in English soon


Άλλη μια συνταγή για να προστεθεί στη συλλογή με τα αγαπημένα μας  μπισκότα
Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα.. (ή αλλιώς πτι φουρ)
Τα δοκίμασα πρώτη φορά στο σπίτι ενός μαθητή μου.. Μοσχομύριζε όλο το σπίτι… και η γεύση τους εκπληκτική!! Και εννοείται πως ζήτησα τη συνταγή, τα έφτιαξα και τα μοιράζομαι για να τα αγαπήσουν κι άλλοι!!! 



Υλικά: για 40-50 μικρά γεμιστά μπισκότα
  •  250γρ. μαργαρίνη (την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με βούτυρο)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά 
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 κιλό -περίπου- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 


Πως το κάνουμε : 
  • Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε το σπορέλαιο, τις βανίλιες και το baking.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε .. μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. (μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο αλεύρι)
  • Κόβουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε με κουπάτ και  απλώνουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου (πάνω κάτω δηλαδή), σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. 
  • Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, απλώνουμε μαρμελάδα και τα ενώνουμε ανά δύο. 


Εγώ έβαλα μαρμελάδα βερίκοκο και μαρμελάδα φράουλα και τα πασπάλισα με άχνη.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με πραλίνα- γίνονται εξίσου νόστιμα.. αν και τα προτιμώ με μαρμελάδα.. 
Ή να  βουτήξουμε τα μισά σε λιωμένη κουβερτούρα και μετά σε τρούφα… 
Μπορούμε να κάνουμε άπειρους συνδυασμούς!! 

Συντηρούνται καλύτερα σε μεταλλικό κουτί μπισκότων και είναι ιδανικά για καφεδάκι με παρέα… 


Δοκιμάστε τα και θα τα αγαπήσετε κι εσείς!!