Αυτά τα μπισκότα… Αχ αυτά τα μπισκότα… Δεν ξέρω ποιες λέξεις να διαλέξω για να τα περιγράψω… Μαλακά, αφράτα, μυρωδάτα, ολοστρόγγυλα cookies με απίστευτο άρωμα πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας… που λιώνουν στο στόμα και που δεν υπάρχει περίπτωση να φας μόνο ένα… (σε μας δεν έμεινε ούτε ένα.. για να εξηγούμαστε όσοι ζητήσετε..) Αν σας αρέσουν τα μπισκότα cookies… αυτά σίγουρα θα τα λατρέψετε!!!
Υλικά: (για περίπου 35 μπισκότα Cookies )
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τι χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ή μερικές σταγόνες άρωμα πορτοκαλιού)
- 2 βανίλιες
- 1 κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Πως το κάνουμε:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη (καστανή και άσπρη) μέχρι να γίνει μια αφράτη αλοιφή!!
Προσοχή!!! Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα!! Πρέπει η ζάχαρη με το βούτυρο να χτυπηθεί καλά και να αφρατέψει καλά..να γίνει σαν κρέμα.. αλλιώς δεν θα πετύχουν τα μπισκότα. (την έχω πατήσει που σας λέω…)
- Μετά ρίχνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε μπαλάκια ζύμης και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον αέρα, στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για μόλις 10-12 λεπτά (12 λεπτά έκαναν στο δικό μου φούρνο)
{Τα μπισκότα απλώνουν στο ψήσιμο και φουσκώνουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, ξεφουσκώνουν. }
- Στην αρχή είναι πολύ μαλακά και μετά σταθεροποιούνται όσο κρυώνουν. Προσοχή να μην τα παραψήσετε!!!
Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο… μεταλλικό καλύτερα… (Σε μας δεν πρόλαβαν να μείνουν… Εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.. )
Είμαι σίγουρη οτι θα σας τρελάνουν όσο κι εμάς!!
Αν πατήσεις στις διαφημίσεις θα με βοηθήσεις να διατηρήσω το blog και φυσικά να συνεχίσω να μοιράζομαι ιδέες μαζί σου. Ευχαριστώ !!
Θα βρείτε κι άλλες από τις αγαπημένες μας λιχουδιές στην κατηγορία “Αγαπημένες Συνταγές”
Two boys and Hope
Related posts
21 Comments
Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης
Σχετικά
Είμαι η Ελπίδα, ή αλλιώς.. η μαμά του Νικόλα. Νηπιαγωγός κατά βάθος-καθηγήτρια αγγλικών κατά λάθος, φανατική βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης φωτογράφος, παθιασμένη ζαχαροπλάστισσα (με αδυναμία στη σοκολάτα), ανήσυχη crafter και μαμά Blogger...
Learn more
μμμμμ….μου έτρεξαν τα σάλια!!
Αχ κι εγω τα ξαναβλεπω και τα λιγουρευομαι…χαχαχα
Φαίνονται νόστιμα και είναι μάλλον αφού εξαφανίστηκαν αμέσως από το κουτί!
είναι είναι!! το εγγυουμαι εγω!!!
Ρε συ Ελπιδάκι θέλω να μπώ μέσα στην οθόνη!!!!!!!
ασε Μαρθούλα μου… πολύ στεναχωρεθηκα που τελείωσαν… αλλα αν ξανακανω θα τα φαω μονη μου… και προσπαθω να κρατηθω…χεχεχε..
Μια αδυναμία στα κούκις εδώ την έχουμε!!!!
Θα τα δοκιμάσω!! κι αυτό που λες ότι το βούτυρο κι η ζάχαρη θέλουν πολύ χτύπημα το έχω παρατηρήσει σε όλα τα κούκις ή μπισκότα… όσο πιο αφράτο γίνει το βούτυρο κι η ζάχαρη τόσο πιο αφράτα και τα κούκις!! καλά κάνεις και το τονίζεις!!! γιατί κι εγώ σκράπας είμαι στη κουζίνα κι όλο βλακείες κάνω… χε χε χε
Πραγματικά… Γιατί την πρωτη φορα δεν ήξερα οτι ηθελαν τοσο χτυπημα και δεν έγιναν οπως πρέπει… Η γευση ηταν ιδια αλλά η εμφανιση και η υφη όχι.. Δοκιμασε τα και πες μου!!
Παναγίτσα μου!!!!! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτες!!!
Ερώτηση κρισεως: το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου;;;
από το ψυγειο το εβαλα εγω…(ήταν εμπνευση στιγμης βλεπεις..χεχεχε) αλλά μου πηρε λιγη ωρα παραπανω για να αλοιφοποιηθεί… Οποτε εσυ βγαλτο λιγο νωριτερα!! Δοκιμασε τα και πες μου Δημητρουλα μου!!
Έχω ξεχάσει να έρθω να γράψω ότι τα είχα φτιάξει τότε που το ανέφερα και παρόλο που μου άπλωσαν τα άτιμα πολύ (δεν τα πάτησα καθόλου κ ακολούθησα κατά γράμμα τις σαφείς οδηγίες σου αγαπημένη) η γεύση τους ήταν θεική!!! Εξαφανίστηκαν αμέσως!!! Σήμερα θα τα ξαναφτιάξουμε με τα παιδιά γιατί τα παίρνουν και στο σχολείο!!!!
Ευχαριστούμε πολύ αστέρι!!!
<3 <3 <3
Μας αρέσουν και τα λατρεύουμε και η συνταγή σου μοιάζει πρόκληση!!!Εγώ πάντως θα τη δοκιμάσω!!!Καλή εβδομάδα Ελπίδα μου!
Τα έφτιαξα!! Πεντανοστιμα! Απλά δεν ξερω τι έκανα λάθος και απλωσαν πάρα πάρα πολύ. Μια φλυδα έγιναν..
μήπως τα πατησες πριν τα ψήσεις;;; Εγω τα βάζω μπαλίτσες στρογγυλές γιατί απλώνουν… Και στις φωτογραφίες που εχω εδω.. εχουν απλωσει.. και ειναι λεπτα… Τα δικά σου ήταν ακόμα πιο λεπτά;; Πάντως αφου σου έγιναν νοστιμα… μια χαρα!! 🙂
Αχ ναι.. Τα πατούσα να γίνουν όπως φαίνονται στη φωτογραφία ψημένα.. Ουπς ?. Την επόμενη φορά θα τα πετύχω! Θα τα φτιάξω πάλι σίγουρα γιατί από γεύση σκίζουν! Είναι υγιεινα και εύκολη λύση για κολατσιο στο σχολείο! Ευχαριστώ πολύ!!!
δεν πειράζει, την αλλη φορα θα ξέρεις 😉
Τι ωραια που ειναι …κριμα που εχω μπει σε διατροφη και δεν μπορω να τα δοκιμασω τωρα, σιγουρα θα τα κανω για τα παιδια εχω δοκιμασει στο παρελθον κατι παρομοιο. Γιαμ γιαμ και ειναι και η ωρα περασμενη…
Απο:xiotiko.blogspot.gr
εμενα ειναι τα αγαπημενα μου!!
Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή σου γιατί είμαι σε αναζήτηση νέων συνταγών! Φαίνονται πολύ νόστιμα!
και ειναι!! Και βγαίνουν πολλα κομματια!! Να τα δοκιμασεις και να μου πεις!!