Ξεκινάω αυτήν το ποστ λέγοντας οτι αυτή είναι μια σούπερ ιδέα για μια εύκολη και γρήγορη δημιουργική απασχόληση. Και μάλιστα δοκιμασμένη για δεύτερη φορά με μεγάλη επιτυχία. Γι’ αυτό και τελικά αποφάσισα να την μοιραστώ και στο blog. Άλλωστε οι καλές ιδέες πρέπει να μοιράζονται. Ελάτε λοιπόν να σας δείξουμε την τεράστια πασχαλινή ζωγραφιά μας.

πασχαλινή ζωγραφιά γίγας

Κάλυψα με χαρτί του μέτρου (ξέρετε αυτό που είναι ρολό -συνήθως για καβαλέτα ζωγραφικής) το τραπέζι της κουζίνας και το στερέωσα στη θέση του με χαρτοταινία.

Με ανεξίτηλο μαύρο μαρκαδόρο έκανα πασχαλινά σχέδια πάνω στο χαρτί: αυγά, λαγουδάκι, κοτοπουλάκια, πασχαλινό καλάθι κλπ.

Άφησα όμως και κενό χώρο για να ζωγραφίσουν τα παιδιά τα δικά τους σχέδια.


Ομολογώ οτι πιάνει το χέρι μου οπότε βγήκαν μερικά πολύ όμορφα σχέδια. Μπορείτε να βρείτε πασχαλινές ζωγραφιές με μια μικρή αναζήτηση στο google και να αντιγράψετε τα σχέδια που σας αρέσουν.

Ή μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά να φτιάξουν τα δικά τους σχέδια. Απλά είναι πιο εύκολο να τα έχετε ήδη έτοιμα έτσι ώστε να ξεκινήσουν το χρωμάτισμα.


πασχαλινή ζωγραφιά

Ο Νικόλας και οι ανιψιές μου χρωμάτισαν με νερομπογιές την τεράστια πασχαλινή ζωγραφιά μας. Είναι ιδανικές γιατί μπορείς να χρωματίσεις γρήγορα και με πολλά χρώματα χωρίς να βαρεθείς μέχρι να καλύψεις όλες τις εικόνες. Και στεγνώνουν σούπερ γρήγορα. Εξίσου καλές για αυτήν την δουλειά και οι κηρομπογιές.

Δεν έγινε φανταστική η πασχαλινή ζωγραφιά μας;


Νομίζω οτι είναι μια σούπερ χρήσιμη ιδέα για να απασχολήσετε τα πιτσιρίκια σας το Πάσχα , μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητού. Και θα έχετε και ένα τέλειο διακοσμητικό banner φτιαγμένο από τα χεράκια τους.

Θα βρείτε πολλές ακόμα ιδέες για Πασχαλινές κατασκευές και χειροτεχνίες στην κατηγορία “Πάσχα”

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά.