in English soon


Αυτά τα μπισκότα… Αχ αυτά τα μπισκότα… Δεν ξέρω ποιες λέξεις να διαλέξω για να τα περιγράψω…
Μαλακά, αφράτα, μυρωδάτα, ολοστρόγγυλα cookies με απίστευτο άρωμα πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας… που λιώνουν στο στόμα και που δεν υπάρχει περίπτωση να φας μόνο ένα… (σε μας δεν έμεινε ούτε ένα.. για να εξηγούμαστε όσοι ζητήσετε..)
Αν σας αρέσουν τα μπισκότα cookies…  αυτά σίγουρα θα τα λατρέψετε!!! 


Υλικά: (για 35 μπισκότα περίπου)
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη 
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τι χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ή μερικές σταγόνες άρωμα πορτοκαλιού)
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

Πως το κάνουμε: 
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη (καστανή και άσπρη) μέχρι να γίνει μια αφράτη αλοιφή!! 

Προσοχή!!! Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα!! Πρέπει η ζάχαρη με το βούτυρο να χτυπηθεί καλά και να αφρατέψει καλά..να γίνει σαν κρέμα.. αλλιώς δεν θα πετύχουν τα μπισκότα. (την έχω πατήσει που σας λέω…)

  • Μετά ρίχνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. 
  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε μπαλάκια ζύμης και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στον αέρα, στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για μόλις 10-12 λεπτά (12 λεπτά έκαναν στο δικό μου φούρνο)
{Τα μπισκότα απλώνουν στο ψήσιμο και φουσκώνουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, ξεφουσκώνουν. } 
  • Στην αρχή είναι πολύ μαλακά και μετά σταθεροποιούνται όσο κρυώνουν. Προσοχή να μην τα παραψήσετε!!!

  • Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο… μεταλλικό καλύτερα… (Σε μας δεν πρόλαβαν να μείνουν… Εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.. )

Είμαι σίγουρη οτι θα σας τρελάνουν όσο κι εμάς!!

 photo signature_zps72gyx3qr.png