In English soon


Δεν συνηθίζω να βάζω αλμυρές συνταγές.. (Θα διορθωθώ πάραυτα..) 

Όχι ότι δεν κάνω.. αλλά να..είμαι περισσότερο του γλυκού.. 

Αυτή η συνταγή όμως… είναι καταπληκτική μέσα στην απλότητά της. 


Ζυμαρικά… Αγαπημένο comfort food…  


Κάτι εύκολο για ένα καθημερινό φαγητό…(όταν βαριέμαι να μαγειρέψω κάτι πιο πολύπλοκο) που πείθει στα σίγουρα και τους πιο απαιτητικούς (μικροκαμωμένους συνήθως) 


Ή κάτι γρήγορο για αγαπημένους επισκέπτες παρέα με παγωμένες μπύρες.. 


Αυτό για μας είναι το μεσημεριανό της Δευτέρας… ή ένας άλλος τρόπος για να αξιοποιήσω τα τυριά και αλλαντικά που έχουν μείνει στο ψυγείο .. 



Η συνταγή είναι από βέρα Ιταλίδα , γειτόνισσα της πεθεράς μου.. Μάμα μία… 


Τα υλικά απλά… 

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 250-300 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (ρεγκάτο και γκούντα κατά προτίμηση)
  • 250 -300 γρ. ψιλοκομμένα αλλαντικά (εγώ είχα γαλοπούλα καπνιστή, καπνιστή μπριζόλα και μπέικον)
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα τοματίνια
  • 1 κρέμα γάλακτος


  • Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τη συσκευασία (λίγο al dente γιατί θα μπουν και στο φούρνο).
  • Λαδώνουμε πολύ λίγο, ένα μακρόστενο ταψάκι και ρίχνουμε το 1/3 από τα τοματίνια με το ζουμί τους. 
  • Στρώνουμε τις μισές ταλιατέλες και ρίχνουμε από πάνω άλλο ένα 1/3 από τα τοματίνια , την μισή ποσότητα των τυριών και των αλλαντικών.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, τελειώνοντας με τα τυριά. 
  • Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο γάλα)
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει μια χρυσαφένια κρούστα, περίπου 20-30 λεπτά. 


Πιστεύω οτι θα τους ταίριαζαν και τα μανιτάρια ή και ψιλοκομμένες πιπεριές.. 


Πραγματικά, σούπερ λαχταριστό, αγαπημένο φαγητό  … 

Ελπίζω να το δοκιμάσετε.. 


Να έχουμε μια όμορφη εβδομάδα!!!