in English soon


Αυτά τα brownies είναι το τρίτο γλυκό που έχω φτιάξει στη ζωή μου.. 
Αν θεωρήσεις δηλαδή γλυκό το κλασικό κέικ (ναι ναι , αυτό που έχει πάνω του γραμμένο κάθε φαρίνα που σέβεται τον εαυτό της) και μια μηλόπιτα -κέικ (αγαπημένη του αδερφού μου – που να έχω βάλει τη συνταγή άραγε..;;)
Το έφτιαξα πρώτη φορά για να εντυπωσιάσω το τότε αγόρι μου (νυν σύζυγος..χεχε – όχι δεν τον έριξα με αυτά τα brownies…αλλά θα μπορούσα όμως..).
Είχα πετύχει τη συνταγή στο site της Martha Stewart… Και είναι τόσο παλιά και κλασική… που το internet τότε σερνόταν με καλώδια και δεν υπήρχαν καν ελληνικά food blog… Αρχαίες εποχές αλλά υπέροχη συνταγή… 
Είχα να τη φτιάξω χρόνια… Και να που τη θυμήθηκα χτες που ο Νικόλας ζήτησε σοκολατένιο γλυκό!! 

συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ

Υλικά (για περίπου 16 κομμάτια) 
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη (η αρχική συνταγή λέει 3 1/2 αλλά μου φαίνονται υπερβολικά – τα έχω κάνει και με 2 1/5 και είναι αρκετά γλυκά επίσης)
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια (ή 2 βανιλίνες)
  • 1 και 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας (γάλακτος ή κουβερτούρα )

Πως το κάνουμε: 
  • Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα
  • Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν (περίπου10 λεπτά σε γρήγορη ταχύτητα)
  • Προσθέτουμε το μείγμα βούτυρο-σοκολάτα σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά. 
  • Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι και το αλάτι.
  • Στο τέλος βάζουμε τα κομματάκια σοκολάτας
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι (ορθογώνιο ή τετράγωνο κατά προτίμηση) και στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 25 -30 λεπτά (εγώ χρειάστηκα 30 λεπτά στο δικό μου φούρνο) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180. 
  • Όταν ψηθεί ,οι άκρες θα είναι
    στεγνές αλλά το εσωτερικό είναι μαλακό. Τ
    ο αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. 
Τους πάνε πολύ τα καρύδια και μπορείτε να τα αρωματίσετε και με λίγο κονιάκ , αν δεν το δώσετε σε παιδάκια… ή και με άρωμα πορτοκάλι.. 

Τα brownies είναι τραγανά απ’ έξω, ζουμερά και σοκολατένια από μέσα.. 

Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για 2 μέρες – αν και δε νομίζω να σας μείνουν μέχρι τότε…


Σοκολατένια και ζουμερά.. γίνονται πανεύκολα μέσα σε κάτι περισσότερο από μισή ωρίτσα… Ότι πρέπει για ξαφνικές λιγούρες και απρόσμενους καλεσμένους!! 

Είμαι σίγουρη οτι θα τα αγαπήσετε μόλις τα δοκιμάσετε… 

 photo signature_zps72gyx3qr.png