Το ξέρετε ότι ο Stephen Hawking – ένας από τους πιο καταπληκτικούς επιστήμονες στον κόσμο – έγραψε μαζί με την κόρη του Lucy, μία σειρά παιδικών βιβλίων, η οποία έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες σε όλο τον κόσμο; Το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο “Ο Τζορτζ και το μυστικό κλειδί για το σύμπαν” κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αnubis το περασμένο καλοκαίρι. Το δεύτερο βιβλίο θα κυκλοφορήσει τέλη Ιανουαρίου, με τίτλο “Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι θησαυρού” και είμαστε από τους τυχερούς που το διαβάσαμε ήδη. 

book review

Ο Τζορτζ και το μυστικό κλειδί για το σύμπαν 

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, γνωρίζουμε το Τζορτζ, ένα συνηθισμένο αγόρι που έχει όμως ένα ασυνήθιστο κατοικίδιο. Ένα γουρουνάκι που του έδωσε δώρο η γιαγιά του κάποια Χριστούγεννα. Όταν μία μέρα το γουρουνάκι του Τζορτζ το σκάει και περνάει στο διπλανό κήπο, ο Τζορτζ γνωρίζει τους καινούργιους γείτονες: Την Ανι και τον επιστήμονα πατέρα της, τον Έρικ. Ο μπαμπάς της Aνι έχει εφεύρει το πιο έξυπνο κομπιούτερ στη γη, τον Κόσμο, που μπορεί να σε μεταφέρει σε οποιοδήποτε σημείο στο σύμπαν. Από τη μια στιγμή στην άλλη  ο George βρίσκεται να ταξιδεύει πάνω σε ένα κομήτη από πλανήτη σε πλανήτη και μόλις που προλαβαίνει να γλυτώσει από μια μαύρη τρύπα!!!

o tzortz kai to diastimiko kinigi thisavrou_ book review

Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι θησαυρού

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς , η Άνι χρειάζεται επειγόντως τη βοήθεια του Τζορτζ. Ο πατέρας της , εργάζεται πάνω σε ένα πολύ πολύ σημαντικό διαστημικό πρόγραμμα αλλά όλα πάνε στραβά. Το ρομπότ που έχει σταλθεί για εξερεύνηση στην επιφάνεια του Άρη φέρεται περίεργα. Τι να συμβαίνει άραγε; Και τι είναι αυτό που ανακάλυψε η Άνι στον υπερυπολογιστή τους;; Μήπως είναι μήνυμα από εξωγήινους;; Μήπως υπάρχει πραγματικά ζωή σε άλλους πλανήτες;; Ο Τζορτζ θα τη βοηθήσει να λύσουν τους γρίφους σε ένα απίθανο κυνήγι θησαυρού ως την άκρη του γαλαξία. 

διαστημικό κυνήγι θησαυρού- 2 βιβλίο

Ένα συναρπαστικό βιβλίο γεμάτο περιπέτεια , δράση και χιούμορ για παιδιά που αγαπούν τις επιστήμες και το διάστημα. 

{Extra bonus οι σελίδες με τις επιστημονικές πληροφορίες.. Ουσιαστικές , κατανοητές και πολύ ενδιαφέρουσες. Και επιπλέον στο τέλος του βιβλίου υπάρχει qr code, που μπορείτε να σκανάρετε και να δείτε πραγματικές φωτογραφίες της NASA!!!}

Ανυπομονούμε ήδη για τα επόμενα βιβλία !!! 


Θα βρείτε κι άλλες προτάσεις για παιδιά που αγαπούν τα βιβλία στη στήλη  Διαβάζουμε : “Μικρός βιβλιοφάγος”


 

4 σούπερ τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να  κερδίσουν το βιβλίο “Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι θησαυρού”  συμμετέχοντας στις κληρώσεις που τρέχουν στο facebook και στο instagram

Καλή Επιτυχία!!!