in English soon
Φέτος οι γιορτές ήρθαν πιο γρήγορα και τελείωσαν ακόμα πιο γρήγορα.. Ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα.. Κι εκεί που είχα σχεδιάσει ένα σωρό πράγματα.. δεν έκανα ούτε τα μισά από όσα προγραμμάτισα… Ούτε πολλές κατασκευές.. Ούτε πολλές συνταγές… Ούτε πολλές ιδέες.. Όμως έκανα άλλα… Για μένα.. Για μας… Βγήκαμε έξω.. πολλές φορές… Πάρα πολλές φορές.. Και με το Νικόλα.. και χωρίς.. Με φίλους.. Για φαγητό, ποτά ή καφεδάκια.. Γιορτάσαμε μαζί με αγαπημένους μας ανθρώπους.. στα σπίτια τους και στο δικό μας.. Και περάσαμε πολύ πολύ όμορφα… ακόμα κι αν δεν τα προλάβαμε όλα.. 
Φέτος οι γιορτές μας ξεκίνησαν νωρίς… Από τα μέσα του Νοέμβρη στολίσαμε το δέντρο μας!!  Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη διαπασών.. και στολίζουμε μαζί με το Νικόλα… 


 Ο Νικόλας πάντα βάζει το αστέρι στο δέντρο μας!!


Την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη ξεκινήσαμε το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο του Νικόλα!!! Τρελή χαρά!! Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα ανυπομονούσε να δει την έκπληξη του!!
Και την πρώτη εβδομάδα κάναμε και το πάρτι για τη γιορτή του!!
Πήγαμε βόλτα στο Cosmos.. Ραντεβού μαμά και γιος.. 

Σινεμά τα δυο μας.. Να δούμε τον “Πάντιγκτον” … Τον αγαπήσαμε πολύ!!

Κάναμε ζωγραφιές και κατασκευές..(που όμως δεν πρόλαβα να σας δείξω..)
Κοιμηθήκαμε και κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο..
Βγάλαμε φωτογραφίες..

Ένας ξεχωριστός φίλος μας επισκέφτηκε… κι έμεινε μαζί μας όλες τις γιορτές.. 
Ήταν ο Θανάσης το ξωτικό μας!! Ο Νικόλας τον λάτρεψε!! Το πρώτο πράγμα που έκανε κάθε πρωί ήταν να ψάξει να βρει που είχε κρυφτεί!!  
Και μετά οι μέρες κύλησαν τόσο γρήγορα… που δεν καταλάβαμε πότε έφτασε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον παιδικό σταθμό του Νικόλα… Το μικρό μου πακετάκι είπε το ποίημα του και η μαμά καμάρωνε!! 
Και ξαφνικά έφτασε η παραμονή Χριστουγέννων.. 
Με το τρίγωνο στο χέρι.. (που το στολίσαμε βεβαίως βεβαίως) πήγαμε να πούμε τα κάλαντα στις γιαγιάδες και στους παππούδες!!

Και το βράδυ επίσημη έξοδο..  για να γιορτάσουμε με φίλους..

Και μπήκαμε στην εορταστική περίοδο… Πήγαμε στο εργοστάσιο σοκολάτας για άλλη μια φορά.. 
και στον “Αστερόκοσμο” στην έκθεση..

Ο Νικόλας έγραψε γράμμα στον Άι Βασίλη Μ Ο Ν Ο Σ του!!!

Και η περήφανη μαμά κουκουβάγια το έβαλε στο δέντρο για να το πάρει ο Άι Βασίλης και να μας φέρει τα σωστά δώρα!!
Φτιάξαμε βασιλόπιτα.. (Συνταγή της Όλγας!! Απίστευτη!! Δεν έμεινε ψίχουλο!!)  

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα πρωτοχρονιάτικο κουτί γεμάτο καλούδια έκανε την εμφάνιση του.. Καινούριες πυτζάμες, γλυκά, παιχνίδια και βιβλία.. για να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο…

Και το βράδυ στρώσαμε γιορτινό τραπέζι για να φάμε με το νονό (και το κορίτσι του) και τον θείο Χρήστο με τον ξάδερφό Αλέξανδρο..
Η αλλαγή του χρόνου μας βρήκε στον καναπέ.. Εγώ αγκαλιά με το Νικόλα..
Άλλοι να κοιμούνται, άλλοι να χουχουλιάζουν, βλέποντας χριστουγεννιάτικες ταινίες.. Το φλουρί το κέρδισε ο νονός του Νικόλα!! (Πάντα τυχερός να είσαι κουμπαρούλη!!) Πριν κοιμηθεί ο Νικόλας αφήσαμε γάλα και μπισκότα για τον Άι Βασίλη..

 Και την άλλη μέρα το πρωί ξεκίνησε το πανηγύρι!! Με χαρούμενες κραυγές και χοροπηδητά!!! Ήρθε ο Άι Βασίλης κι έφερε δώρα για όλους!!

και δώρα για το Νικόλα από τη μαμά και το μπαμπά!!  

Και αγκαλιές και γέλια και λαμπερά μάτια!!! Και σούπερ αστραφτερά χαμόγελα!! Και ναι ο Άι Βασίλης έφερε το σωστό δώρο!! Και ναι η μαμά και ο μπαμπάς του έδωσαν κι εκείνοι το δώρο που ήθελε.. !!! Playmobil Σαμουράι και βιβλία Τζερόνιμο Στίλτον!!! Ζήτω!! 

Και κάπως έτσι κύλησαν οι μέρες μας οι γιορτινές.. με βόλτες και παιχνίδια και καλό φαγητό και καλή παρέα… Και το 2015 ήρθε έτοιμο για καινούριες συναρπαστικές περιπέτειες..


Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η καινούρια χρονιά να φέρει φως και αγάπη τις καρδιές μας. Να μας δώσει ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία για να κάνουμε τις μέρες μας μαγικές και ξεχωριστές για αυτούς που αγαπάμε!!!
καλή χρονιά σε όλους…

post signature