Ξέρετε πόσο αγαπώ τις κατασκευές και τις χειροτεχνίες.. και ιδίως τις χριστουγεννιάτικες!!! Αυτές τις μέρες έψαχνα να φτιάξω κάτι για να βάλω μέσα γλυκάκια για το Νικόλα και τις ξαδέρφες του. Ένα μικρό κέρασμα για τη γιορτή του. Και τελικά κατέληξα στις μίνι χριστουγεννιάτικες πινιάτες.

Καταρχήν να πω οτι είναι πολύ πιο εύκολο απο ότι φαντάζεστε και είναι πολύ πιο ωραίες από ότι νομίζετε. Η αλήθεια είναι οτι είχα φτιάξει και παλιότερα πινιάτες σε Halloween edition. Οπότε ήξερα τη διαδικασία και μου πήρε πολύ λιγότερο χρόνο.

Τι χρειάστηκα για τις μίνι χριστουγεννιάτικες πινιάτες :

  • Ρολά από χαρτί κουζίνας
  • Γκοφρές χαρτί
  • Χρωματιστά χαρτιά (μικρά κομμάτια για λεπτομέρειες)
  • ματάκια χειροτεχνίας
  • σύρμα πίπας, κουμπάκια
  • κόλλα σιλικόνης
  • σπάγκος
  • μαρκαδόρους

Έκοψα κάθε ρολό κουζίνας στη μέση . Κάθε κομμάτι είναι μια μίνι πινιάτα.

Η βασική τεχνική είναι κάπως έτσι :   

Έκοψα ένα κομμάτι γκοφρέ και κάλυψα τη μια άκρη του ρολού.  

Είχα ήδη ετοιμάσει ένα καρτελάκι πάνω σε κορδονάκι που γράφει πάνω “Τράβα με” και το κόλλησα πάνω στο γκοφρέ. Από πάνω κόλλησα ακόμα ένα κομμάτι γκοφρέ για να καλύψω το κορδονάκι.   {Θα βρείτε αναλυτικές φωτογραφίες ΕΔΩ}

Μετά φτιάχνουμε τη φιγούρα που θέλουμε. Με μπόλικη φαντασία και ότι υλικά χειροτεχνίας έχουμε στο σπίτι. Εγώ έφτιαξα έναν Άγιο Βασίλη, ένα ξωτικό και ένα χιονάνθρωπο.

Για τον Άγιο Βασίλη:

Τύλιξα το ρολό με κόκκινο γκοφρέ χαρτί και το κόλλησα με κόλλα σιλικόνης. Άφησα αρκετό περιθώριο από πάνω για να σχηματιστεί κάτι σαν σκουφί.

Έφτιαξα το πρόσωπο, κόλλησα τα μάτια και με μαρκαδόρους έκανα τις λεπτομέρειες.

Στα γένια κόλλησα αυτό το άσπρο υλικό που μοιάζει με βαμβάκι..

Για το ξωτικό:

Τύλιξα το ρολό με πράσινο γκοφρέ χαρτί και το κόλλησα με κόλλα σιλικόνης. Άφησα αρκετό περιθώριο από πάνω για να σχηματιστεί κάτι σαν σκουφί.

Έφτιαξα το πρόσωπο, κόλλησα τα μάτια και τα αυτιά και με μαρκαδόρους έκανα τις λεπτομέρειες. Χρησιμοποίησα κομμάτια από χαρτί για τα μαλλιά και τις λεπτομέρειες στο καπέλο και στο γιακά του.

Για το χιονάνθρωπο:

Τύλιξα το ρολό με άσπρο γκοφρέ χαρτί και το κόλλησα με κόλλα σιλικόνης. Στην άκρη κόλλησα κόκκινο γκοφρέ χαρτί για να σχηματιστεί κάτι σαν σκουφί.

Κόλλησα τα μάτια και τη μύτη από πορτοκαλί χαρτί και με μαρκαδόρους έκανα τις λεπτομέρειες. Χρησιμοποίησα σύρμα πίπας για το κασκόλ του και κόλλησα δυο κουμπάκια μπροστά.

Έβαλα μέσα σοκολατάκια και έδεσα με ένα σπάγκο το γκοφρέ χαρτί. Έτσι έμοιαζε με σκουφί και ήταν καλά δεμένο για να μην βγουν τα γλυκάκια.


Το concept είναι τα παιδιά να τραβάνε το κορδονάκι και ανοίγει η πινιάτα!!!


Και μετά μπορούν να τις κάνουν στολίδια.

Στα πιτσιρίκια μας άρεσαν πολύ. Δεν είναι αστείες;;

Ελπίζω να σας άρεσαν κι εσάς και να τις φτιάξετε κι εσείς. Κι αν θέλετε να κάνετε χριστουγεννιάτικες πινιάτες, μπορείτε απλά να τις κάνετε στολίδια για το δέντρο σας!!!

Θα βρείτε πολλές πολλές ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές , χειροτεχνίες, λιχουδιές και άλλα πολλά στην κατηγορία ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά.