Η ομάδα των creative blogger επιστρέφει με ένα σούπερ δημιουργικό θέμα αυτό το μήνα : τη μεταμόρφωση επίπλων. Η αλήθεια είναι οτι με αυτού του είδους τις κατασκευές δεν έχω ασχοληθεί, ούτε έχω τα υλικά και τα εργαλεία. Γι’ αυτό και σκέφτηκα να μετατρέψω κάτι μικρό όπως ένα κλασικό τραπεζάκι από το IKEA σε ένα εύκολο τραπεζάκι Lego.  

Αυτό το σούπερ οικονομικό ,μικρό τραπεζάκι το έχουμε πολλά χρόνια. Ξεκίνησε τη ζωή του στο σπίτι μας ως τραπεζάκι στο σαλόνι (πριν πάρουμε μεγαλύτερο) , κατά καιρούς φιλοξένησε πάνω του το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας και τελικά πέρασε στην κατοχή του Νικόλα. Εκεί πέρασε στιγμές ευτυχίας.  Τι μπογιές, τι πλαστελίνες, τι ζωγραφιές , χειροτεχνίες και κατασκευές πέρασαν από πάνω του.  Και τώρα ήρθε ο καιρός να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο.  

τραπεζάκι lego

Αυτά που χρειάστηκα εγώ είναι :

  • Βάσεις lego (δεν είναι ανάγκη να είναι γνήσιες)
  • κόλλα 
  • μαύρη ακρυλική μπογιά 
  • άσπρη ακρυλική μπογιά  
lego table

Δοκίμασα διάφορα μοτίβα πριν αποφασίσω στο τελικό σχέδιο και μόλις κατέληξα,  κόλλησα τις βάσεις στην επιφάνεια του τραπεζιού. Προτίμησα να μην καλύψω όλη την επιφάνεια , έτσι ώστε να δημιουργηθούν διαφορετικά σημεία για παιχνίδι.  

lego table

Με την ακρυλική μπογιά έβαψα τα κενά ενδιάμεσα στις βάσεις, σχηματίζοντας δρόμους. 

τραπέζι lego

Αν θέλετε μπορείτε να βιδώσετε από κάτω ράγες για συρτάρι και να βάλετε  πλαστικό κουτί/συρτάρι με τα lego . Ή να βιδώσετε στο πλάι μια ράγα και να κρεμάσετε θήκες με lego. 

Και έτοιμο για πολύ πολύ παιχνίδι!!! 

lego

Τώρα όλες οι δημιουργίες και οι κατασκευές Lego του Νικόλα θα βρίσκονται εκεί και μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια χωρίς να διαλυθούν. 

Αν είστε lego φαν , δοκιμάστε  να φτιάξετε ένα τραπεζάκι lego. Είναι πανεύκολο και μπορείτε να το φτιάξετε ακόμα κι αν δεν το έχετε με το diy.   Μπορεί να μην είναι τόσο πρωτότυπο αλλά τελικά αυτό το απλό τραπεζάκι θα κάνει ένα πιτσιρίκι τρισευτυχισμένο!!! 

Αν θέλετε να δείτε όλες τις μεταμορφώσεις , μην χάσετε τις αναρτήσεις των σούπερ δημιουργικών κοριτσιών της ομάδας μας. 

Αν σας αρέσουν οι κατασκευές ελάτε στην ομάδα μας Creative Corner για να μοιραστείτε τις δημιουργικές σας ιδέες. 

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί  για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά.