in English soon

Το τελευταίο διάστημα η όρεξη του Νικόλα έχει αρχίσει να απογειώνεται… (φτου φτου) και δείχνει προτίμηση στα κέικ… Ζητάει συνέχεια, οπότε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα (καμιά φορά και δύο) υπάρχει κέικ στο σπίτι.. Προσπαθώ να δοκιμάζω καινούριες συνταγές για να μην τα βαριέται (βαριόμαστε) και μετά ξεμένουν… Το αγαπημένο μας κέικ πορτοκάλι είναι στα τοπ 3 μαζί με κέικ σοκολάτα.. Δοκιμάσαμε επίσης και το κέικ με κανέλα που επίσης άρεσε πολύ… Να σημειώσω εδώ ότι ο Νικόλας συμμετέχει ενεργά όχι μόνο στην παρασκευή αλλά  και στην επιλογή.. (έτσι για να ψηθεί να φάει…χεχε… άλλωστε είναι και επιλογή του…χεχεχε) 
Τις προάλλες λοιπόν που ζήτησε κέικ.. αρχίσαμε το διαδικτυακό ψάξιμο και πέσαμε πάνω στο υπέρτατο κέικ λεμόνι!!! Που έπρεπε να δοκιμαστεί πάραυτα γιατί μετά τη σοκολάτα .. το λεμόνι είναι το αγαπημένο μου!! Και έτσι βρήκαμε αυτό το super λεμονάτο κέικ!!! Που
είναι πραγματικά το πιο λεμονάτο κέικ που έχω δοκιμάσει ποτέ!!! Αν
είστε λοιπόν λάτρεις του λεμονιού ακολουθήστε με παρακάτω !!!  

Super αφράτο Extra λεμονάτο κέικ
αρχική συνταγή εδώ 
Υλικά: 
(για το κέικ)
  • 226 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη (το φλιτζάνι μέτρησης έχει χωρητικότητα 250ml)

  • 4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου (εγώ είχα μεσαία αβγά και έβαλα 5)

  • 1/3 του φλιτζανιού ξύσμα λεμόνι (χρειάστηκα περίπου 5-6 μεγάλα λεμόνια)

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

  • 1/2
    κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού

  • 1
    κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1/4 του φλιτζανιού φρεσκοστιμμένος χυμός λεμόνι (από εκείνα τα 5-6 λεμόνια που χρειαστήκαμε πιο πάνω)

  • 3/4 του φλιτζανιού ξινόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1
    κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 2 βανιλίνες

Πως το κάνουμε:

  • Χτυπάμε για 5 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά : αλεύρι, αλάτι, σόδα και baking powder (και τις βανιλίνες)
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: το χυμό λεμόνι και το ξινόγαλα (και την υγρή βανίλια)
  • Ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ τα μείγματα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45-60 λεπτά… ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι στο κέντρο. 


 Εννοείται πως μοσχοβόλησε το σπίτι…


Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ!!! Πάμε να φτιάξουμε το σιρόπι.. 

Υλικά: 

(για το σιρόπι)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστιμμένος χυμός λεμόνι
Πως το κάνουμε:
  • Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  • Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε 10 λεπτάκια να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα.
  • Ρίχνουμε από πάνω, κουταλιά κουταλιά το σιρόπι. 


Αφού κρυώσει καλά καλά, ετοιμάζουμε και το γλάσο λεμόνι. Ναι ναι.. έχει και λεμονάτο γλάσο!!!

Υλικά: 

(για το  γλάσο)
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 3 1/2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστιμμένος χυμός λεμόνι (μπορεί να χρειαστεί και λίγο ακόμα)
Πως το κάνουμε:
  • Ρίχνουμε το λεμόνι κουταλιά κουταλιά στη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο γλάσο. 
  • Το ρίχνουμε πάνω στο κέικ και το αφήνουμε να τρέξει από κάθε πλευρά. 

Εγώ έτριψα και ξύσμα λεμονιού από πάνω… 

Πιο κέικ λεμόνι δεν γίνεται… Αφράτο, γλυκόξινο, υπέροχα αρωματικό !!! Το πιο super αφράτο extra λεμονάτο κέικ που έχετε δοκιμάσει!!!  

post signature