Πόσο χάρηκα οτι πήρα στα χέρια μου αυτό το βιβλίο!!! Πρώτον γιατί ξέρω τη συγγραφέα και δεύτερον αγαπώ τον τρόπο που γράφει. Ήμουν σίγουρη οτι ο ξεχωριστός Μέλλιος θα ήταν υπέροχος και είχα δίκιο. Είναι το πρώτο βιβλίο της Έφης Φωτεινού ( Θα τη βρείτε στο blog της : Νουαζέτα με φουντούκι και καραμέλα) και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρισιάνου.

ξεχωριστός Μέλλιος -παραμυθι

Ο Μέλλιος λοιπόν είναι ένας μικρός κόκκινος ιππόκαμπος. Μένει με τη μαμά του σε ένα κοραλλένιο σπίτι στο βυθό του “Κολύμπι” .Κάθε πρωί πηγαίνει στο σχολείο όπως όλα τα μικρά πλασματάκια του βυθού. Θα ήθελε πολύ να τρέχει γρήγορα όπως οι άλλοι ιππόκαμποι στο σχολείο του αλλά δυστυχώς δεν μπορεί. Ο Μέλλιος έχει δύο μικρά πτερύγια αντί για ένα μεγάλο και γι’ αυτό δεν μπορεί να κολυμπήσει πολύ γρήγορα. Οι συμμαθητές του τον κοροϊδεύουν και ο Μέλλιος στεναχωριέται πολύ.

Ο ξεχωριστος ιππόκαμπος Μέλλιος

Μια μέρα όμως , εξαιτίας αυτής της μικρής διαφοράς του, γνωρίζει την Ιόλη, μια μικρή νεράιδα του βυθού που χρειάζεται βοήθεια. Ο Μέλλιος αποφασίζει να τη βοηθήσει να γυρίσει στο σπίτι της. Μαζί της θα ζήσει μια περιπέτεια και θα ανακαλύψει πόσο γενναίος και ξεχωριστός είναι πραγματικά.

Άλλωστε όπως λέει και η μαμά του Μέλλιου ” Στους ξεχωριστούς συμβαίνουν ξεχωριστά πράγματα”

ξεχωριστός Μέλλιος

Μια όμορφη ιστορία για να δείξει στα παιδάκια μας πόσο σημαντικό είναι να εκτιμάς, να πιστεύεις και να αποδέχεσαι πραγματικά τον εαυτό σου.

Ένα υπέροχο, γλυκό και τρυφερό παραμύθι από αυτά που σκαρφιζόμαστε οι μαμάδες για να περάσουμε όμορφα μηνύματα στα παιδιά μας την ώρα που τα βάζουμε για ύπνο.. Έτσι φαντάζομαι γεννήθηκε κι ο Μέλλιος.

Ο ξεχωριστός Μέλλιος κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρισιάνου . Η όμορφη εικονογράφηση είναι του Παναγιώτη Τσαούση. Μαζί με το βιβλίο περιλαμβάνεται και Cd με την αφήγηση του παραμυθιού από την ηθοποιό Λίνα Σακκά με μουσική της Βίκυς Παπαηλιού.

Είμαι σίγουρη οτι θα τον αγαπήσετε όπως κι εμείς!!