Τις εκδόσεις Παρισιάνου , τις ανακάλυψα πρόσφατα και έπεσα πάνω σε αυτήν την καταπληκτική σειρά βιβλίων με τίτλο “Κατά λάθος” σε κείμενο και εικονογράφηση του Tom MacLaughlin.  

κατα λάθος- βιβλία

Η σειρά “Κατά λάθος” περιλαμβάνει μέχρι στιγμής δύο βιβλία : Το “Δισεκατομμυριούχος κατά λάθος” και το “Πρωθυπουργός κατά λάθος”

Υπόθεση: 

Στο “Δισεκατομμυριούχος κατά λάθος” γνωρίζουμε το Τζάσπερ Ζαμπονάκη, ένα αγόρι καθόλου συνηθισμένο που αγαπάει τις επιστήμες και τα πειράματα και ζει με τη γιαγιά του και το γάτο τους το Ρόβερ. Το μυαλό και η ζωή του είναι γεμάτη με παλαβές εφευρέσεις που άλλοτε λειτουργούν και άλλοτε όχι. Ξέρει οτι κάποιο από τα πειράματά του θα τον οδηγήσει σε μια απίθανη εφεύρεση και θα γίνει πλούσιος και διάσημος. 

 book review

Μέχρι που κάποια μέρα κατά λάθος, το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα με την πιο καταπληκτική εφεύρεση : Το Γα – Τσατ 2000 που κάνει τις γάτες να μιλάνε!! Ο Τζάσπερ γίνεται πλούσιος και διάσημος και η ζωή του αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Όπως κάθε τι όμως , έτσι και η εφεύρεσή του έχει μερικές δυσάρεστες και απρόβλεπτες συνέπειες. Πως θα αντιμετωπίσει ο Τζάσπερ τις προκλήσεις της νέας του ζωής και πως θα καταφέρει να σώσει τον κόσμο από την καταστροφή;; 

βιβλια review

Υπόθεση: 

Στο “Πρωθυπουργός κατά λάθος” γνωρίζουμε το Τζο, ένα συνηθισμένο αγόρι που ζει με τη μαμά του στο Λονδίνο. Ο καλύτερος φίλος του είναι ο Έιτζεϊ και το αγαπημένο του μέρος, το πάρκο που φροντίζει η μαμά του.

Μια μέρα , ο Πέρσιβαλ Τ. Ντακχολμ, ο μισητός, αγενής και διεφθαρμένος πρωθυπουργός της χώρας, ανακοινώνει στο σχολείο του Τζο, οτι θα μετατρέψει το πάρκο σε μοντέρνα πολυκατοικία.

Ο Τζο ορθώνει το ανάστημα του και αντιστέκεται στον πρωθυπουργό μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων και ιδίως των δημοσιογράφων και των καναλιών. 

πρωθυπουργος κατα λαθος

Η είδηση μεταδίδεται σε όλη τη χώρα και ο Τζο πριν καλά καλά το καταλάβει , γίνεται πρωθυπουργός!!! Τώρα μπορεί να σώσει το αγαπημένο του πάρκο!! Με βοηθό τον Έιτζεϊ και τον Τζένκινς, το μπάτλερ, προσπαθεί να επιβιώσει στον άγριο χώρο της πολιτικής, βάζοντας στο μεταξύ μερικούς πολύ αστείους νόμους. Θα καταφέρει ο Τζο να βγει νικητής και μην καταστρέψει ολόκληρη τη χώρα;;   

πρωθυπουργος κατα λαθος- review

Μια απίθανη σειρά βιβλίων γεμάτη χιούμορ, γέλιο και δράση που σίγουρα θα αγαπήσετε.

Ο Νικόλας ξεκαρδίστηκε στα γέλια όταν τα διάβαζε..

Θυμίζουν τη γραφή του επίσης αγαπημένου μας David Walliams και του Roald Dahl. Ιδανικά για παιδιά από 8 χρονών που αγαπούν τις αστείες περιπέτειες. 

Θα τα βρείτε στις  εκδόσεις Παρισιάνου  και είμαι σίγουρη οτι θα τα λατρέψετε!!! Ανυπομονούμε ήδη για το επόμενο βιβλιο με τίτλο “Μυστικός πράκτορας κατά λάθος” και το χριστουγεννιάτικο ” Άγιος Βασίλης κατά λάθος” που θα σας δείξω αρχές Δεκέμβρη. 

Δείτε κι άλλες προτάσεις με αγαπημένα μας βιβλία {εδώ}

Και μη ξεχάσετε την πάρετε μέρος στο διαγωνισμό που τρέχει στη σελίδα μας στο facebook {εδώ}

Καλή επιτυχία!!!