Άμμος και θάλασσα ίσον κουβαδάκια και φτυαράκια. Κουβαλούσαμε τεράστιες τσάντες με κάθε λογής κουβαδάκια, φτυαράκια, ποτιστήρια, φόρμες άμμου.. Ότι μπορείς να φανταστείς και μάλιστα επί 3. Γιατί ο καθένας ήθελε τα δικά του (ο Νικόλας και οι 2 ξαδέρφες του). Τα παιδιά μας μεγάλωσαν πλέον και δεν τους νοιάζουν τα κουβαδάκια τους.. (Ω ναι! Θα έρθει κι αυτή η εποχή. Να είσαι σίγουρη όμως οτι θα σου λείψουν όλα αυτά τα συμπράγκαλα που κουβαλούσες για την παραλία.) Πλέον κουβαλάμε μάσκες, μπάλες και σανίδες. Άιντε και κανένα κουβαδάκι ίσα ίσα για μπουγέλο ή για κανένα κάστρο – υπερπαραγωγή στην άμμο. Σκέφτηκα λοιπόν να αξιοποιήσω αλλιώς κάποια από τα παλιά παιχνίδια παραλίας του Νικόλα για να φτιάξω διακοσμητικά από γύψο με φόρμες άμμου.

διακοσμητικα-απο-γύψο 2

Με γύψο δεν είχα ξαναδουλέψει αλλά τελικά αποδείχτηκε πολύ πιο εύκολο από οτι φανταζόμουν. Ευτυχώς στη συσκευασία έγραφε την αναλογία και μου βγήκε όπως πρέπει το μείγμα.

120 γραμμάρια γύψος – 100 ml νερό.

  • Φόρεσα γάντια και ανακάτεψα σε ένα δοχείο το γύψο σε σκόνη με το νερό μέχρι να διαλυθεί καλά όλος ο γύψος . (Καλό θα ήταν το δοχείο να είναι μιας χρήσης)
  • Γέμισα τις φόρμες άμμου και τις άφησα περίπου 1-2 ώρες μέχρι να στεγνώσει ο γύψος.
  • Έβγαλα όσο πιο προσεκτικά μπορούσα τα γύψινα από τις φόρμες και τα άφησα στον ήλιο όλη τη μέρα για να στεγνώσουν εντελώς.
διακοσμητικα-απο-γύψο

Στις μεγαλύτερες φόρμες τα γύψινα βγήκαν πιο εύκολα και χωρίς να χαλάσουν, ενώ στις μικρότερες δεν έβγαιναν με τίποτα και αναγκάστηκα να σπάσω κάποια σημεία για να βγουν.


Έξτρα τιπ για να ξεφορμάρονται εύκολα χωρίς να σπάνε: αλείψτε τις φόρμες με λίγο σπορέλαιο.


διακοσμητικά από γύψο 1

Μαζί με το Νικόλα πιάσαμε πινέλα και μπογιές και τα χρωματίσαμε παρέα. Προτιμήσαμε ακρυλικές μπογιές γιατί στεγνώνουν γρήγορα και δίνουν πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

διακοσμητικα-απο-γύψο 3

Προσοχή – Να φοράτε παλιά ρούχα γιατί οι ακρυλικές μπογιές δεν βγαίνουν στο πλύσιμο.

διακοσμητικα-απο-γύψο 5

Είναι μια πολύ ωραία δραστηριότητα και κατάλληλη και για μικρά παιδιά που θα χρωματίσουν το γύψινο ομοίωμα αλλά και για μεγαλύτερα που μπορούν να συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία.

διακοσμητικά από γύψο 4

Μας άρεσαν πάρα πολύ τα διακοσμητικά από γύψο. Θα φτιάξουμε οπωσδήποτε μερικά ακόμη. Έχω μερικές φόρμες άμμου σε σχήμα καρδιάς που σίγουρα θα αρέσουν στις ανιψιές μου.

Μα δεν είναι πανέμορφα τα διακοσμητικά μας από γύψο;;

διακοσμητικά από γύψο 7

Τα δικά μας είναι έτοιμα και το μόνο που χρειάζονται είναι να περαστούν με ένα διαφανές βερνίκι για να αντέξουν περισσότερο.

Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα μας και να φτιάξετε τα δικά σας διακοσμητικά από γύψο.

διακοσμητικά από γύψο 6

Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις παλιές μας φόρμες για άμμο;; Θα χαρώ να ακούσω τις ιδέες σας!!!

Αν σας αρέσουν οι κατασκευές και οι χειροτεχνίες θα βρείτε πολλές άλλες ιδέες για απίθανες παιδικές χειροτεχνίες στη σελίδα μας «Το παιδί χειροτεχνεί»