλα γιατί μου έστειλε το αυτόγραφο της μοναδικής, υπέροχης και αγαπημένης Ρένας Κουμιώτη !!!  

Δήμητρα είσαι αστέρι!!! 
Ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!!

 

“Αγαπιόμασταν, Χριστέ μου, αγαπιόμασταν,

τα ματόκλαδά μας λιώναν σαν κοιτιόμασταν.

Στ’ακροδάχτυλα αγγιζόμαστε και τρέμαμε

και χαμήλωναν κοντά μας κι οι ουρανοί.”

Κι αν έχω ρίξει κλάμα με τα τραγούδια της… Μα τι υπέροχη φωνή.. (Και τώρα έχω και το αυτόγραφο της!!!! Ναιιιιι!!! Χορεύω πανηγυρικά…χεχε!!)

Καλό Σαββατοκύριακο !!!