Απλά μαθηματικά: Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι, τρία παιδιά και ένα κουτί κιμωλίες ίσον 5 ιδέες με ένα κουτί κιμωλίες για πολλές πολλές ώρες διασκέδασης.

Ή αλλιώς : τι μπορείς να κάνεις με ένα κουτί κιμωλίες.

5 ιδέες με ένα κουτί κιμωλίες 5

1. Να ζωγραφίσεις

Σταθερή αξία οι κιμωλίες. Δεν χρειάζονται ξύσιμο, βάφουν σχεδόν παντού και βγαίνουν με λίγο νερό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια επιφάνεια και να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη. Λουλούδια, αστέρια, καρδιές και ουράνια τόξα ξεπηδάνε πάνω στο τσιμέντο, στο πεζοδρόμιο ή στα πλακάκια. Κι όταν τις βαρεθείς ή σου τελειώσει ο χώρος σβήνεις και συνεχίζεις.

5 ιδέες με ένα κουτί κιμωλίες
5 ιδέες με ένα κουτί κιμωλίες 8

2. Να παίξεις κρεμάλα

Κλασικό παιχνίδι και σχολικό αγαπημένο. Μόνο που τώρα μπορείς να το κάνεις όσο τεράστιο θέλεις . Έξτρα πόντους για την επανάληψη στα γράμματα και στην ορθογραφία. Εξαιρετική ιδέα για πρωτάκια και δευτεράκια.

κρεμάλα παιχνίδι

3. Να παίξεις τρίλιζα

Άλλο κλασικό κι αγαπημένο. Το βρίσκεις επίσης και στις γωνίες σχολικών βιβλίων και τετραδίων. Εδώ η εκδοχή με τα Χ και Ο. Όποιος κάνει 3 στη σειρά κερδίζει. Είναι γρήγορο και έξυπνο και μπορείς να παίξεις πολλές πολλές παρτίδες.

τριλιζα

4. Να κάνεις στίβο δράσης

Να σχεδιάσεις μια σειρά οδηγιών που πρέπει να ακολουθήσεις για να φτάσεις από την αρχή ως το τέλος. Για παράδειγμα να πατάς στις μύτες πάνω στη γραμμή, να κάνεις κουτσό μέσα στους κύκλους, να πηδήξεις πάνω από τις κυματιστές γραμμές. Μπορείς να σχεδιάσεις δυο για να κάνουν αγώνες ή μόνος για να καταφέρεις την αποστολή στο λιγότερο χρόνο. Σούπερ για εξάσκηση αδρής κινητικότητας και μπορείς να γίνει και στίβος εξάσκησης μυστικών πρακτόρων, σούπερ ηρώων ή χάρτης θησαυρού για μικρούς πειρατές.

5. Να παίξεις κουτσό

Κιμωλίες = κουτσό. Ξεκάθαρα. Το πιο παλιό παιχνίδι και από τα δικά μου αγαπημένα. Αν δεν το ξέρουν τα παιδιά σας να τους το δείξετε οπωσδήποτε. Δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Οι κανόνες απλοί: Πετάς το βοτσαλάκι σταδιακά σε κάθε αριθμό. Κάνεις κουτσό από το 1-10 και στην επιστροφή παίρνεις το βοτσαλάκι και συνεχίζεις. Αν πατήσεις σε γραμμή ή κάτω χάνεις και παίζει ο επόμενος. Όποιος τελειώσει πρώτος και τους δέκα αριθμούς κερδίζει. Το παίζατε κι εσείς έτσι;; Ή απλά κάνεις κουτσό με το ένα πόδι στο ένα τετράγωνο – με τα δύο πόδια στα διπλά; Όπως και να έχει είναι σούπερ για εξάσκηση αδρής κινητικότητας και πολύ διασκεδαστικό.

κουτσό

Έξτρα ιδέα bonus : Να βαφτείς με κιμωλίες από πάνω ως κάτω.. Ένα ζωντανό κινούμενο ουράνιο τόξο.

5 ιδέες με ένα κουτί κιμωλίες 7

Αυτές ήταν οι δικές μας 5 ιδέες με ένα κουτί κιμωλίες.

Έχετε άλλες ιδέες για παιχνίδια με κιμωλίες;;

Θα χαρώ να τις ακούσω.

Αν ψάχνετε κι άλλες ιδέες για παιχνίδια σε αυλή δείτε οπωσδήποτε το “Ταΐστε τον καρχαρία” και το “Παιχνίδι σκοποβολής”