Καταρχήν αγαπώ το φθινόπωρο με τις άπειρες ιδέες για φθινοπωρινές δραστηριότητες, ζωγραφικές και χειροτεχνίες. Με το Νικόλα έχουμε χρωματίσει φύλλα, έχουμε κάνει αποτυπώματα με μήλα.. κι ένα σωρό άλλες απίθανες φθινοπωρινές δραστηριότητες. Αυτή τη φορά φτιάξαμε φθινοπωρινά δέντρα με μπρόκολο!!! Τι σχέση έχει το μπρόκολο με τη ζωγραφική; Ελάτε να σας δείξω.

Για να φτιάξουμε το φθινοπωρινά δέντρα, εκτύπωσα ένα δέντρο με κλαδιά. Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εκτυπώσετε ή μπορείτε απλά να σχεδιάσετε το δικό σας.

Χρησιμοποιήσαμε τέμπερες σε κόκκινο, κίτρινο , καφέ και πράσινο χρώμα. Τα έβαλα όλα μαζί σε ένα χάρτινο πιάτο έτσι ώστε να ανακατευτούν για να φτιάξουν υπέροχες αποχρώσεις φύλλων.

Κι εδώ μπαίνει το μπρόκολο!! Αφού αντί για πινέλο χρησιμοποιήσαμε μπρόκολα.

Βούτηγμα μιας φουντίτσας μπρόκολου στις μπογιές και μετά πάνω στο χαρτί για να αφήσει όμορφες στάμπες και να γεμίσουν τα δέντρα μας φθινοπωρινά φύλλα.

Πως σας φαίνονται τα φθινοπωρινά δέντρα με μπρόκολο;

Δεν έγιναν υπέροχα τα φθινοπωρινά δέντρα του Νικόλα;

Θα τα συμπεριλάβω στη φθινοπωρινή διακόσμηση του σπιτιού μας.

Είναι μία όμορφη και εύκολη δραστηριότητα , κατάλληλη για μικρά και μεγάλα παιδιά!! Θα το χαρούν πολύ!!!

Δοκιμάστε κι εσείς να χρησιμοποιήσετε φρούτα ή λαχανικά για να φτιάξετε απίθανες ζωγραφιές. Δείτε οπωσδήποτε τα αποτυπώματα με μήλα..

Ακόμα ένας ιδιαίτερος τρόπος για να φτιάξετε φθινοπωρινά δέντρα είναι με πομ πομ.

Αν αγαπάτε την ζωγραφική με εναλλακτικούς τρόπους θα βρείτε πολλές πολλές ιδέες στην κατηγορία “Ζωγραφίζουμε”

Αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά.