in English soon

…πλάθω στολιδάκια!! χεχε.. Τουλάχιστον εμείς αυτό κάναμε..!!! Την είχα βάλει από πέρυσι στο μάτι αυτή τη συνταγή για αυτό το άσπρο, κάτασπρο ζυμάρι που φτιάχνεις χριστουγεννιάτικα στολίδια (και όχι μόνο). Την είχα βρει εδώ (κλικ) σε ένα ξένο blog αλλά την έχει κάνει και η Λαμπρινή (κλικ εδώ για πολύ πολύ αναλυτικές οδηγίες)
Η συνταγή είναι πολύ απλή, γρήγορη και εύκολη. 

Υλικά:

  • 1/2 κούπα (125 ml) κόρν φλάουρ ή νισεστέ
  • 1 κούπα (250 ml)σόδα μαγειρικής
  •  3/4 της κούπας νερό

Πως το κάνουμε :

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια μπάλα από ζυμάρι. 
  • Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.(Αν δε την σκεπάσουμε πιάνει μια λεπτή κρούστα από πάνω αλλά μόλις την ζυμώσουμε λίγο, επανέρχεται)
  • Ανοίγουμε σε φύλλο…

  • και μετά…με κουπάτ κόβουμε τα στολίδια μας και με ένα καλαμάκι κάνουμε τρύπες για να τα κρεμάσουμε.

                                       




  • Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με ότι θέλουμε (κλικ εδώ για να πάρετε ιδέες.) Εγώ τα άφησα άσπρα. 
  • Μπορούμε και να παίξουμε εννοείται κάνοντας αποτυπώματα… Ο Νικόλας τρελάθηκε με την άσπρη πλαστελίνη..χεχε

                               






  • Τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά (κάνουν περισσότερο χρόνο αλλά το χρώμα τους παραμένει λεύκο) ή αν θέλουμε τα βάζουμε στο φούρνο (που λένε οτι χάνουν λίγο τη λευκότητά τους ) στους 120 βαθμούς για περίπου 30 με 60 λεπτά αναποδογυρίζοντάς τα για να στεγνώσουν κι από τις δύο πλευρές. 
  • Μόλις στεγνώσουν, περνάμε κορδελίτσα, γαντζάκι, σπάγκο ή κορδόνι και τα κρεμάμε στο δέντρο μας!! 

                                             


        




29 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα !!!