Δεν ξέρω αν έχετε δει αυτές τις κατασκευές με χαρτόνι σε διάφορα σχήματα που κυκλοφορούν αυτό το διάστημα στο διαδίκτυο. Είναι τέλειες για sensory play και πολλές άλλες δραστηριότητες, αναλόγως πως θέλεις να της χρησιμοποιήσεις. Αποφάσισα να φτιάξω ένα σε σχήμα πασχαλινού αυγού μιας και το Πάσχα πλησιάζει και όταν ήρθε η ώρα να το γεμίσουμε καταλήξαμε στα LEGO του Νικόλα. Ελάτε λοιπόν να σας δείξουμε το πασχαλινό αυγό με LEGO που κάναμε παρέα με το Νικόλα.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΌ ΑΥΓΌ- LEGO EASTER EGG

Το βασικό είναι να φτιάξεις την κατασκευή με το αυγό. Είναι πανεύκολη και γίνεται σούπερ γρήγορα. Χρειάζεται μόνο χαρτόνι και κόλλα σιλικόνης. Μου πήρε λιγότερο από 10 λεπτάκια.

 easter egg

Έκοψα τη βάση σε σχήμα αυγού χρησιμοποιώντας χαρτόνι από ένα χαρτοκιβώτιο. Από το ίδιο χαρτοκιβώτιο έκοψα λωρίδες φάρδους 3-4 εκατοστά περίπου και τις κόλλησα γύρω γύρω από τη βάση σχηματίζοντας το περίγραμμα του αυγού και μέσα σχηματίζοντας σχήματα. Αποφάσισα να κόψω ένα ρολό κουζίνας και να το κολλήσω μέσα στο αυγό μου για έξτρα διακόσμηση.

Έτοιμο το πασχαλινό αυγό !!!

πασχαλινό αυγό χαρτόνι

Τώρα.. με τι το γεμίζεις;

Εμείς καταλήξαμε στα LEGO του Νικόλα που είναι πολλά και σε πολλά χρώματα και το γεμίσαμε με αυτά.

Αδειάσαμε τα LEGO σε ένα δίσκο και τα ξεχωρίσαμε στα χρώματα που θέλαμε.

LEGO easter egg

Τολμώ να πω οτι η διαδικασία άρεσε στο Νικόλα, που αγαπάει να κατηγοριοποιεί και να ταξινομεί. Εκείνος διάλεξε ποιο χρώμα θα πάει που και φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα.

πασχαλινό αυγό με LEGO

Δεν είναι φανταστικό το πασχαλινό αυγό με LEGO ;;

Πόσο πολύχρωμο και χαρούμενο;

ΑΥΓΟ ΜΕ ΧΑΡΤΌΝΙ

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και άλλα υπέροχα υλικά για να το γεμίσετε, για απίθανο sensory play , όπως :

  • χρωματιστό ρύζι (δες πως να φτιάξεις εδώ ρύζι ουράνιο τόξο)
  • χρωματιστά μακαρόνια (δες πως να φτιάξεις rainbow pasta) ή και σκέτα
  • όσπρια και σπόρους
  • πομ πομ
  • λουλούδια και φύλλα 

ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε


Είναι επίσης εξαιρετική ιδέα για μικρότερα παιδιά , για να δουλέψετε ομαδοποίηση, ταξινόμηση, διαχωρισμό χρωμάτων και λεπτή κινητικότητα.

Θα βρείτε πολλές ακόμα ιδέες για Πασχαλινές κατασκευές κα χειροτεχνίες στην κατηγορία “Πάσχα”

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά.