Ένα από τα πιο τρυφερά βιβλία που διαβάσαμε πρόσφατα είναι το ” Το μυστικό της κολλητής μου” της Μαρίας Ρουσάκη , με εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.  

το μυστικό της κολλητης μου

Η Νικολέτα- Ελένη , που όλοι τη φωνάζουν Νένη ,αγαπάει το χορό , τις μπριζόλες με πατάτες τηγανιτές, τον παππού της .. αλλά δεν αγαπάει καθόλου το όνομα της!! Θα προτιμούσε να τη φωνάζουν Νέλη, Νέλα, Νικολένα ή Κέλη..

Η Νένη γράφει οτι την απασχολεί στο μυστικό της ημερολόγιο ή το μοιράζεται με τη Σωτηρία, την κολλητή της. Η Σωτηρία έχει μακριά γυαλιστερά μαλλιά, είναι όμορφη σαν πριγκίπισσα και πάντα βοηθάει όσους έχουν ανάγκη. Σαν σούπερ ηρωίδα!!

το μυστικό

Μια μέρα η Σωτηρία μοιράζεται με τη Νένη, ένα μυστικό που τη βαραίνει.. Ένα μυστικό που η Νένη δεν πρέπει να το πει σε κανένα , ακόμα κι αν τη γαργαλήσουν ή της τάξουν σοκολατόπιτα. Και η Νένη υπόσχεται. Αλλά το γράφει μόνο στο μυστικό της ημερολόγιο. Τι θα συμβεί όμως όταν το μυστικό της ημερόλογιο εξαφανίζεται;

το μυστικό της Σωτηρίας

Τώρα οποίος το βρει θα διαβάσει όλα τα μυστικά της Νένης αλλά και το μυστικό της Σωτηρίας. Τελικά το ημερολόγιο βρίσκεται σώο και ασφαλή όμως το μυστικό της Σωτηρίας πρέπει να μαθευτεί. Κυρίως γιατί είναι κάτι πολύ όμορφο για το οποίο η Σωτηρία πρέπει να είναι περήφανη!! Τι θα κάνει η Νένη τελικά ; Θα προδώσει την κολλητή της ; Θα μάθουν όλοι το μυστικό της Σωτηρίας; Και ποιο είναι τελοσπάντων αυτό το τόσο σπουδαίο μυστικό;


Το μυστικό της Σωτηρίας δεν θα το αποκαλύψω φυσικά μιας και πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο για να το μάθετε.


Θα πω μόνο οτι είναι ένα πολύ τρυφερό βιβλίο για μια πολύ όμορφη κοριτσίστικη φιλία που μου άρεσε πολύ.


Ο Νικόλας σε χρέη δημοσιογράφου έστειλε μερικές ερωτήσεις στην κα Μαρία Ρουσάκη , τη συγγραφέα του βιβλίου για να την γνωρίσουμε καλύτερα.

1. Πότε καταλάβατε ό,τι θέλατε να γίνετε συγγραφέας;

Κρυφά και σιωπηλά το επιθυμούσα από μικρή. Όμως με ενθάρρυναν κάποιοι καθηγητές μου να ακολουθήσω αυτό που διέκριναν σε μένα, χωρίς να πιστεύω και τόσο σ’ αυτό που ονόμαζαν «ταλέντο». Ώσπου ύστερα από ένα μικρό πέρασμα μου στη δημοσιογραφία, αποφάσισα να μην γράφω άλλες ειδήσεις ή κριτικές κινηματογράφου. Ήθελα να γράφω τις δικές μου ιστορίες. Και κάπως έτσι ξεκίνησα…

2. Ποιο ήταν το αγαπημένο σας βιβλίο όταν ήσασταν παιδί ;

Μεγάλωσα στην Αμερική οπότε οι αγαπημένοι μου συγγραφείς ήταν ο Shel Silverstein και η Judy Blume.

3. Ποιο είδος βιβλίων σας αρέσει να διαβάζετε;

Διαβάζω όλα τα είδη αρκεί να είναι καλή η ιστορία. Να με έλκει να διαβάσω όλο και περισσότερο. Να ξεχνάω που βρίσκομαι.

4. Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να γράψετε ένα βιβλίο ;

Εξαρτάται αν πρόκειται για εικονογραφημένο, μυθιστόρημα για παιδιά, μυθιστόρημα ενηλίκων, βιογραφία ή οτιδήποτε άλλο είδος βιβλίου. Επειδή έχω γράψει πολλά διαφορετικά βιβλία για πολλές ηλικίες αναγνωστών, θεωρώ τον χρόνο σχετικό. Σίγουρα όλα τα κείμενα μου απαιτούν αφοσίωση, έρευνα, φροντίδα και τον κατάλληλο χρόνο για να «ωριμάσει» η ιστορία.

5. Πως σας ήρθε η ιδέα για το βιβλίο “Το μυστικό της κολλητής μου” ;

Η ιδέα για να γράψω αυτό το βιβλίο μάλλον ήρθε από τη δική μου εμπειρία ως μαθήτρια στη Νέα Υόρκη και ως μαθήτρια στην Αθήνα. Ως Ελληνίδα στην Αμερική και Αμερικανίδα στην Ελλάδα. Δε γνώριζα ακριβώς που ανήκω, ποια είμαι, και τι αγαπώ σε μένα

” Το μυστικό της κολλητής μου” της Μαρίας Ρουσάκη , με εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.  

Θα βρείτε κι άλλες προτάσεις από τα αγαπημένα μας βιβλία στην κατηγορία ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ -ΜΙΚΡΟΣ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ

Στη σελίδα μας στο facebook τρέχει διαγωνισμός για να το κερδίσετε!!

το μυστικό της κολλητής μου