in English soon

Αυτό το μικρό γλυκάκι είναι από τις αγαπημένες μου Τσέχικες συνταγές της πεθεράς μου.. Το φτιάχνει πάντα κάθε Χριστούγεννα χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι μόνο Χριστουγεννιάτικο..χεχε..Φέτος έκανα κι εγώ μια πρώτη προσπάθεια να τη φτιάξω.. Είναι εθιστικά νόστιμο, πολύ πολύ εύκολο και πολύ όμορφο…

 

     Ρολό Ινδοκάρυδο
Υλικά:  
  

Για την καφέ ζύμη:

  • 200 γρ. μπισκότα pettit beure (ή τύπου πτι μπερ)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 160 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 6 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 6 κουταλιές της σούπας ρούμι
Για την άσπρη ζύμη:
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • επιπλέον ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Πως το κάνουμε: 
  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο blender/multi/mixer μας

 ή βάζουμε τον ειδικευμένο βοηθό μας να το κάνει εκείνος..χεχεχε
  • Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε-ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την καφέ ζύμη μαζί με τα τριμμένα μπισκότα, μέχρι να γίνει μια μπάλα. (Μπορεί να γίνει και στο mixer) Η ζύμη αυτή κολλάει λίγο.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε-ζυμώνουμε τα υλικά για την άσπρη ζύμη, μέχρι να γίνει μια μπάλα.
  • Χωρίζουμε κάθε μπάλα σε 2 μέρη. 
  • Ανοίγουμε την άσπρη ζύμη (πάνω σε λαδόκολλα) όσο το δυνατόν σε ορθογώνιο σχήμα. 
  • Ανοίγουμε την καφέ ζύμη όσο το δυνατόν σε ορθογώνιο σχήμα και την βάζουμε πάνω από την άσπρη. (Να έχει περίπου 3εκ. απόσταση από την άσπρη ζύμη)

  • Τυλίγουμε σε ρολό

  • Πασπαλίζουμε-τυλίγουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο

  • Το κόβουμε στη μέση

     

Μη το βλέπετε που είναι κάπως έτσι… 

  • Τυλίγουμε κάθε ρολάκι σε λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο και το κόψουμε θα δείχνει έτσι…   
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά και θα έχουμε στο τέλος 4 μικρά ρολάκια ινδοκάρυδο
  Και κάτι ακόμη:
  • Τα ρολάκια διατηρούνται στο ψυγείο για ένα μήνα 
  •  Η κανονική συνταγή είναι το άσπρο μέσα και το κακάο απ’ έξω. Κι έτσι το ινδοκάρυδο κολλάει καλύτερα… Εγώ τα έκανα ανάποδα γιατί μπερδεύτηκα. Όμως είναι εξίσου όμορφο. 
  • Η αρχική συνταγή θέλει 6 κουταλιές ρούμι !!!  Ναι !!! 6. Τουλάχιστον τόσες βάζει η πεθερά μου!! Φυσικά μπορείτε να βάλετε και λιγότερο. Εγώ -που είχα αλλού το μυαλό μου μάλλον..και πάλι μπερεδεύτηκα…χεχε- έβαλα κονιάκ αντί για ρούμι. Έγινε εξίσου νόστιμη αλλά πολύ δυνατή. Την επόμενη φορά θα βάλω μόνο 3 κουταλιές. Το καλύτερο νομίζω θα είναι να βάζετε το ποτό στο τέλος και σιγά σιγά για να δοκιμάσετε πόσο μεθυσμένο το θέλετε…χεχε  
  • Το σερβίρουμε κομμένο σε φετούλες..


Ελπίζω να σας άρεσε.. 

 photo signature_zps72gyx3qr.png