Σίγουρα έχετε παλιά παιχνίδια στο σπίτι που τα παιδιά σας δεν παίζουν πλέον. Ίσως γιατί μεγάλωσαν και τα έχουν ξεπεράσει, είτε γιατί δεν τους αρέσουν.. Ε ήρθε λοιπόν η ώρα να τα μεταμορφώσετε σε κάτι άλλο και να τους δώσετε ευκαιρία για νέα ζωή. Τουλάχιστον αυτή είναι η ιδέα πίσω από το concept του μήνα για την ομάδα των creative bloggers: Τα παιχνίδια στη διακόσμηση. Ανακάτεψα κι εγώ τα παιχνιδο-κουτιά του Νικόλα , βρήκα πλαστικά ζωάκια (που σίγουρα έχουμε όλοι μας) και τα μετέτρεψα σε χρωματιστά ζωάκια memo holders. 

ζωακια memo holder

Memo holders είναι μικρά πραγματάκια σε διάφορα σχήματα και σχέδια που έχουν πάνω ένα πιαστράκι, συνδετήρα ή μανταλάκι. Πιάνεις εκεί ένα σημειωματάκι {memo} και το έχεις μπροστά σου να το βλέπεις.


Χρειάστηκα :

  • Πλαστικά ζωάκια
  • Κόλλα σιλικόνης
  • ξυλάκια από σουβλάκια
  • μικρά μανταλάκια
  • ακρυλικά χρώματα και πινέλο 

Βήμα 1 

Κόβουμε το ξυλάκι μέγεθος που θέλουμε και κολλάμε στην άκρη το μανταλάκι. 

Βήμα 2 

Κολλάμε με σιλικόνη το ξυλάκι πάνω στο πλαστικό ζωάκι και το κρατάμε σταθερά μέχρι να κρυώσει η κόλλα και κολλήσει καλά. 

 

memo holder diy

Βήμα 3 

Βάφουμε το ζωάκι με ακρυλική μπογιά και το αφήνουμε να στεγνώσει.

blue dinosaur memo holder

Και έτοιμο το memo holder !!! 

animal memo holder

Πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;

Μπορείτε να τσιμπήσετε με το μανταλάκι μια φωτογραφία ,  ένα σημείωμα για κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσετε, ένα ρητό για να σας φτιάχνει τη διάθεση όταν το κοιτάτε. 

Μπορείτε να στολίσετε με αυτά το μπουφέ σε παιδικό -ή και όχι- πάρτι. Να γράψετε πάνω τα ονόματα των καλεσμένων για να έχει ο καθένας τη θέση του. Μπορεί να γίνει ένα όμορφο δωράκι για φίλους. 

diy animal memo holder


Άλλες ιδέες : 

  • Βουτήξτε τα σε κόλλα και glitter 
  • Σχεδιάστε πάνω τους με ανεξίτηλους μαρκαδόρους 
  • Βάψτε τα με μπογιά μαυροπίνακα και γράψτε πάνω τους με μαρκαδόρους κιμωλίας.

Ελπίζω να σας άρεσαν τα ζωάκια memo holders και να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας. 

ζωακια memo holder diy

Θα βρείτε κι άλλες υπέροχες ιδέες για να ανακυκλώσετε δημιουργικά τα παλιά παιχνίδια των παιδιών σας στις αναρτήσεις των κοριτσιών της ομάδας μας. 

Αν σας αρέσουν οι κατασκευές ελάτε στην ομάδα μας Creative Corner για να μοιραστείτε τις δημιουργικές σας ιδέες. 

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί  για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά.