Μία καινούργια σχολική χρονιά ξεκινάει σε μερικές μέρες. Είστε έτοιμοι τουλάχιστον ψυχολογικά; Εγώ πάντως ανυπομονώ να ξαναμπούμε σε μία όσο γίνεται φυσιολογική ρουτίνα. Αν έχετε παιδάκια που θα πάνε πρώτη φορά στο δημοτικό σχολείο, έχω μερικές συμβουλές και ιδέες για το τι μπορεί να χρειαστείτε. Άλλωστε ήμουν κι εγώ μαμά πρωτακίου πριν μερικά χρόνια.

Σχολική τσάντα.

Τσάντα τρόλλεϋ ή τσάντα πλάτης; Και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα τους. Γενικά να προσέξετε να είναι αρκετά μεγάλες ώστε να χωράνε όλα τα βιβλία και τα πράγματα του παιδιού. Κατά προτίμηση με σκούρο ύφασμα ώστε να μην λερώνεται εύκολα. Αν διαλέξετε τσάντα πλάτης, φροντίστε να είναι ελαφριά και να έχει ανατομικούς ιμάντες. Αν επιλέξετε τσάντα τρόλλεϋ δώστε περισσότερο σημασία στις ρόδες. Πρέπει να είναι καλής ποιότητας για να είναι ανθεκτικές. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από κάθε είδους τσάντες εδώ.

Τετράδια.

Σίγουρα θα χρειαστείτε αρκετά τετράδια. Τετράδια για ορθογραφία, για αντιγραφή, για μαθηματικά. Συνήθως η δασκάλα που θα έχετε θα σας πει τι χρώματα θέλει να είναι τα τετράδια σας. Τουλάχιστον η δική μας δασκάλα επιλέγει διαφορετικό χρώμα τετράδιο για διαφορετικά μαθήματα. Για παράδειγμα πράσινο για μαθηματικά, κόκκινο για αντιγραφή, μπλε για ορθογραφία. Φέτος διαλέξαμε από τα public τη σειρά τετραδίων coolbee που είναι φτηνά αλλά ποιοτικά και έχουν ανθεκτικά εξώφυλλα . Θα τα βρείτε εδώ. Επίσης ένα τουλάχιστον σπιράλ τετράδιο για πρόχειρο είναι εξαιρετικά χρήσιμο.

Τι άλλο θα χρειαστείτε :

Τι πρέπει να έχει η κασετίνα τους :


Κάποιοι προτιμούν να έχουν μια κασετίνα με όλα τα είδη γραφής μέσα, άλλοι προτιμούν να έχουν δυο μικρότερες. Στη μια να έχουν τα μολύβια και τη σβήστρα και στη άλλη τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές.

Δείτε εδώ τις πιο όμορφες κασετίνες!!


Η δασκάλα των εικαστικών δίνει επίσης τη δική της λίστα. Συνήθως αυτή μπορεί να περιλαμβάνει τα παρακάτω :

Τι άλλο θα χρειαστεί το παιδί στο σχολείο :

Επίσης κάποιοι δάσκαλοι ζητάνε λευκές κόλλες Α4 για φωτοτυπίες ή εργασίες. Σούπερ χρήσιμες εννοείται και για να εκτυπώσετε στο σπίτι.

Αυτά είναι όσα θα χρειαστεί ένα παιδάκι που θα πάει πρώτη φορά στο δημοτικό σχολείο. Ελπίζω να βοήθησα να φτιάξετε ένα πλάνο για το τι θα χρειαστείτε.

Μπορείτε να βρείτε ότι θα χρειαστείτε για το σχολείο με ένα πάτημα του κουμπιού στo www.public.gr  ή στα φυσικά καταστήματα των Public stores. 

καλή σχολική χρονιά!!!