in English soon

Ήθελα να κάνω μερικά cake pops για τα γενέθλια του Νικόλα.. Αποφάσισα όμως αντί για κέικ να χρησιμοποιήσω το τσουρέκι που είχε περισσέψει από το Πάσχα…Στα τσουρέκια μου φέτος έβαλα πορτοκάλι και μαστίχα.. οπότε δεν είχαν πολύ έντονη γεύση από μαχλέπι και κακουλέ.. 
Κι έτσι έγιναν τα tsoureki-pops !!!


 Τσουρέκι-pops
συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ(κλικ)


Υλικά (για περίπου 20 κομμάτια) :
  • 400 γρ. τσουρέκι τριμμένο στο multi (ή κέικ-για να γίνουν cake pops)
  • 3 κουταλιές της σούπας μερέντα ή nutella (ή οποιαδήποτε πραλίνα φουντουκιού) 
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα (αλλά και με βύσσινο ή βερύκοκο θα ήταν εξίσου ωραία πιστεύω..)
  • 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
  • 2 κουβερτούρες (ή σοκολάτες γάλακτος ή λευκές σοκολάτες) 
  • Χρωματιστή τρούφα (ή ζαχαρωτά ή ινδοκάρυδο ή κας κας ή τριμμένοι ξηροί καρποί ή τριμμένο μπισκότο)
  • ξυλάκια για cake pops (ή και για σουβλάκια)
Πως το κάνουμε:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα ξυλάκια εννοείται..χεχε) σ’ ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.
  • Πλάθουμε τις μπαλίτσες και τις βάζουμε πάλι στο ψυγείο. (Καλό είναι να τις αφήσουμε όλο το βράδυ.)
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. (Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου δηλαδή.. Χλιαρή αλλά ρευστή.)
  • Βάζουμε λίγη σοκολάτα με ένα κουταλάκι πάνω σε κάθε μπαλίτσα και καρφώνουμε το ξυλάκι για να κολλήσει.



  •  Βάζουμε τις μπαλίτσες με τα ξυλάκια στην κατάψυξη για να κρυώσουν περίπου μισή ώρα. (Έτσι όταν θα τα βουτήξουμε στη σοκολάτα, η σοκολάτα θα παγώσει και θα στερεοποιηθεί πολύ γρήγορα. Σχεδόν αμέσως.)
  • Μετά τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τα στολίζουμε με ότι υλικό μας αρέσει. (Εγώ είχα στο σπίτι χρωματιστή τρούφα και ζαχαρωτά αστεράκια..)
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς (στο ψυγείο ή έξω αν έχει κρύο)… Καλύτερα στερεωμένα πάνω σε φελιζόλ ή κάπου που να είναι σταθερά (εγώ τα στερέωσα σ’ ένα κουτί).




Και κάτι ακόμα:

  • Μπορούμε να τα φτιάξουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Καλυμμένα με σοκολάτα ή σκέτα (που θα καλύψουμε μετά). Η γεύση τους παραμένει η ίδια και εξακολουθούν να είναι πεντανόστιμα. Καλό θα ήταν πάντως να τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν στο ψυγείο. 

  






Ελπίζω να σας άρεσαν…εμάς πολύ…