το φαρμακείο των διακοπών

Eτοιμάζεστε κι εσείς για διακοπές; Το πρώτο πράγμα που ετοιμάζω για να βάλω στη βαλίτσα μας είναι το φαρμακείο των διακοπών. Πιστεύω οτι ένα σωστά οργανωμένο φαρμακείο είναι απολύτως απαραίτητο, ιδιαίτερα αν έχουμε μαζί μας μικρά παιδιά που είναι επιρρεπή στα ατυχήματα. Άλλωστε στην εξοχή ή σε ένα νησί, το να βρούμε φαρμακείο ή κέντρο υγείας δεν είναι πάντοτε τόσο εύκολο. Γι’ αυτό καλού κακού ας είμαστε οργανωμένοι και ας έχουμε μαζί μας ένα μικρό φαρμακείο πρώτων βοηθειών, για να αντιμετωπίσουμε πιθανά απρόοπτα.

Η παρακάτω λίστα είναι ενδεικτική και περιλαμβάνει αυτά που βάζω εγώ στο μίνι φαρμακείο των διακοπών μας. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό και να προσθέσετε αυτά που χρειάζεστε εσείς ανάλογα με τις ανάγκες της δικής σας οικογένειας.

Τα απαραίτητα για το φαρμακείο των διακοπών

το φαρμακείο των διακοπών

Εννοείται ότι το περιεχόμενο του φαρμακείου πρέπει να προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της οικογένειας μας. Αν κάποιο μέλος της οικογένειας παίρνει φαρμακευτική αγωγή για συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας πρέπει να φροντίσουμε ώστε να έχουμε μαζί μας την ποσότητα που θα χρειαστεί για την περίοδο των διακοπών.


Να μην ξεχνάτε οτι όλα τα φάρμακα πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία μικρότερη των 25 βαθμούς Κελσίου. Γι’ αυτό πρέπει να προσέξετε τη μεταφορά και την αποθήκευση τους. Τα φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο πρέπει να μεταφέρονται σε ισοθερμική τσάντα με παγοκύστες και όταν φτάσετε στον προορισμό σας, πρέπει να τα βάλετε στο ψυγείο. Αν πρέπει να έχετε μαζί σας τα φάρμακά σας όσο είστε στη θάλασσα, φροντίστε να τα κρατάτε σε σκιερό μέρος και μην τα αφήνετε εκτεθειμένα στον ήλιο και τη ζέστη.

Έξτρα tip: Όταν πηγαίνω διακοπές σε κάποιο μέρος που δεν γνωρίζω φροντίζω να έχω βρει από πριν μερικά χρήσιμα τηλέφωνα όπως:

• Το τηλέφωνο του νοσοκομείου ή κέντρου υγείας της περιοχής

• Τα τηλέφωνα κοντινών φαρμακείων

Τα τηλέφωνα του προσωπικού μας γιατρού και του παιδίατρου είναι αποθηκευμένα στο κινητό μου και έχω μαζί μου και τις κάρτες τους.


Ελπίζω οι συμβουλές μου να σας βοηθήσουν να οργανώσετε το φαρμακείο των διακοπών σας και εύχομαι πραγματικά να μην το χρειαστείτε καθόλου!!

Αλήθεια, εσείς τι παίρνετε οπωσδήποτε μαζί σας στο φαρμακείο των διακοπών σας;