in English soon


Η άνοιξη έχει έρθει επιτέλους- τουλάχιστον ημερολογιακά γιατί μετεωρολογικά ακόμα έχουμε χειμώνα εδώ πάνω.. Το Πάσχα πλησιάζει … και εμείς επιτέλους αρχίζουμε τις ανοιξιάτικες κατασκευές…


Αυτή τη φορά πειραματιστήκαμε και παίξαμε με την αλατοζύμη… 



Μπορείς να φτιάξεις αλατοζύμη μέσα σε 5 λεπτά… Είναι τόσο εύκολη και γρήγορη και όμως  χαρίζει ώρες δημιουργικού παιχνιδιού.. 


Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι ειναι το 1-1-3.. 

Δηλαδή …  1 μέρος  νερό – 1 μέρος αλάτι – 3 μέρη αλεύρι… 


Εγώ χρησιμοποίησα : 

  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι αλάτι
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 

Τα ζυμώνεις καλά να γίνουν μια ελαστική ζύμη σαν πλαστελίνη… 


Εγώ έβαλα και λίγη βανίλια για να μυρίζει όμορφα… Χώρισα τη ζύμη σε 4 μέρη και χρωμάτισα τα 3 μέρη με χρώμα ζαχαροπλαστικής. 


Και έτοιμοι για παιχνίδι!!! Μέσα σε 5 λεπτά!!! 



Στην αρχή φτιάξαμε λουλουδάκια… 



Εννοείται πως έπαιξα κι εγώ…χεχεχε… 

Έφτιαξα ένα κουνελάκι!!! Με τα καροτάκια του παρακαλώ!! 



Έδειξα και στο Νικόλα πως να φτιάξει ένα.. 



Και τα κατάφερε τόσο καλά το αγόρι μου!! Μα δεν είναι τέλειο;;; 


Και μετά φτιάξαμε κι άλλα… 



Το λάτρεψα αυτό το κίτρινο παπί με τον πράσινο φιόγκο!!! Και με το αβγουλάκι αγκαλιά!!! 



Παίξαμε και φτιάξαμε ένα σωρό πολύχρωμα σχέδια… 



Λουλουδάκια… παπάκια.. κουνελάκια.. αυγουλάκια… 



Παίζαμε σχεδόν 2 ώρες… μέχρι που τελειώσαμε όλη την αλατοζύμη!!! 



Αφήσαμε τα δημιουργήματά μας να στεγνώσουν… και να σκληρύνουν… 



Ο χρόνος που χρειάζεται για να σκληρύνουν εξαρτάται από το πάχος τους…


Αν θέλαμε θα μπορούσαμε να τα ψήσουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά… (αναλόγως με το πάχος τους..) στους 160ο βαθμούς. Προσοχή μόνο να μην παραψηθούν και πάρουν χρώμα!!! 


Μετά αν θέλουμε μπορούμε να τα περάσουμε με βερνίκι για να γυαλίζουν… (ακόμα και απλό σκληρυντικό νυχιών)

Η αλατοζύμη μπορεί να διατηρηθεί για μερικές εβδομάδες στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη ή σε σακουλάκι τροφίμων.



Πως σαν φάνηκαν τα δημιουργήματά μας;;;