Χτες βράδυ είχαμε μια έκτακτη επίσκεψη της νεράιδας των δοντιών… Και μιας και ήταν η πρώτη φορά… την περιμέναμε με ανυπομονησία… Και δεν μας απογοήτευσε!!! 

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…

Εδώ και λίγο καιρό, τα δυο μπροστινά , κάτω δόντια του Νικόλα άρχισαν να κουνιούνται…  Εν μέρη παραξενεύτηκα γιατί είναι πολύ μικρός αλλά πάλι και τα πρώτα δόντια του τα έβγαλε πολύ πολύ νωρίς… 

Οκ -λέω από μέσα μου- έχουμε ακόμα λίγο καιρό… Αμ δε..

Χτες παρατήρησα οτι άρχισαν να φαίνονται οι κορυφές του καινούριου δοντιού… Οπότε και έπρεπε να βγουν τα δόντια του άμεσα!! 

Παραδοσιακά… με κλωστή και τράβηγμα… Όπως έβγαλα κι εγώ τα δικά μου..χεχε.. Ευτυχώς ήταν και η μαμά μου στο σπίτι αλλιώς δεν πιστεύω να τα κατάφερνα… 

Κλωστή… Κόμπος… Τράβηγμα…. Και τσουπ!!! Να τα δοντάκια!!! 

“Πάρε κουρούνα κόκκαλο και δωσ’ μου σιδερένιο…να ροκανάω τα μύγδαλα, να τρώω παξιμάδια”   

Και μετά … αναμονή για τη νεράιδα που θα ερχόταν το βράδυ…

Έλα όμως που η μαμά δεν είχε φανταστεί οτι ο Νικόλας θα έχανε τα δόντια του τόσο σύντομα.. και δεν είχε ετοιμάσει τίποτα!!! Το ίδιο και η “νεράιδα”..χαχαχαχα

Ευτυχώς όμως με λίγη φαντασία , μερικά πραγματάκια  που βρήκα στο σπίτι κι έναν εκτυπωτή… και όλα γίνονται… Ακόμα και την τελευταία στιγμή!!! 

Είχα ένα όμορφο μεταλλικό κουτάκι με μέντες (τις αγαπώ πολύ!!!)…από το tiger!!! Ότι πρέπει για να βάλουμε μέσα τα δόντια του Νικόλα για να τα βρει η “νεράιδα” κάτω από το μαξιλάρι του.. 

Με μερικά αυτοκόλλητα και χρωματιστούς ανεξίτηλους μαρκαδόρους , το μεταμόρφωσα… μέσα σε 5 λεπτά!!! 

Το βάλαμε κάτω από το μαξιλάρι του Νικόλα.. και αφού κοιμήθηκε… η “νεράιδα” έπιασε δουλειά και ετοίμασε ένα όμορφο δωράκι…

Την απόδειξη παραλαβής των δοντιών…

Ένα γράμμα από τη ίδια τη νεράιδα.. 

Κι ένα δωράκι -έκπληξη για το Νικόλα…

Όλα όμορφα δεμένα με σπάγκο και κουδουνάκια… Εννοείται οτι η “νεράιδα” πήρε τα δόντια από το κουτί και έβαλε νομίσματα!!! Σήμερα το πρωί , ο Νικόλας βρήκε το πακετάκι του… (αλλά επειδή είχαμε αργήσει για το νηπιαγωγείο ήταν πολύ υπομονετικός και περίμενε να γυρίσει από το σχολείο για να το δει καλύτερα)

Για να δούμε… τα πήρε τα δόντια του η νεράιδα;;;

Ω ναι, τα πήρε!!! Και άφησε στη θέση τους νομίσματα για τον κουμπαρά του!! 

Αχα.. μας άφησε και απόδειξη παραλαβής!!! Οργανωμένα πράγματα!!! 

Και δώρο βιβλίο!!! Η “Δόνα Τερηδόνα” του αγαπημένου μας Τριβιζά!!!  

(Το διαβάσαμε ήδη 3 φορές!!!)

Και γράμμα !!! Θα το κρατήσουμε ενθύμιο βεβαίως βεβαίως!!! 

Το μωρό μου μεγαλώνει!!! Που δεν είναι μωρό -λέει-αλλά παιδί…. Πότε ήταν που σκάσανε μύτη αυτά τα δοντάκια .. και να τώρα που πέφτουν κιόλας!!! 

Κι επειδή σας άρεσαν οι ετοιμασίες της “νεράιδας” μας, μου επέτρεψε να μοιραστώ μαζί σας μερικά εκτυπώσιμα για τη δική σας νεράιδα!!! Φυσικά μόνο για προσωπική σας χρήση!!! 

Μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα εκτυπώσετε πατώντας εδώ

Ελπίζω να σας αρέσουν!!!