Νομίζω οτι ένα από τα πιο μεγάλα άγχη μαμάς πρωτακίου είναι πως θα μάθει να γράφει το πρωτάκι της. Όλοι το περνάμε αυτό, μη νομίζετε.. Και φυσικά στο τέλος όλα τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν όπως είναι επόμενο. Για μένα το πιο σημαντικό βήμα είναι -για αρχή- είναι να μάθει το παιδί να κρατάει σωστά το μολύβι.

easystart-stabilo-review

Γιατί είναι σημαντικό να μάθει το παιδί να κρατάει σωστά το μολύβι;

Καταρχήν το σωστό κράτημα του μολυβιού βοηθάει το παιδί να σχηματίζει καθαρά, ευανάγνωστα γράμματα και να γράφει γρήγορα και ξεκούραστα. Όταν κρατάς σωστά το μολύβι , το ελέγχεις μόνο με τις κινήσεις των δαχτύλων. Το σωστό κράτημα γίνεται όταν η πλευρά της παλάμης με το μικρό δάχτυλο ακουμπάει πάνω στο χαρτί στηρίζοντας το υπόλοιπο χέρι και επιτρέποντας στα δάχτυλα να ελέγχουν το μολύβι και να γράφουν. Έτσι το παιδί γράφει ευκολότερα, γρηγορότερα και πιο ξεκούραστα. Αυτό βοηθάει στο να δει θετικά την όλη διαδικασία της γραφής.

Το λάθος κράτημα κουράζει το χέρι του παιδιού και πονάει τα δάχτυλα με αποτέλεσμα το παιδί να δυσανασχετεί, να έχει αρνητική διάθεση απέναντι στο γράψιμο και φυσικά να γράφει δυσανάγνωστα.

easystart-stabilo-review_6

Και εδώ είναι που έρχεται να βοηθήσει η Stabilo με τη σειρά EASYStart.

Η σειρά STABILO EASYStart είναι μια σειρά από προϊόντα γραφής πολύχρωμα και εργονομικά, ειδικά σχεδιασμένα για την σωστή εκμάθηση και την τελειοποίηση των δεξιοτήτων γραφής, κατάλληλα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Η σειρά κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις: για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες ώστε να βρείτε το κατάλληλο μολύβι για το παιδί σας. Πραγματικά χρήσιμο και πρωτοποριακό μιας και τα περισσότερα προϊόντα γραφής απευθύνονται σε δεξιόχειρες. {Αν έχετε αριστερόχειρα στο σπίτι σίγουρα θα τα εκτιμήσετε!!}

Στη σειρά STABILO EASYStart θα βρείτε τα : STABILO EASYgraph, STABILO EASYergo 3.15 και STABILO EASYergo 1.4, STABILO EASYoriginal και STABILO EASYcolors.

easystart-stabilo-review_3

Το STABILO EASYgraph είναι τριγωνικό μολύβι , ιδανικό για παιδιά που τώρα μαθαίνουν να γράφουν. Οι εργονομικές αυλακώσεις πάνω στο μολύβι ενθαρρύνουν το ενστικτώδες κράτημα των “τριών σημείων” και βοηθάνε τα δάχτυλα του παιδιού να σταθούν στο κατάλληλο σημείο.

easystart-stabilo-review 1

Τα STABILO EASYergo 3.15 και STABILO EASYergo 1.4 είναι μηχανικά μολύβια,εργονομικά σχεδιασμένα, με αντιολισθητική λαβή για σταθερό κράτημα ιδανικά για μεγαλύτερα παιδιά που ξέρουν να γράφουν. Εγώ λάτρεψα τα φοβερά τους χρώματα και την ιδιαίτερη ξύστρα τους!!

easystart-stabilo-review4

Το STABILO EASYoriginal είναι το μοναδικό, εργονομικά σχεδιασμένο rollerball για την εκμάθηση της γραφής. Δέχεται ανταλλακτικό και διατίθενται σε 2 εκδόσεις: για αριστερόχειρες και για δεξιόχειρες.

easystart-stabilo-review_

Το STABILO EASYcolors είναι ξυλομπογιές , ιδανικές για μικρά χεράκια. Το τριγωνικό τους σχήμα συνδυαστικά με την εργονομική σχεδίαση και τις αυλακώσεις πάνω του, βοηθούν το παιδί να βρει τη σωστή θέση κρατήματος του μολυβιού.  Τέλεια για ξεκούραστη ζωγραφική.

Πως αλλιώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας να μάθει να γράφει;

  • Καταρχήν δεν το πιέζουμε να γράφει με το δεξί χέρι- αν είναι αριστερόχειρας.
  • Φροντίζουμε ο χώρος που θα γράφει (γραφείο, τραπέζι κλπ) να είναι τακτοποιημένος για να έχει χώρο να γράψει και οπωσδήποτε φωτεινός.
  • Δείχνουμε στο παιδί μας τη σωστή στάση σώματος – να μην σκύβει-ξαπλώνει πάνω στο τετράδιο.
  • Δείχνουμε άπειρη υπομονή και κατανόηση. Να θυμάστε οτι αυτό που για μας φαίνεται πανεύκολο, για ένα παιδί, μοιάζει με βουνό.

Η εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας είναι απαραίτητη για να μάθει το παιδί να χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του. Θα βρείτε μερικές ιδέες για εξάσκηση λεπτής κινητικότητας εδώ.

Μην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό που τρέχει στη σελίδα μας στο facebook για να κερδίσετε προϊόντα γραφής EASYStart.

easystart-stabilo-giveaway

Καλή σχολική χρονιά!!!