Έχω δει αυτά τα χειροποίητα στολιδάκια που μοιάζουν με μπισκοτάκια εδώ και καιρό και ήθελα να τα δοκιμάσω… Την περασμένη Κυριακή λοιπόν που είχα χρόνο, έκανα μια πρώτη απόπειρα για να φτιάξω χριστουγεννιάτικα στολίδια κανέλας .Η original συνταγή είναι από εδώ εδώ.

Για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια κανέλας χρειάστηκα:

  • 1 κούπα κανέλα
  • 1/4 της κουπας πουρέ μήλου (ένα μήλο βρασμένο και λιωμένο με μια κουταλιά ζάχαρη )
  • 1 κούπα άσπρη κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ)
  • Ανακατεύουμε την κανέλα και το λιωμένο μήλο σ’ενα μπωλ. 
  • Ρίχνουμε την κόλλα και ανακατεύουμε – ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει.
  • Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα να σταθεί.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πάχος περίπου μισό εκατοστό και με κουπάτ κόβουμε το σχέδιο που θέλουμε
  • Με ένα καλαμάκι κάνουμε μια τρύπα στο σημείο που θέλουμε να το κρεμάσουμε.
  • Αφήνουμε να στεγνώσουν 24 ώρες πάνω σε λαδόκολλα αναποδογυρίζοντάς τα συχνά ή  τα στεγνώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100o βαθμούς για μερικές ώρες μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.

Όταν στεγνώσουν περνάμε σκοινάκι ή κορδελίτσα και μπορούμε να τα διακοσμήσουμε αλείφοντας τα με κόλλα και χρυσόσκονη. Μπορούμε επίσης να κρεμάσουμε χάντρες, κουδουνάκια, γούρια, κορδελίτσες…

Και κάτι ακόμη: 

Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μπωλ μιας χρήσης γιατί μετά από την κόλλα δεν νομίζω να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά…

Μπορούμε να βάλουμε και τριμμένο γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο στη ζύμη.

Την κόλλα εγώ δεν την μέτρησα με κούπα αλλά έριχνα σιγά σιγά και ανακάτευα…(μη χαλάσουμε και τις κούπες μας)

Έγιναν πραγματικά υπέροχα και μοσχοβολιστά!!

Φτιάξτε κι εσείς τα δικά σας και θα με θυμηθείτε.