Τα πρωινά της Κυριακής είναι ιερά για μας. Είναι η μόνη μέρα της εβδομάδας που δεν τρέχουμε πανικόβλητοι τα πρωινά και μπορούμε και τρώμε πρωινό μαζί. Γι’ αυτό, το κυριακάτικο πρωινό μας, είναι πάντα κάτι ιδιαίτερο, όπως pancakes , μπουγάτσα, french toast, κρέπες, ή βάφλες. Έτσι η Κυριακή μας ξεκινάει γλυκά και παίρνουμε δυνάμεις για την εβδομάδα που ξεκινάει. Ρίχνοντας μια ματιά στην κατηγορία “Αγαπημένες Συνταγές” θα βρείτε συνταγές για τα πιο λαχταριστά και αφράτα pancakes. Αν αγαπάτε όμως και τις βάφλες όπως εμείς , σας έχω την πιο απίθανη σούπερ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τις καλύτερες βάφλες ever. Τραγάνες από έξω, αφράτες από μέσα. Πεντανόστιμες και πανεύκολες. Ανάψτε τις βαφλιέρες και φύγαμε!!
Ο αριθμός-κλειδί για τις καλύτερες βάφλες είναι το 1.
Υλικά:
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας baking powder
- 1 κούπα γάλα
- 1 αυγό
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1 βανίλια
Extra tips:
Αν θέλετε πιο γλυκές βάφλες μπορείτε να βάλετε μια κουταλιά του γλυκού , ζάχαρη.
Αντί για αλεύρι + baking powder, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κούπα φαρίνα.
Αν θέλετε μπορείτε να αραιώσετε το μείγμα με λίγο περισσότερο γάλα και να φτιάξετε κρέπες!
Πως το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Με μια κουτάλα παίρνουμε μείγμα και το ρίχνουμε στην ζέστη βαφλιέρα.
- Είναι έτοιμες, μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και ξεκολλάνε από τη βαφλιέρα,
Εμείς τις αγαπάμε με :
- Μερέντα και μπανάνα
- Μερέντα και φράουλες
- Μέλι και κανέλα
- Μαρμελάδα φράουλα ή σπιτικό σιρόπι φράουλας
- Blueberries ή raspberries και Maple syrup
- Κομματάκια σοκολάτας
- Στραγγιστό γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο
- Παγωτό , σιρόπι σοκολάτας και τριμμένο μπισκότο
Με όποιο συνδυασμό κι αν τις προτιμάτε, είναι οι καλύτερες βάφλες και θα τις λατρέψουν όλοι!!!
Αν προτιμάτε την πιο υγιεινή εκδοχή τους , να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τις βάφλες με κακάο και μπανάνα
Εσείς πως τις προτιμάτε;
Two boys and Hope
Related posts
2 Comments
Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης
Σχετικά
Είμαι η Ελπίδα, ή αλλιώς.. η μαμά του Νικόλα. Νηπιαγωγός κατά βάθος-καθηγήτρια αγγλικών κατά λάθος, φανατική βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης φωτογράφος, παθιασμένη ζαχαροπλάστισσα (με αδυναμία στη σοκολάτα), ανήσυχη crafter και μαμά Blogger...
Learn more
Φαίνονται πολύ ωραίες,Ελπίδα! Αξίζει η βαφλιέρα κατά τη γνώμη σου ή να μείνω στα pancakes,κρέπες, λουκουμάδες και τέτοια που γίνονται χωρίς ειδικό σκεύος; Εσύ τη χρησιμοποιείς τακτικά;
Σε ευχαριστώ Δέσποινα. Είναι όντως πολύ ωραίες!! Η αλήθεια είναι ότι την χρησιμοποίησα δύο τρεις φορές μέχρι τώρα. Αλλά σκοπεύω να τη χρησιμοποιώ περισσότερο. Ο Νικόλας τρελαίνεται, το ίδιο και οι ανιψιές μου. Οπότε πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο. Ιδίως το καλοκαίρι.. Με παγωτό!! Μιαμ