Ξέρω.. ο τίτλος αυτού του ποστ ακούγεται κάπως περίεργος αλλά ναι, οι σφραγίδες με πατάτα είναι απίθανες και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις άπειρα πράγματα όπως το χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος που φτιάξαμε εμείς.

 


Δες άλλη μια ιδέα με σφραγίδες από πατάτες εδώ. 


 

Το κόλπο για να φτιάξεις σφραγίδες σε ότι σχήμα θέλεις είναι να χρησιμοποιήσεις κουπάτ για μπισκότα.

Πως γίνεται αυτό;

Κόβεις την πατάτα στη μέση και βυθίζεις το κουπάτ μέσα στην πατάτα. Μετά με ένα μαχαιράκι, κόβεις προσεκτικά τα κομμάτια γύρω γύρω από το κουπάτ. Βγάζεις προσεκτικά το κουπάτ.. και έτοιμη η σφραγίδα!!!

Αντέχει πολλές πολλές χρήσεις και αν τις κάνετε μαζί με παιδιά, ένα σούπερ έξυπνο κόλπο είναι να καρφώσετε τις πατάτες με ένα πηρούνι. Έτσι μπορούν να τις πιάσουν και να τις χειριστούν καλύτερα!!!

Τι χρειάστηκα για το χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος;

  • Σφραγίδες πατάτας (προφανώς)
  • Χαρτί – Εγώ χρησιμοποίησα απλό άσπρο χαρτί φωτοτυπικού Α3 (αυτό είχα δηλαδή) και χαρτί craft (αυτό καφέ)
  • Χρώματα – ακρυλικά ή τέμπερες 

 

Χρησιμοποίησα τρια χρώματα : κόκκινο , πράσινο και κίτρινο για περισσότερο χριστουγεννιάτικο αποτέλεσμα..

Και έφτιαξα τρεις σφραγίδες: δέντρο, αστέρι και φύλλο γκι (στο γκι έκλεψα λίγο και χρησιμοποίησα και φελλό από μπουκάλι).

Γέμισα χρωματιστές στάμπες σε όλα τα χαρτιά και τα άφησα να στεγνώσουν καλά.

Το χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος είναι έτοιμο!!!

Τύλιξα με αυτό κάποια από τα δωράκια για το Advent Calendar του Νικόλα. Τα στόλισα με κορδέλες, κουδουνάκια, και ζαχαρωτά μπαστουνάκια!!!

Πραγματικά χαίρομαι που τα βλέπω!! Έγιναν τόσο όμορφα!!

Φτιάξτε κι εσείς το δικό σας χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος με σφραγίδες πατάτας και δώστε πιο προσωπικό τόνο στα δωράκια που θα δώσετε φέτος!!

Θα βρείτε πολλές πολλές ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές , χειροτεχνίες, λιχουδιές και άλλα πολλά στην κατηγορία ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά.