in English soon
Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα.. (ή αλλιώς πτι φουρ)
Τα δοκίμασα πρώτη φορά στο σπίτι ενός μαθητή μου.. Μοσχομύριζε όλο το σπίτι… και η γεύση τους εκπληκτική!! Και εννοείται πως ζήτησα τη συνταγή, τα έφτιαξα και τα μοιράζομαι για να τα αγαπήσουν κι άλλοι!!!
Υλικά: για 40-50 μικρά γεμιστά μπισκότα
- 250γρ. μαργαρίνη (την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με βούτυρο)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 αυγά
- 100 ml σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κιλό -περίπου- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πως το κάνουμε :
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε το σπορέλαιο, τις βανίλιες και το baking.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε .. μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. (μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο αλεύρι)
- Κόβουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε με κουπάτ και απλώνουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου (πάνω κάτω δηλαδή), σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, απλώνουμε μαρμελάδα και τα ενώνουμε ανά δύο.
Εγώ έβαλα μαρμελάδα βερίκοκο και μαρμελάδα φράουλα και τα πασπάλισα με άχνη.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με πραλίνα- γίνονται εξίσου νόστιμα.. αν και τα προτιμώ με μαρμελάδα..
Ή να βουτήξουμε τα μισά σε λιωμένη κουβερτούρα και μετά σε τρούφα…
Μπορούμε να κάνουμε άπειρους συνδυασμούς!!
Συντηρούνται καλύτερα σε μεταλλικό κουτί μπισκότων και είναι ιδανικά για καφεδάκι με παρέα…
Two boys and Hope
Είμαι η Ελπίδα, ή αλλιώς.. η μαμά του Νικόλα. Νηπιαγωγός κατά βάθος-καθηγήτρια αγγλικών κατά λάθος, φανατική βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης φωτογράφος, παθιασμένη ζαχαροπλάστισσα (με αδυναμία στη σοκολάτα), ανήσυχη crafter και μαμά Blogger...
Related posts
7 Comments
Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης
Σχετικά
Είμαι η Ελπίδα, ή αλλιώς.. η μαμά του Νικόλα. Νηπιαγωγός κατά βάθος-καθηγήτρια αγγλικών κατά λάθος, φανατική βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης φωτογράφος, παθιασμένη ζαχαροπλάστισσα (με αδυναμία στη σοκολάτα), ανήσυχη crafter και μαμά Blogger...
Learn more
Αχ να είχαμε 2-3 τώρα με τον καφέ μου Ελπιδάκι!!! Είναι πολύ λαχταριστά! Εγώ θα τα είχα βουτήξει στην ακρούλα και σε σοκολάτα…χεχεχεχε Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!
ευχαριστω Μαρακι μου!! Η αλήθεια είναι πως το σκέφτηκα να τα κάνω βουτιές στη σοκολάτα.. αλλά επειδή τα έφτιαξα στις γιορτές είπα να το αποφυγω μια και φάγαμε πολλα πολλά γλυκα.. Την επόμενη φορά όμως δεν θα μου γλυτώσουν…!! φιλια
Καλησπέρα Ελπίδα!
Συγχαρητήρια!!! Είσαι η πρώτη νικήτρια του giveaway!!!Δες εδώ…http://tantekiki.blogspot.gr/2017/01/blog-post_30.html
Να είσαι πάντα τυχερή κι ευτυχισμένη!!!Περιμένω το μέιλ με τη διεύθυνσή σου για να σου στείλω το δώρο σου!!
Όσο για τα μπισκότα φαίνονται υπέροχα… ό,τι καλύτερο για το καφεδάκι.
Φιλιά!
Ενταξει…μολις με γυρισες καμποσα χρονια πισω, γιατι τα μπισκοτα αυτα και με τρυπα στη μεση τα εκανε αγαπημενη θεια!!!
Σίγουρα θα είναι τέλεια γιατί ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ τέλεια!!!!
Πω πω εγώ γιατί δεν την είχα δει νωρίτερα αυτήν τη συνταγή; τέλεια φαίνονται. Αποθηκεύτηκε!
δοκιμασε την και πες μου Δεσποινακι!! φιλια