Ήθελα από πέρυσι να φτιάξω ξύλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια με ροδέλες ξύλου, αλλά δεν πρόλαβα. Φέτος όμως το είχα βάλει στο πρόγραμμα και τα κατάφερα. Έγιναν πανέμορφα !!!

Βασικό υλικό οι ροδέλες ξύλου.

Θα τις βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας ή αν είστε τυχεροί και μένετε κοντά στη φύση θα τις κόψετε μόνοι σας. Εγώ , έξτρα τυχερή γιατί φρόντισε να τις κόψει ο μπαμπάς μου!!

Χρησιμοποίησα ακρυλικά χρώματα giottto για να τις ζωγραφίσω. Στεγνώνουν γρήγορα και δίνουν ένα υπέροχο γυαλιστερό αποτέλεσμα.

Έβαψα τις μισές ροδέλες άσπρες και τις μισές μαύρες. Και μόλις στέγνωσαν έκανα πάνω τα σχέδια που ήθελα με κόκκινο και πράσινο.

Η αλήθεια είναι οτι αν πιάνει λίγο το χέρι σου , μπορείς να κάνεις μικρά αριστουργήματα.

Αν πάλι όχι μπορείς να γράψεις με ανεξίτηλους μαρκαδόρους ευχές και να ζωγραφίσεις κάτι απλό όπως ένα γκι ή ένα αστέρι.

Μπορείς να βάλεις και τα πιτσιρίκια στο κόλπο και να τα βάψετε μαζί. Να κάνουν αποτύπωμα του χεριού τους επάνω ή να φτιάξετε ένα σχέδιο και να το χρωματίσουν.

Εγώ έκανα τα αρχικά μας -του Νικόλα και το δικό μου. Έγραψα ευχές και έκανα κι έναν γλυκούλη χιονάνθρωπο.

Κόλλησα σκοινάκι και κορδέλες και θα τα κρεμάσω στο δέντρο μου.

Μπορείτε να στολίσετε τα ξύλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια με κορδέλες, φιόγκους, αστέρια και πομ πομ.

Εκτός από όμορφα στολίδια γίνονται υπέροχα γούρια !!!

Εγώ πάντως τα λάτρεψα!!!

Ελπίζω να σας άρεσαν και να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας!!

Θα βρείτε πολλές πολλές ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές , χειροτεχνίες, λιχουδιές και άλλα πολλά στην κατηγορία ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά.