Αγαπάμε τα cake pops…

(δείτε και τα τσουρέκι-pops και τις καρδιές σε ξυλάκι που έχουμε φτιάξει)

 

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για αξιοποιήσεις ένα κέικ που περίσσεψε και να φτιάξεις ένα εντελώς διαφορετικό γλυκό!! 

 

Αυτή τη φορά ήθελα να φτιάξω ένα γρήγορο κέρασμα για τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας , στην καλοκαιρινή γιορτή τους. 

 

Και έφτιαξα ice cream pops!!! Παγωτό για όλους!!! 

 

Και καλοκαιρινό και γλυκό και δεν λιώνει τόσο γρήγορα… Ότι πρέπει για να γλυκαθούν τα πιτσιρίκια μετά την παράσταση!! 

 

Για 21 παγωτάκια χρειάστηκα: 

  • 750 γρ. τριμμένο κέικ
  • 6 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
  • 21 χωνάκια
  • 4 κουβερτούρες (εγώ χρησιμοποίησα γάλακτος)
  • χρωματιστή τρούφα 
  • Ανακατεύουμε το κέικ, τη μερέντα και τη μαρμελάδα φράουλα, μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη. 
  • Πλάθουμε σε μπαλάκια (εγώ τα ζύγιζα κιόλας περίπου 50-55γρ) και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν. 
  • Λιώνουμε λίγη από τη σοκολάτα και απλώνουμε λίγο πάνω στα χωνάκια και βάζουμε μια μπάλα κέικ σε κάθε χωνάκι. 
  • Ξαναβάζουμε τα ice cream pops για λίγο στο ψυγείο για να κρυώσει η σοκολάτα και να κολλήσει η μπάλα στο χωνάκι.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τη μπάλα του κέικ (που είναι πάνω στο χωνάκι) μέσα για να καλυφτεί εντελώς.
  • Στολίζουμε με χρωματιστή τρούφα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να σκληρύνει η επικάλυψη. 

 

Μπορείτε να τα δοκιμάσετε και με διαφορετική επικάλυψη.. ίσως άσπρης ή χρωματιστής σοκολάτας και με τριμμένους ξηρούς καρπούς!! Όνειρο!! 

 

Είναι ιδανικά για κέρασμα στο σχολείο, για γενέθλια, γιορτή, πάρτι και γιατί όχι και σε βάφτιση!! 

 

Περιττό να πω οτι έγιναν ανάρπαστα!! Απλά αλλά εντυπωσιακά.. και σίγουρα πεντανόστιμα!!