in English soon 


Ο Νικόλας τρελαίνεται για ζελεδάκια… Ναι ναι.. Αυτά τα ζελεδάκια που κυκλοφορούν σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και είναι γεμάτα ζάχαρη, χρωστικές κι ένας θεός ξέρει τι άλλο.. Κάθε φορά που τα βλέπει στο σούπερ μάρκετ τα ζητάει… και μερικές φορές απλά υποκύπτω και του παίρνω ένα σακουλάκι… 


Σκέφτηκα λοιπόν… σε μια προσπάθεια να τρώει λίγο πιο υγιεινά… να φτιάξω μόνη μου ζελεδάκια…(αρχική συνταγή εδώ)

Και τελικά.. είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι φανταζόμουν.. 



Χρειάζονται μόνο 3 υλικά !!! 

  • 180 ml χυμός φρούτων (κατά προτίμηση φρεσκοστυμμένος ή 100% φυσικός χυμός φρούτων. Αν είναι βιολογικός ακόμα καλύτερα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη σε σκόνη (ή 2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη)
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι (μπορείτε και λιγότερο ή και περισσότερο αναλόγως με το πόσο γλυκά τα θέλετε. Φυσικά μπορείτε να βάλετε και ζάχαρη)


  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό και ρίχνουμε από πάνω τη ζελατίνη. Θα κάνει αμέσως μια λεπτή κρούστα.. σαν πέτσα.. 
  • Μόλις απορροφηθεί ,ανακατεύουμε καλά και ζεσταίνουμε το χυμό σε μέτρια φωτιά για να διαλυθεί η ζελατίνη.  Προσοχή: δεν πρέπει να βράσει!! 
  • Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.  
  • Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε βανίλια ή άρωμα
  • Μοιράζουμε σε φόρμες σιλικόνης και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και να σφίξουν. 


Είναι αρκετά συμπαγή και βγαίνουν εύκολα χωρίς να διαλυθούν.  Διατηρούμε τα ζελεδάκια στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.



Εγώ προτίμησα χυμό πορτοκάλι, πορτοκάλι-βερίκοκο-καρότο, και ρόδι-βατόμουρο. 



Έχουν ελαφρύ άρωμα μελιού και τρώγονται ευχάριστα.. Πραγματικά, δεν μπορείς να φας μόνο ένα.. (αλλά δεν σε νοιάζει γιατί είναι σούπερ υγιεινά!!!)



Και το κυριότερο;; Είναι σπιτικά, υγιεινά, με ελάχιστα υλικά και γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. 



Η φόρμα που χρησιμοποίησα είναι η easy candy bon bon –της Silikomart  την οποία και ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία και την ευγενική της χορηγία.  


www.silikomart.com







Καλό μήνα !!!

Ελπίζω και εύχομαι να είναι πραγματικά καλός για όλους μας.