In English soon

Γενικά δεν είμαι πολύ του φρούτου…όμως τα καλοκαιρινά φρούτα τα αγαπώ..Ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια.. Σε όλες τις εκδοχές…Ωμά, μαρμελάδα, σε γλυκά, παγωτά, χυμούς… Το μόνο που δεν τρελαίνομαι να φάω είναι η φράουλα.. Ούτε ωμή ούτε σε παγωτό…Η μόνη εκδοχή που μου αρέσει είναι σε μαρμελάδα..χμμ ίσως και σε cheesecake.. 
Τις προάλλες βρήκα στη λαϊκή υπέροχες μυρωδάτες φράουλες και πήρα και για το Νικόλα (που τρελαίνεται) και για να κάνω μαρμελάδα..Μια μαρμελάδα πανεύκολη και πολυδοκιμασμένη με όλα τα φρούτα.. Την αρχική ιδέα βρήκα εδω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αγαπημένη συνταγή μαρμελάδας..Η μόνη διαφορά είναι οτι γίνεται στο φούρνο…Οπότε δεν θέλει ανακάτεμα αλλά ούτε και καίγεται..




Μαρμελάδα Φράουλα στο φούρνο..

Υλικά:

  •  Φράουλες καθαρισμένες και κομμένες (εγώ έβαλα περίπου 1200 γρ.)
  • Ζάχαρη (εγώ έβαλα 300 γρ. γιατί δεν μας αρέσουν πολύ γλυκές οι μαρμελάδες..άλλωστε οι φράουλες ήταν γλυκιές κι από μόνες τους)
  • Μυρωδικά (εγώ έβαλα αρμπαρόριζα)
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι (προαιρετικά -αν δείτε οτι είναι πολύ γλυκιά)

Πως το κάνουμε:

  • Βάζουμε τις φράουλες σε ένα πυρίμαχο σκεύος – κεραμικό κατά προτίμηση..



  • Ρίχνουμε πάνω τη ζάχαρη 



  • Βάζουμε μέσα μυρωδικά και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.



  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 1 ώρα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. 



  • Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο C για άλλη μια ώρα ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. 
  • Μόλις είναι έτοιμη τη βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο (εγώ το αποστειρώνω στο φούρνο) και το γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  • Ή αλλιώς τη βάζουμε πανω σε φρέσκο ψωμί με βούτυρο και απολαμβάνουμε..χαχα…
 
 Έτσι..για να ξεκινήσει γλυκά ο Ιούνιος… 
Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχουμε…